Asatrogna bloggar i Spanien…

Jag har fått en fråga om Asatro i Spanien och andra Latinska länder – för Hedendomen och asatron växer även där. Det lär finnas en hel del Asatrogna i Mexico och Sydamerika numera, underligt nog, och även i Spanien, där det Visigotiska inflytandet en gång var starkt, finns också ett stort och nyvaknat intresse för ämnet. På bloggen ”Encruijada Pagana” som betyder ”Hedniska Korsvägar” och inte ”Ett hedniskt korståg” som jag först trodde – detta skulle ju vara en nätt självmotsägelse eller hur ? – kan ni hitta mycket, också om den nordiska hedendomen. För övrigt drivs den av en god Erisian (se under rubriken ”Adiafora” ovan) som också driver en radiostation med samma namn.

ragnarok_by_valentina_mustajarvi-d4fazyiDärifrån lånar jag idag följande bild av Ragnaröksslaget, med skeppet Nagelfar till vänster, Fenris, Midgårdsormen och alla gudarna inklusive Freja och Mimers huvud (i förgrunden) som ska ha gjorts av en finländsk illustratris. Mera om Asatro i Spanien kan ni också läsa på den här bloggen – Me gusta !

One thought on “Asatrogna bloggar i Spanien…

  1. Underligt nog! Nej inte underligt, naturligt. Inte ens i Latinamerika orkar någon tro på en gud, en son, en moder och x antal helgon som alla använder språkröret påven, fadern som ej får ha några barn.

    Ärlig talat så är Sydamerika ett bakvatten och det beror nog en hel del på religionen. Sydamerika är inte känt som den främsta av kontinenter. Asatron kan nog var med och förnya såväl samhälle som individer.

    Asatron är inte en lokalreligion i Norden, utan asatron är RELIGIONEN!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s