Joel Linde i tidningen ”Café” – en typisk ”Julpajare” ?

Det danska begreppet ”Nissehader” och det engelska uttrycket ”Scrooge” – efter en känd figur i en av Charles Dickens berättelser – känner kanske alla till. Såhär års drabbas vi ofta av trångsynta fanatiker, det vill säga ett slags ytliga, ovanpåflytande, kunskapslösa personer som av ren missunnsamhet vill förstöra den Nordiska Julenofta är de också ”Sverigehatare” eller svårartat kristna på något sätt.

I brist på bättre svensk term använder jag ordet ”Jul-pajare” om den här sortens anti-intellektuella, historie-förnekande personer, som i sin oerhörda dumdryghet sprider missuppfattningen att vi inte skulle kunna ha några Jultraditioner i det här landet som är äldre än 1800-talet, eller som förnekar det faktum att mycket av våra tradtioner faktiskt kommer från vår del av Världen och inte hämtats in utifrån, även om det naturligtvis inte är ”politiskt korrekt” att säga detta nuförtiden.

Frågan är väl om Metro-journalisten Joel Linde, som dessvärre tillåts utgjuta sig också i tidningen ”Café” tillhör Sverige-hatarna, eller om han bara är ytlig och dum i största allmänhet. Han må vara journalist, men han har alldeles uppenbart inte hört talas om begreppet källkontroll, eller saker som elementär faktainhämtning.

Han har gett ifrån sig en A4-lång kria, som bara innehåller den gamla vanliga kristna refrängen.

EbenezerSåhär såg en typisk kristen ”Jul-pajare” eller ”Scrooge” ut på 1800-talet…

Just svenskarnas och Nordbornas kultur är underlägsen alla andra folkslags kulturer. Svenskarnas traditioner kommer alla utifrån, inget kan de skapa för egen del, allt måste komma från Tyskland och det kristna Europa. Så lyder den gamla 80-talsrefräng han försöker spela upp, och vi har hört allting förut. Samma eviga kristna grammofonskiva som står och hackar, år efter år.

Förklaringen är enkel. Joel Linde är rasist. Så illa är det faktiskt. Genom att hela tiden ge ifrån sig förklenande och dessutom grovt felaktiga påståenden, som hela tiden rackar ner på just Sverige och Norden, omfattar han faktiskt en kristen, rasistiskt färgad föreställningsvärld, samma föreställning som också utarmat vår egen kultur i flera hundra år, och som fortfarande hotar att helt ödelägga den. För hör här bara:

Habergeiss

Också i Österrike finns belägg för att Julbockar existerade långt före den kristna medeltiden, och så är det över hela det Germanska Europa… Varför fortsätter de kristna då med sina dumma lögner om att Jul inte kan ha firats före 1800-talet osv osv..

10846333_783612371718952_1319990434545594069_nJodå… Kristna får faktiskt inte ha Julgran… det står i Bibeln !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s