Asatro och Hedendom framåt på Island – De kristna på väg att lämna ön…

Asatron och Hedendomen går framåt på Island, rapporterar ”The Reykjavik Grapevine”. Också Visir, en av islands största papperstidningar eller ”gammelmedia” rapporterar samma sak, på grundval av officiella data från Islands Statistik. Islänningarna har upplevt religiöst tvång och Statskyrka – två begrepp som alltid gått hand i hand – längre än oss, men efter alla dessa år av andligt förtryck, lättar det äntligen. Sedan 2009 har medlemsantalet i Den Isländska Lutheranska kyrkan sjunkit från drygt 80 % till 71,6 % – och med den takten kommer de sista kristna att lämna ön om ca 70 år.

Under det senaste året har Asatrufélagid på Island vuxit med 500 medlemmar, medan 700 Islänningar har blivit Humanistiska Hedningar, som inte tillhör något trossamfund alls. På Island finns just nu dessvärre också 390 muslimer, som kommit dit under senare år, men för ett år sedan var deras antal 475 stycken. Också Islam är i utdöende på vår nordiska grannö. Tänk om det kunde vara samma här, i vårt eget land !

pagantemple-460x210Till sommaren kommer det Isländska Asatrufélagids nya Gudahov utanför Rekjavik stå klart, och vara färdigbyggt…

Här hemma bekymras vi ännu av ett samfund, som underligt nog inte är konsekvent. Hur kan man alls kalla sig Hedning, ifall man är Asatroende på Torsdagarna, men kristen alla andra av veckans dagar ? Buddhist på måndagar, IS-anhängare om Lördagarna, eller när det är Ramadan ?? Ok, enskilda människor kanske kan vingla och vandra i sina trosuppfattningar, men till sist får man nog ändå bekänna färg, och bestämma sig för vem man är eller vad man tillhör för något, i alla fall om man skall gå runt och kalla sig Gode, Gydja eller påstå sig vara en företrädare för Asatro eller Hedendom överhuvudtaget.

Det borde vara självklart att man inte kan vara företrädare för ett samfund ena dagen, och sedan tillhöra en helt annan religion och ett helt annat samfund nästa dag.

images978004

Är DU ”fornsedig” ful och dryg ? Dyrkar Jesus mest i smyg ?? Hycklar du, eller är du som alla andra ? Hyckel är i varje fall något man bör klandra….

Inte heller Svenska Kyrkan skulle vara särskilt glad, ifall den upptäckte ett dylikt beteende bland sina egna präster, eller mer aktiva medlemmar, antar jag. Den sortens beteende är nog inte tillåtet där heller – med all respekt för envars religiösa uppfattning i sig – men företräda två samfund samtidigt, eller helt motsatta, Polyteistiska eller Monoteistiska religioner – nej det går nog inte…

För ett tag sedan kom det fram att Svenska Kyrkan nu anställd en manlig Imam som präst. Många präster i samma kyrka har offentligt protesterat emot det beslutet, bland annat i Svenska Dagbladet. Också SÄPO – den svenska Säkerhetspolisen – har protesterat emot samma persons närvaro, eftersom de finner att den personen kan vara kriminell.

Dessutom har Imamen anställts för att arbeta med svenska ungdomar på Fryshuset – i en miljö där också ”fornsedare” och annan kriminell drägg vistas. Kommentarer i övrigt vore kanske överflödiga – men en sak är klar – så gör man inte ! Man blandar inte ihop olika religioner med varandra, till ett enda mischmasch eller en enda röra – eftersom det till och med enligt muslimsk sed är ”Haram” – och knappast gör det bättre för någon.

För ett tag sedan kommenterade karikatyrtecknaren Jan Erik Ander Svenska Kyrkans ständiga snedtramp såhär:

IMAMLOW

Antje Jackélen, den svenska Ärkebiskopen – som har ett förflutet som ”Individuelle Mitarbeiter” eller IM i STASI, DDR:s före detta underrättelsetjänst – är också känd för att hon har ”Gud är större!” – en direkt översättning av det islamska uttrycket ”Allah Akbar !” som bland annat används av IS eller Daesch som personligt valspråk.

Och för övrigt är det väl – får man säga – Samma Monoteister här som där – Samma gamla stöveltramp och samma gamla vrål. Samma försvar av Kommunismen, och andra totalitära ideologier. Förstår ni läsare hur man kan vara Hedning och Kommunist samtidigt ? Eller Kristen, Islamist och Kommunist – allt på samma gång ??

Jag förstår det i alla fall inte, eftersom min egen personliga uppfattning i politiska och andliga ting råkar vara en helt annan – jag är visserligen Liberal, men inte hur Liberal som helst. Vissa saker kan man inte dagtinga med, och till slut måste man i alla fall – som Islänningarna ! – bestämma sig för var man verkligen står…

Skälen till att gå ur Svenska Kyrkan är i alla fall många – dess islamism inte minst. Jag rekommenderar verkligen att just du som läser detta går ur den snarast, och använder den befintliga länken här.

index

One thought on “Asatro och Hedendom framåt på Island – De kristna på väg att lämna ön…

  1. Många forn sedare hör väl egentligen hemma i svenska kyrkan? Säger någon att Balder och Jesus är samma person så blir det ganska obegripligt. Vem är då fadern och den helige anden?

    Att folk blandat religioner är ingenting nytt. Men vad vill man uppnå om man ena stunden tillber hedniska makter och den andra går i kyrkan? Det verkar sitta i ryggraden på en del att kristendomen är den riktiga religionen.

    Det finns alltid några som vill se till det som förenar de tre ökenreligionerna och inte vad som skiljer. Snart kommer de politiskt korrekta i Sverige pusha fram en nygammal monoteist religion där man förkunnar att de tre ansikten på samma kropp. Som polyteist är man då automatiskt en dålig figur.
    Men visst all monoteism från öken är skit.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s