Ännu fler framgångar för Hedendomen i Sverige

Den här bloggen har nu haft en naturlig paus i ett antal veckor, medan våren och Vanadisblotet varit i antågande. I februari i år förutspådde jag, att andelen Hedningar i vårt land skulle uppgå till 35,3 procent, och att de kristnas föraktliga antal skulle ha minskat till ungefär 6,3 miljoner, medan mer än 3,4 miljoner svenskar valt friheten – och därmed hedendomen. Det visade sig tidigare denna månad att det stora avkristnandet av landet går något fortare än vad jag själv beräknat. ”Svenska” Kyrkan – eller den Evangelisk Lutheranska Ockupationsmakten – erkänner enligt sin egen statistik att bara 64,6 % av befolkningen är kristna, och deras medlemsantal var 6 292 264 personer vid årsskiftet. Sedan dess har ca 6000 personer låtit hedna sig, och statistiken är inte klar för April månad ännu..

Granskar man hur fördelningen av hedningar och kristna är inom vårt lands olika kommuner, framträder följande mönster:

hedningakarta

I framförallt storstadsområdena är vi hedningar nu i absolut majoritet, och starka hedniska fästen finns också i hela Mälardalen, Bergslagen, Västsverige och i Skåne. I Stockholms Län som helhet, är andelen hedningar 45,3 %, och i exempelvis Botkyrka över 63 %. Till viss del kanske mönstret i Stockholmsregionen kan förklaras av hög invandring, men man må samtidigt betänka att bara 7% eller så av invandrarna från muslimska länder alls betecknar sig som ”troende”. Jag vill betona, att det naturligtvis finns många sociologiska faktorer som kan förklara mönstret i figuren ovan, och att jag inte hunnit studera dem alla i detalj – man kunde till exempel anta att låg utbildning och kristendom ofta går hand i hand, och att åldersfördelningen i en del efterblivna delar av Riket, typ Värmland och inre Norrland kan förklara den höga andelen kristna där. Vidare kan man nog också misstänka, att den låga medlemstalen för ”svenska” kyrkan i Gnosjö och Smålands bibelbälte till viss del kan förklaras av en hög andel frikyrkliga, även om man inte skall vara alltför säker på det.

Fakta visar, att bara 19 % eller mindre av svenskarna skulle vilja beteckna sig som religiösa överhuvudtaget. Detta enligt en ny undersökning från det ansedda opinonsundersökningsinstitutet Gallup International. Ändå är en hel del personer bara med i svenska kyrkan av ren slentrian, eller mot bättre vetande. De flesta kommer med tiden säkerligen att gå ur, och Hedendomen och Asatron i Sverige har onekligen en mycket stor potential. Om ett år kommer jag att förnya min undersökning, och vi får väl se hur hedendomens livgivande, friskt röda färg sprider sig över kartan ovan, som föreställer vårt älskade fosterland !

Tyvärr sker många övergrepp emot barn fortfarande i Svenska kyrkans regi. Genom ohyggliga ceremonier, sk ”dop” tvingas många nya medborgare i mycket , mycket späd ålder att anta kristendomen, och det är bara på det här befängda och avskyvärda viset, som de kristna kyrkorna alls kan öka sitt medlemsantal.

Att ge sig på barn, och tvinga dem att utan vetskap anta en religion är skändligt. Humanisterna och många andra organisationer har protesterat emot detta fasansfulla bruk, som helt kränker allt vad individuella fri- och rättigheter heter. Bäst av allt vore om samhället äntligen grep in, och stiftade en lag emot detta. Tyvärr ”döps” fortfarande – skamligt nog – en så stor andel som ca 46,3 % av alla nyfödda i Sverige – en skrämmande hög siffra – och de får alltså inte ens välja sin tro själv, utan måste betala sk ”kyrkoavgift” – en hemlig skatt, som barnen och deras föräldrar måste betala i hela 18 år, innan de små medborgarna till slut får välja sin tro själva. Men – trots allt – också här börjar attityderna sakta men säkert skifta.

Framtiden tillhör oss, Hedningarna…

AnnonsAnnons från Dagens Nyheter, Västerbottens-Kuriren och Nerikes Allehanda 20 April 2015. Hedendomen är global, och en humanistiskt präglad livssyn !

5 thoughts on “Ännu fler framgångar för Hedendomen i Sverige

 1. Vad jag sett på kartor över fördelningen gammelsvenskar / nysvenskar så ser det rätt lika ut. Gissar på att om man tar ca 20% som har lämnat svenska kyrkan plus procenten invandrare i kommunen så får man nog en liknande karta. En avvikelse är bibelbältet som är rödare eftersom frireligiösa ofta har lämnat svenska kyrkan för att ansluta sig till respektive frikyrka.

  ”Ännu fler framgångar för Hedendomen i Sverige”
  Jag har sett vad du anser om forn sed men vad anser du om benämningen ”hedning” om du nu anser att alla som inte är med i svenska kyrkan är hedningar?

  Gilla

  • Tack för kommentaren Jonas – ja – jag använder termen ”hedning” aningen slarvigt här – i propagandistiskt syfte, som man förstår… Enligt definitionen i svenska akademins ordbok, som ju är ”facit” vad gäller svenska språket, är hedning per definition en person som inte tror på en av de stora Monoteistiska religionerna, alltså inte kristen, muslim eller jude. Men, andelen muslimer och judar i Sverige är kanske inte så stort som vi tror – en rätt liten andel av dem uppges vara ”troende”. återstår då de frireligiösa och katolikerna, t ex – men de är nog inte heller så värst många procent, mer än fläckvis. Seriösa forskare, typ befolkningsstatistiker och sociologer borde nog skriva mer om ämnet – jag är lite förvånad över att det inte görs, nu när statistiken faktiskt finns i öppna källor, rakt fram på internet..

   Gilla

   • Kartan visar bara hur många som är medlemmar i svenska kyrkan och troligtvis så är majoriteten det bara för att de döpts en gång i tiden och då inte av eget val. Invandrare måste själva ansöka men de brukar avstå när de får höra att kyrkan kommer ta 1% av inkomsten, och sen är ju vissa av dem inte kristna…

    Åter min fråga:
    Jag har sett vad du anser om forn sed men vad anser du om benämningen ”hedning” om du nu anser att alla som inte är med i svenska kyrkan är hedningar?

    Det var faktiskt en seriös fråga 😉
    Jag undrar eftersom jag funderat på benämningen. Å ena sidan så är det en förolämpning som kyrkan använde men å andra sidan så kan den vändas som ”jo, jag är hedning och stolt över det” men jag känner mig kluven. En annan kluvenhet jag har är att det känns som forn/wicca/pagan-folk gillar att använda den för att kunna inkludera vad de känner för.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s