Ett fall av ”fornsederi” i Handeloh, Tyskland urartar alldeles…

Kommer ni ihåg mitt inslag om det oaptitliga mjödet på björksav, som jag skrev nyligen ? Om inte, så gå tillbaka och studera detta inlägg återigen.. Fredagen den 11 September, exakt en dag efter det att jag skrev mitt inlägg, kunde TT, Tidningarnas Telegrambyrå och en mängd svenska dagstidningar – däribland Svenska Dagbladet – rapportera om ännu en ”fornsedisk” tilldragelse som alldeles urartat. Den tyska nyhetskanalen NDR och den ansedda engelska dagstidningen ”The Independent” har också kört sina egna artiklar om samma händelse. En luguber incident, minst sagt. (Svenska Akademins Ordlista, SAOL, bör inte saknas i något svenskt hushåll – vet ni inte vad ”en luguber incident” betyder, så tycker jag att ni ska gå och slå upp det, redan nu..)

Utanför det lilla samhället Handeloh, strax nära den onda och stora staden Hamburg (Tysklands svar på Göteborg, som också är en otrevlig stad) hade ett 30-tal tyska ”alternativmedicinare” och Homeopater – samt minst en psykopat – samlats till ett seminarium med ”frigörande dans” och andra fornsediska aktiviteter. Men sedan gick det som det gick… Jag citerar, fritt efter de svenska tidningarna:

Deltagarna raglade omkring, helt utan minsta förmåga att ens ta vara på sig själva. De talade osammanhängande rappakalja, helt utan omdöme eller urskiljning. Några låg och rullade runt på en äng, medan de skrek och ylade rakt ut i luften. Andra bara satt eller låg, fullständigt apatiska och världsfrånvända. Allt på det mest befängda vis

Rent ”fornsederi” med andra ordtecknen är välkända också från platser som Hylte i Sverige…

handeloh106_v-zweispaltigUti staden Handeloh – det må ni tro – står ambulanser tätt på rad – ”forn sed” spreds i denna lilla tyska stad…

”Polisen undersöker flera olika möjligheter till vad som kan ligga bakom, och ifall det hela kan vara ett bisarrt skämt, eller någotslags socialt experiment” skrev Svd. Utländska media har konstaterat, att deltagarna i arrangemanget hade förgiftats med en LSD-liknande drog, som lär kallas 2C-E (en stark hallucinogen, som också är olaglig i Tyskland och de flesta civiliserade länder). Så slutade alltså denna ”alternativmedicinska” sammankomst. Inte så helande, precis, torde man kunna kommentera. Även i Sverige finns det diverse obskyra rörelser och ”samfund” – ingen nämnd och ingen glömd – som påstår att de kan ”hela” människor, och som erbjuder kurser i Schamanism, ”trumresor” och lite av varje. Ok, allt av detta behöver inte alltid vara bluff eller båg – men som jag sagt – det gäller att veta, vilket slags personer man kanske av en händelse gett sig i lag med. Annars kan det sluta som i Handeloh… ”Vakten eder för falska profeter, ty de är som ulvar i fårakläder” står det i en viss kristen bok, har jag hört. För en gångs skull kanske de kristna rent av har rätt på den punkten…

 handeloh126_v-contentxl

I tvångströja ovanpå en bår, fördes organisatören och ”goden” bort – och detta vrak glömdes bort inom kort….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s