”Låtsasliberal” dagstidning fortsätter hylla kristendomen…

Medan hela landet upprörs av hur ”Svenska” Kyrkan slösat bort mer än 30-40 miljoner kronor på krogbesök och dyra utlandsresor fortsätter Dagens Nyheter, landets mest ”låtsasliberala” dagstidning, sin ständiga lovsång av kristendomen. Ständigt når man nya lågvattenmärken. Idag låter man journalisten och vulgärhistorikern Maja Hagerman ge ifrån sig ett slags kria, som lovsjunger katolicismen och andra intoleranta kristna riktningar.

Hagerman är känd för att sedan långt tidigare ogilla Asatro, och är själv en mycket partisk kristen. Redan i sin kända bok ”Spåren efter Kungens män” ljög hon om Sveriges historia, och påstod att hedniska kulturer är ur stånd att skapa självständiga stater och riken, vilket också var den bokens bärande tes. För henne existerade aldrig Rom eller Hellas, och varken Indiens, Kinas eller Japans kulturer har existensberättigande inför hennes fördomsfulla penna. Att vår största dagstidning upplåter spaltutrymme åt en sådan person förvånar inte, men vad som förvånar är hur Hagerman hela tiden utesluter just Hedendomen och Sveriges egentliga kultur ur sin ”historieskrivning” eller rättare sagt historierevisionism. Den här gången lovprisar ett obskyrt nytt svenskt helgon – det andra i historien – som katolikerna nyss utropat, och ”hyllar minnet av de förbjudna katolska klostren” som hon skriver.

Och på kultursidorna idag, fiser Maria Schottenius ömkligt om hur Antje Jackélen – trots hennes STASI-förflutna ”klokt” hanterar kyrkans största kris på flera decennier, trots alla bevis, trots korruptionen, trots allt det andra.

Det är både ömkligt och löjligt att se en påstått ”liberal” tidning prata smörja och hylla Monoteistiska religioner och andra djupt odemokratiska läror på det här viset. Man borde råda folk att gå ur Kyrkan, precis som Humanisterna, Expressen och mågs andra redan gjort..

13346348_10209858292323687_2720153028239807595_oNyheten som DN aldrig vågade nämna. Förrän två dagar för sent…

En ljuspunkt i mörkret som DN sprider finns kanske.”Modernt Vikingaskepp klarade färden över Atlanten” vågar Jens Littorin skriva, och nämner därmed Skeppet Harald Hårfagres ankomst till New Foundland, en händelse som redan inträffade för två dagar sedan, och som jag tänker beröra i ett särskilt blogginslag.

Ni kan också läsa det här inlägget på Norrköpingproject bloggen som handlar om hur Katolska Kyrkan och Svenska Kyrkan mördat, förföljt, torterat och trakasserat hundratusentals människor Världen över – om inte annat för att få lite perspektiv emot vad Maja Hagerman och liknande kristna skribenter samt ”katolik-kramare” nu tillåts träda fram och säga.

Det är ynkligt och löjligt av DN, som säger sig vara en ”liberal” tidning att aldrig någonsin våga gå Hedningar i Sverige till mötes, och tillåta en fri debatt, där även icke-kristna åsikter får höras !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s