Till och med många kristna reagerar emot ”Jul-pajarnas” ständiga demoniserande…

I vissa esoteriska kretsar finns mycket kunskap. Borta i USA sitter en man som kallar sig Lucius Swartwulf HelsenDödsgudinnan Hels särskilda ombud här i Midgård, och filosoferar över det judiska bruket med Ashera-träd, som de en gång kallades, för dessa ”Julgranar” är faktiskt flitigt nämnda i Bibeln…

Som jag gång på gång försökt förklara för er – emot Dumheten kämpar som bekant själva Gudarna förgäves ! – så är detta med Jul och Midvinter en långt äldre tradition än somliga vågar förstå… Somliga försöker alltid förminska och förklena Julen, eftersom de är motståndare till allt Nordiskt, allt svenskt, all förankring, alla traditioner… och de tror i sin enfald, att just detta gör dem till ”progressiva”.

Ett annat släkte, eller en annan sorts ”Jul-pajare” är de kristna demonologerna, ni vet de som vill Demonisera Julen, och som hela tiden påpekar att självaste Jultomten bara ”måste” vara Satans redskap, att den svenska Lucia-traditionen är ond, och full av Demoner, osv osv.

Tidigare i den här bloggen har jag berättat om den odödligt löjlige Danske frikyrkopastorn Jon Knudsen i Lökken, som 2010 började hänga människo-stora Jultomte-dockor i en galge utanför sin kyrka, mitt på huvudgatan i det danska lilla samhället i Vendsyssel. Reaktionerna lät inte vänta på sig. Folk i staden konstaterade att pastorns absurda beteende var föga lämpligt för barn, och grannar gav honom anonyma gåvor i form av julmusik och julsånger som ”På Loftet sidder Nissen med sin julegröd, ja julegröd” och andra danska klassiker, inklusive tomte-bonader, tomtejulkort och mycket annat sådant… Pastorn blev känd över hela Danmark som en sur och hatisk ”Nissehader” och ingen ville ha med honom och hans frikyrka att göra efter det – och fram till 2014 var han ett återkommande inslag i dansk TV.

273823Såhär håller vissa kristna på, så fort det blir Jul… Ska vi låta dem fortsätta med det ? undrar många hederliga svenskar…

Pastorns sajt, kallad ”Nisseinfo.dk” ligger fortfarande kvar på nätet, men jag tänker inte länka till den, eftersom jag själv inte vill sprida hatiska attityder före Jul. ”Argumenten” för att Jultomten i själva verket är Satans verk, att onda demoner springer omkring, är dessutom hämtade från Donald Trump och övriga fundamentalister borta i USA… (Hur kan folk ens tro på sånt trams på 2000-talet ? Och är inte tron på att demoner eller djävlar i sig skulle kunna åstadkomma något, eller ens existera inte hädelse ?? Jag menar, om de finns, så hotar de ju föreställningen om ”Guds” påstådda ”allsmäktighet” …)

Men frågan är om inte samma drama håller på att upprepas en gång till, den här gången i Sverige. En viss Tony Malmquist, författare till bloggen ”Jag – en kristen” (ja, det finns enstaka goda kristna ! Det har jag själv aldrig förnekat..) har för två dagar sedan reagerat emot den ökända bloggen ”apg” eller ”apostlagärningarna” som säger sig ha över 20 000 läsare dagligen. Och detta trots att Tony Malmquist, enligt honom själv, också är demon- eller djävulstroende, och tror på dessa väsens objektiva existens.. För, som han skriver:

På senare år har det märkts av en närmast hybris inställning hos somliga kristna när vi nalkas jul. Och jag hade säkert inte brytt mig om det här, om det inte det hade varit för att som Sveriges idag största kristna blogg/hemsida Apg29, och skribenten där bakom, Christer Åberg, nu slår fast att: Tomten är en ond demon från djävulen.

Märk väl, jag hade inte brytt mig om att ta upp det här på min blogg, men just för att när det rör sig om en person som har klart och flest, upp till 25 000 läsare under en vecka, minst, då har man också ett ansvar över vad det man man skriver om, och nu börjar det gå för långt.

Tack o lov finns det nu dom som, förvisso inte är kristna, men det spelar ingen roll, som ar skrivit mycket bra väl så nyanserat om det här. Artikeln: Julen är ingen kristen högtid, av Carl Johan Rehbinder, är bland det bästa jag läst i just den här kategorin. Här ett citat.

När den kristna kyrkan ville värva medlemmar gjorde man enligt gammal beprövad sed – man tog över seder och bruk från de föregående religionerna.

Och den redan tidigare heligaste tidpunkten måste förstås ersättas med något riktigt häftigt – så då högg man till med Jesus födelsedag. Att födelsedatumet placerades flera månader fel var inte så viktigt.

Att fira Jesu födelse vid juletid är med andra ord bara ett dåligt kamouflage, ett sätt att appropriera den största högtiden i hela Europa. Intressant nog har vissa grenar av kristendom helt bannlyst julfirandet som något okristligt och hedniskt.

Det vore alltså mer ärligt av de kristna att erkänna att de varje år deltar i icke-kristna, hedniska riter, snarare än att påstå att det är en kristen högtid – vilket det alltså inte är.

Det här är bara vad jag själv konstaterade i ett av mina egna inlägg, långt före sagde herr Rehbinder skrev sin välformulerade artikel. Han fick lite Hedniska Tankar, helt enkelt. Och det har Tony Malmquist nu också fått..

Julen – från början en Nordisk uppfinning, och ett Nordiskt ord – har nu blivit internationell, och spridd över alla Världsdelar. Att som de kristna hela tiden jamsa, dilla och lalla om Djävulen, så fort det kommer en annan sedvänja eller en annan tradition än deras egen, hjälper inte alls. För egen del tror jag, att dessa kristna måste vara mycket osäkra på sin egen guds påstådda ”makt”, eftersom de ständigt betvivlar den, och söker irrationella, andliga anledningar till deras brist på framgång, istället för att ta i tu med Världen och Verkligheten här och nu, som den faktiskt ser ut. Men – så har ju också kristendomen alltid varit en fullständigt ologisk religion, som vänder upp och ned på allt som är gott och vackert…

bizarrocodeStår detta månne också i Bibeln ? Ibland kan man nästan tro det…

Ja, till och med något så oskyldigt som små bakverk, eller Lussekatter, som också flitigt förekommer så här års, kan utlösa kristna hat-reaktioner. Lusse i ordet Lusse-katt skulle komma av Lucifer, alltså Djävulen, rasar dessa fullkomligt besatta människor, och därefter skall man alltså också hata själva bakverken i fråga, eller tom förbjuda dem…

image_thumb3Hur kan någon vara så Sverigefientlig och Människo-fientlig, att man vill förbjuda bullar som de här ?

I själva verket, påpekar den norröna upplysningscentralen ”Tulen”, har ordet ”Katt” i ”Lusse-katter” inte nödvändigtvis något med djuret ”katt” att göra, och ordet ”katt” betydde heller inte ”katt” i det Norröna språket. Man behöver nämligen inte resonera kors och tvärs, på ett förvildat, folketymologiskt sätt, helt utan vetenskapliga belägg, som man gör när man nödvändigtvis ”måste” tyda Lucia till ”Lucifer”.

Ordet ”Katt” i bastionen Norre Katt i Halmstad, har till exempel inte ett dugg med kattdjur att göra, utan betecknar ett befästningsverk. Och ordet ”Katt” kan också stå för ett medeltida belägringstorn, till exempel..

Nästan alla seriösa forskare är idag helt ense om att ”Lussebullarna” – ibland kallade ”Jul-kusar” (Kuse betyder inte bara häst, utan också tingest, sak, mackapär, kloss, klump, degartad massa typ ”kusar i näsan”, insekt osv – precis som ordet ”katt” har det flera betydelser) i själva verket är en rest efter forntidens så-kakor. Ofta plockade man den sista kärven, neken eller axet från åkern, för att symboliskt spara det till våren – antingen som det var eller i form av ett Julbröd – som man inte åt av, men nästa vår grävde ner på samma åker – allt detta är allmänt känt, och det finns hur många källor till bruket som helst – också från Baltikum och Ryssland – bröden har ofta kallats galtar eller kusar – och ofta varit formade som solkors, eller med solsymboler, som bilden nedan också visar..

Konstigare än så är inte alltså detta med ”kusarna” eller ”lusse-katterna”. Bruket är till för att hedra solen, växtkraften och ljuset, och visst inte några kristna djävlar – eller rättare sagt – dessa djävlar och detta mörker, som bara finns i kristendomen, men knappast i naturen, ens så här års – för Midvinternattens köld är enligt hedningarna något gott, nödvändigt och viktigt – tänk bara på Viktor Rydbergs kända dikt..

Ch10

Här en länk till en blogg från Tjeckien, som tar upp samma sak – och bruket är faktiskt känt från alla delar av det hedniska Europa – även om våra egna bullar med saffran är en variant, som jag inte har hittat någon annanstans. Saffran var faktiskt bekant som importvara till Sverige och Norden redan under vikingatiden, även om det var en mycket exklusiv produkt, ja den dyraste krydda man alls kände till. Långt borta i länder som Afghanistan och Iran, långt i Österled, växte saffranskrokusen, som lokalbefolkningen där kunde skörda och utvinna – så hade de gjort redan på Alexander den Stores tid – och saffransgult, en färg som lyste som solen själv, var förvisso värt att färgsätta sina vetebröd med.

Redan vete och vetebullar i sig, var något man inte åt till vardags – det vet vi av kväden som Rigsthula i Eddan, där enbart Heimdall själv, i gestalt av Rig, och Kungar och Jarlar får äta av vetebullarna – men idag har vi gjort dem till en allmänt spridd tradition – bara ”fornsedare” och de som är alldeles bakom flötet tror något annat, liksom dess kristna knäppskallar, med sitt ständiga demoniserande av vår egen, folkliga kultur…

Varför kan de inte ”ta seden” dit de kommer och leva som oss andra, förresten ?

Tänk så mycket de går miste om !

  • Lussekatter kan de inte äta, eftersom de tror att de små läckra bakverken har med djävulen att göra
  • Julgran kan de inte ha, för det står i deras bibel att det är förbjudet
  • Skinka och fläsk kan de inte äta – för det är förbjudet enligt samma bibel, som också motsäger sig själv i det fallet
  • Ål får de heller inte äta
  • Skaldjur är också förbjudet enligt bibeln – inga kräftor i Augusti alltså !
  • kanin och hare får heller inte förekomma på julbordet
  • Gås, gåsflott, och inte minst svartsoppa, den urgamla hedniska blotsoppan, får de heller inte äta
  • Dopp i grytan innehåller fläskspad – så de kristna måste ta bort det också…

ZoUBRBl

Fast – sanningen att säga – de flesta av oss svenskar, eller så många som 98 % äter ju med god aptit just skinka till Jul, gås, grisfötter, sylta, inlagd ål och mycket annat.. Och vi har julgran, sätter ut gröt till gårdstomten och äter våra Lusse-katter eller Jul-kusar… Något fel med det ? Någon som har problem med det ??

Dags att sluta vara en ”Jul-pajare” eller hur ? Dags att låta dig hednas – om du inte redan gjort det…

wpid-1467450_666870256676779_1806136629_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s