Från den Hedniska Tankesmedjan…

Dagstidningssjournalistik och nyhetsbevakning i all ära, men ibland funderar jag mer än tillräckligt. Kanhända börjar jag bli rikets enda Hedniska Tankesmedja, nu när politiska tankesmedjor börjat bli så populärt. Förra året, till exempel, höll Dagens Nyheter – enligt sin egen utsago en oberoende liberal tidning – fullständigt på att duka under för attacker från ”Tankesmedjan Seglora” och skriva närmast på beställning från dessa kristna, men sedan Helle Klein och därmed likställda avlägsnats från listan på DN:s ledarskribenter och åtminstone för tillfället ersatts av namn som Carl Johan von Seth – en betydligt yngre och progressivare skribent som faktiskt står för liberala värderingar och inte ljuger, har jag ingen anledning att klaga.

Denna vecka visar DN:s ledarskribenter något högre moralisk resning än till vardags, och Erik Helmerson – en man jag mer och mer kommit att respektera, inte minst för att han rent privat är ytterst artig, och varit uppskattande även emot mig, vilket jag också uppskattar – ställer en rad frågor rörande den islamska och kristna politiska fanatismen, denna gång exemplifierad med Frankrikes hållning gentemot IS. Till och med Marcus Birro – katolik också han – ställde för dagen liknande frågor efter sina mellanhavanden med Mona Sahlin – den svenska undfallenhetens och oförmågans trofasta vapendragerska… Också Herr Birro kommer till exakt samma slutsats.

Motståndet emot Islam och Kristendomen handlar visst inte om ”rasism” utan bara om sunt förnuft. Det är summan av alltsammans.

Långt långt bortifrån, från Donald Trumps och Republikanernas genomkristna USA, hör jag Särimners röst från en broder i anden. Winston Hamilton – som han heter – även känd som ”The Atheist Pig” har tagit upp det faktum att Sverige låter invandrande tonåringar gå med i IS helt utan straff, eller ens juridiska eller samhälleliga åtgärder – ”vård” eller upplysningskampanjer kanske behövs, men de har uppenbarligen inte varit så värst effektiva.

 

IMG_1741-768x576Liberalismen är ingen självmordspakt…

Senast idag publicerade DN telegrammet om hur två ”svenskar” dödats av USA i Irak, varav en från Bergsjön, Göteborg, och en av Sahlins små ”ensamkommande” skyddslingar. Och samtidigt nåddes vi av nyheten om hur en mindre lyckosam 20-åring från Sollentuna ertappats med material till en självmordsbomb, bland annat sex flaskor aceton, burkar med rundkulor, silvertejp och en mobiltelefon av äldre modell – samt – enligt DN – en tryckkokare och julgransbelysning – den sista detaljen angiven i pappersbilagan – grabben skulle väl ha någon enkel elslinga för att seriekoppla sina laddningar när han bar dem runt magen.

20-åringens föräldrar vittnar också om att sonen sagt att han ville döda sig själv och ”gå till paradiset”. Han har starkt radikala åsikter och uttryckt en vilja att ”dö i Guds namn”.

Han uppges också ha varit öppen för att ”göra något i Sverige”. (DN 2016-04-08)

Sådan är Monoteismen. Behranger och Taimourer – men de är kanske inte de enda… DN noterar idag att KD gått kraftigt tillbaka och att var fjärde väljare tagit tydligt avstånd från Kristdemokraterna, vilket kanske inte heller är så konstigt. Slutsatsen kommer från DN:s politiska kommentatris Ewa Stenberg, som drar sin slutsats på grundval av DN/IPSOS attitydundersökningar, vilket normalt sett kanske inte skulle betyda så mycket.

Statistik över väljarsympatier i Sverige är nu en gång som den är. Den baseras på garanterat ovetenskapliga telefonintervjuer på ett sample av sådär 1000 personer, som skall anses utgöra ett representativt urval av den svenska normalbefolkningen, fördelad enligt ålder, kön, etnicitet, bostadsort och ett antal ytterligare tämligen godtyckligt valda kategorier. Många medborgare har anmält sig till telefontjänster som ”NIX” numera, och för privatlivets skull avsagt sig både enkäter, intervjuare och försäljare, så kvar för Ipsos, Demoskop, SIFO (eller ”Sällan Infrias Förutsägelserna Ordentligt” som firman borde heta) och hela denna vildvuxna bransch av företag i övrigt återstår en trovärdighet, föga bättre än yougovs…

 

IM-MAD-TOO-BOB-3

Men ändå.

I tio mätningar efter varann ligger Kristdemokraterna nu klart under 4 %-spärren. Och Donald Trump ligger tydligt under emot Ted Cruz i USA vad gäller elektorsröster, så det finns kanske hopp för vår stackars Värld.

Idag har jag även läst ”Arbetets” krönika om den amerikanska historikern Karen Armstrong och hennes utläggning om Monoteismens ofrånkomliga avigsidor. ”Arbetet” var på sin tid en gammal fin tidning, som kom från ett svenskt 1900-tal fyllt av journalistisk skärpa, bredd och pluralism – men som vi vet är allt sådant mycket långt borta från dagens Media. Numera är det LO-tidningen som tagit över Arbetets gamla ärevördiga namn, men för en gångs skull finner jag en frände i Erik Löfwendahl, inte bara till namnet utan också till gagnet. Armstrongs skildring av religionernas uppkomst ur jakten och kriget bygger på högst ovetenskapliga generaliseringar, konstaterar Löfwendahl, som avslutar sin recension med följande rader:

Hennes uppfattning tycks vara att den sekulära världen uppvisar fler och allvarligare våldsyttringar än den religiösa. Det är en ståndpunkt jag inte delar.

Erik Löfwendahl, Arbetet Kultur 2016-04-08

Jag skulle kunna ta upp hans redaktionskamrats Daniel Lehtos mycket mer personliga krönika, med tanke på min egen gamla kria om kroppsvärme kontra fjärrvärme, och naturligtvis är det möjligt att dessa båda herrar fått sig ett och annat hedniskt tankekorn till livs från mig, ehuru de är goda socialister, som stiger upp tidigt på morgonen – båda skriver de sina artiklar omkring 0530 – den tid jag vanligen vaknar, likt en pigg och skär kulturell kulting, och inte bara pga detta faktum hyllar jag dem, här i den hedniska tankesmedjan.

Och från det kristna hörnet av vårt land. Från Ebba Bush Thors, SD:s och andras domäner – vad möter väl oss där – jo detta exempel på klockren idioti.

yogobe_yoga_online_arlaVisste ni att de kristna fanatikerna bakom ”Tidningen Inblick” skriver om hur Arla ska ”ställas till svars” för att de vågat skriva om Yoga och Mindfulness på mjölkpaket i Sverige. Detta – påstår dessa idioter, ger ”obehagliga andliga upplevelser” som ger ”fruktan och skräck”… Hur djupt kan våra ”goda kristna” överhuvudtaget sjunka ??

Skribenten Monika Ekström skriver om hur Arlas och LRF:s direktörer skall ”ställas till svars” efter en inbillad ”folkstorm” emot bondekooperationen, för vilken hon inte kan leverera de ringaste bevis. Bland den dynga ”Tidningen Inblick” ger ifrån sig, märker vi att man påstår att Yoga och Mindfulness är skadligt, eftersom det uppmuntrar till Hinduism och självständigt tänkande, utanför bibelns snäva ramar.

Framförallt retar man upp sig på den sk ”Solhälsningen” som omedelbart gör att man ”kommer under andarnas inflytande” vilket skall utlösa psykoser, enligt den självutnämnda experten Gertrud Storsjö, som påstås ha skrivit en bok om Yogans och andra kroppsrörelsers oerhörda farlighet.

Man fortsätter med teologen och Läraren Lars Johansson (borde en sådan alls få undervisa i svenska skolor ?) som får säga att ”Arla är inte fullt ärliga” och att –

Inslag i de kroppsövningar som presenteras på mjölkförpackningarna ser ut som rörelser vi förknippar med tillbedjan. Och ursprungligen förbands de med tillbedjan av solguden Surya.

Varför inte lika gärna solguden Ull säger jag – han som var Suryas motsvarighet i Nordisk tro ?

yogaVisste ni kristna att det finns Run-Yoga också ? Oerhört skrämmande för er och er svage ”Gud” eller hur ??

Under förmiddagen ändrade dessa kristna tokstollar sitt budskap. I den ursprungliga versionen av texten påstod Monika Ekström att yoga kunde vara farligt för barn och andra galenskaper. Detta från en religion som sysslar med helvetes-läran, demonologi och liknande saker – och som uppenbarligen skrämmer såväl barn och dårar med dem.

Att Arlas direktörer alls släppte in det här kristna patrasket i sina tjänsterum håller jag för ett stort herrans under. Vi kanske kan utgå från att det inte upprepas – någonsin.

Själv tillhör jag som bekant den Hednisk-Sekulära Världskonspirationen under ledning av ”Bob” Dobbs jr, och den blir självfallet större och större för varje dagNär jag nu inte diskuterar det här med Asatro, Humanism och alternativa religio-politiska ställningstaganden från en något mer seriös sida, alltså…

Och för övrigt – om KD åker ur Riksdagen, tämligen omgående – till nästa val – skulle det alls vara en förlust ?

Personligen är jag kategoriskt emot ALLA religiösa politiska partier, helt enkelt på grund av det synnerligen enkla faktum, att andlighet och politik inte bör höra ihop.

Avslutar i en något mer poetisk anda – då jag tycker om poeter... Här är två favoriter, som behandlats illa av den svenska pressen – främst kvällstidningarna – och därför har min sympati. En av dem är katolik, den andre fd extrem muslim – men båda har botats numera – genom den sekulära humanismen.

Namnlöst

Alternativ till ”Tidningen Inblick” och dess galenskaper ?

Ye Jacobites by name, now give an ear, give an ear,
Ye Jacobites by name, give an ear;
Ye Jacobites by name,
Your fautes I will proclaim,
Your docrines I maun blame – you shall hear!

What is Right, and what is Wrang, by the law, by the law?
What is Right, and what is Wrang, by the law,
What is Right, and what is Wrang,
A short sword and a lang,
A weak arm and a strang, for to draw!

What makes heroic strife, famed afar, famed afar?
What makes heroic strife, famed afar?
What makes heroic strife?
To whet th’ assassin’s knife,
Or hunt a Parent’s life, wi’ bluidy war!

Then let your schemes alone, in the State, in the State!
Then let your schemes alone, in the State!
Then let your schemes alone,
Adore the rising sun,
And leave a man undone, to his fate.

4 thoughts on “Från den Hedniska Tankesmedjan…

 1. Ull säger jag – han som var Suryas motsvarighet i Nordisk Mytologi ?

  Ja men Ull ÄR Suryas motsavrighet i nordisk TRO!

  Ull är inte död, Jesus kanske men Ull lever.

  Gilla

 2. Jag är aldrig den som är gnetig med språk. men ibland märker man folk som frågar är inte asagudarna döda. Varför säger de så? Jo de har läst om asarna men i böcker som tar upp asatron i mytologisk form och då blir det lätt att skriva att Tor var Odens son, eller att vid ragnarök stupade Tyr, istället för att skriva att Tyr kommer att stupa.

  Det är kanske ingen stor sak, men rätt ska vara rätt.
  I framtiden hoppas jag folk säger att Jesus var Guds son och inte att han är. I framtiden säger de att Muhammed var Allahs profet, inte att han är det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s