Svenska Kyrkan tar Semester !

Varje svensk, man eller kvinna – som fortfarande är med i ”Svenska” Kyrkan får betala, betala och betala dyrt för sitt medlemskap. Under ett helt liv betalar de knappa 63 % eller så av vårt folk som fortfarande är med, mer än en miljon kronor per person. Ja, till och med små oskyldiga barn, som inte ens vet vad det är fråga om, och inte förstått vad slags organisation det här är, blir blåsta på stora pengar. Med ränta på ränta är miljonen man stjäl från dig, du svensk – ändå värd ganska mycket. Tänk så mycket du skulle kunna göra för de här pengarna… Utbildning, Arbete och fritid, bygga till ditt hus, en ny bil — ja det finns säkert massor av önskningar och drömmar du har i ditt fattiga kristna liv, som du tyvärr aldrig aldrig kan få uppfyllda…

Inte så länge du är kristen, dvs. Blir du hedning, så får du bestämma själv över dina pengar för en gångs skull, och här finns en länk som kan hjälpa dig !

mjolnir_by_sigrulfrd315bac

Vill inte också DU ha lite frihet och självbestämmande i ditt liv ?

Idag avslöjar bland annat SR – Sveriges Radio hur präster och biskopar ljugit för ett helt land, och slösat bort Kyrkans pengar. Eller rättare sagt dina pengar, som de roffade åt sig via skattsedeln... De tog helt enkelt ”time out” från de kristna värderingarna, samma värderingar som de sade sig representera.

De åkte på semester för alla pengarna !

Exempelvis reste 2014 totalt 99 personer från Huddinge på en femdagars konferens på ett hotell vid stranden på Malta. — Resan, som kostade 800 000 kronor – syftade till att skapa en ”vi-känsla”, säger kyrkorådets ordförande, socialdemokraten Barbro Bergstedt. — Huddinge pastorats konferens, som också innehöll exempelvis poolhäng, medeltida fäktning och stadsvandring, slutade alltså på 800 000 kronor. Som jämförelse kostade resan mer än dubbelt så mycket som pastoratet fick in i kollekt det året. — Den relativt fattiga församlingen Botkyrka har exempelvis sedan 2010 gjort resor för kyrkopolitiker och personal för 2,8 miljoner kronor. —-

Kyrkorådets ordförande, moderaten Anna-Marie Carlsson, förklarar varför församlingsledningen på den resan köpt alkohol för medlemmarnas pengar.

– Om det är den dryck man dricker på stället så kanske det inte är så konstigt. Vi har ju en annan syn på det här hemma i Sverige ibland, säger Anna-Marie Carlsson.

Ekot har varit i kontakt med flera anställda inom Svenska kyrkan som säger att många så kallade studieresor i själva verket är förtäckta nöjesresor. Moderaten Christer Siwertsson, som är regionråd i Jämtland Härjedalen, är också ledamot i kyrkofullmäktige i Östersunds församling.

– Det här är ju rena rövarfasonerna, som jag ser det. Det hör inte hemma i Svenska kyrkan, säger han.

Fotboll i England, dyra middagar på kändiskrogar, välkända semesterorter och musikaler. Det är andra exempel på sådant som medlemsavgiften i Svenska kyrkan använts till.

  • Ur Dagens Eko, 2016-05-31

0c4028b8-539d-4834-8589-277dbe69ba4e

Amen Spriten vet du Helge ! Och den Heliga Fotbollen i England, med alla Kändiskrogarna… Ja det e lite ”Gud som haver…”

Ja, kära medborgare – vad ska man säga om detta herrans liv – och dessa kristna ! Aftonbladet ger oss mera:

Aftonbladets reportrar Richard Aschberg och Mattias Sandberg har under flera månader granskat verksamheten och kan berätta om lyxresor, dyra middagar med alkohol, svart arbetskraft och fusk med kyrkans pengar.

Samtidigt vittnar församlingsmedlemmar och före detta anställda om allvarliga trakasserier.

I dag kan vi avslöja hur utlandskyrkans andlige ledare, biskop Sven-Bernhard Fast, efter vår granskning måste betala tillbaka mer än 19 000 kronor efter en Australienresa.

  • Aftonbladet 2016-05-31

content-000177Välkommen på Kyrkomöte ! Släng en hundring i kollekten, och du blir hedersgäst i Sekten…

”Sådana kristna har vi, sade bonden om Svinen !” lyder ett gammalt svenskt ordspråk. Hans Högvördighet Biskop Fast, reste med sin Fru på lyxhotell och spa-weekend i ”hot tub” till Australien, och med all respekt för biskopens behov av lite andligt stöd, så att säga – så kunde inte ens Svenska Kyrkan godkänna det här–

Och ändå säger de kristna, att just deras Gud och religion är bättre än alla andra.

De påstår sig ge mer till välgörenhet, vara rättvisare och ge mer till fattiga och socialt arbete än oss andra, också i U-länderna.

Men som vi nu ser, stämmer inte detta alls. Och nu – efter fyra år med min blogg – börjar media äntligen granska saken

RÄTTVISAN tar inte semester, Goda medborgare – och det gör inte jag heller – inte än på ett tag, i varje fall… Idag är det Tisdag, förresten. Tyrs Dag. Rättvisans gud, som till och med offrade sin högra hand, för att rädda oss undan den roffande ulven Fenris, och skaffa oss alla ett bättre, värdigare liv… !

CfSOnKqW4AETAgB

Han slogs för dig – när tänker du hjälpa honom ?

5760

Det finns många goda kristna – och ännu fler GODA HEDNINGAR – men UTANFÖR Svenska Kyrkan...

gulabatarna

Svenskt Sjömansskap – Svenska Frivilliga – Svenska Soldater !

Till organisationer som dessa kan du som är svensk och en lojal medborgare skänka lite av dina pengar. Du kan GÅ UR ”Svenska” Kyrkan, och samtidigt hjälpa de som verkligen behöver hjälp, med en gåva, eller rent av en frivillig insats. Det har redan jag – den okände Hedningen !- gjort. Bara en dåre frågar som i den kristna Bibeln: ”Ska jag taga vara på min broder ?” (”Am I my brother’s keeper ?”)

Ja, svarar Tyr. Ja, svarar alla Asarna. Ja, svarar alla Hedningar , från tidens början till dess slut. Du är skyldig Världen detta – och du SKALL !

 Museum_Petronell_-_Signum_Legio_XV”Åkallan och Löfte !”

”Keep your oaths” – Håll dina löften ! (gäller väl också kristna ??)

4 thoughts on “Svenska Kyrkan tar Semester !

  1. Min numera avlidne granne sa alltid att kyrkan fanns kvar för att det fanns pengar i kyrkan. Låter nog ganska troligt. Man kan se kyrkan som ett företag som drivs i vinstsyfte. Man kan göra karriär och få status i kyrkan. Är man sedan lågkyrklig och gillar flyktingar och homovigslar, ja då är ens lycka gjord.

    Gilla

    • Åja, om du undrar över diverse bilder ang frivilligorganisationer vänner till mig är med i, så måste även dessa läsare få sitt… Vi expanderar – och även du själv sa i ett skrotat inlägg att Hedendomens politik kunde vara olika för olika individer 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s