MORDBRAND emot Svensk Vikingaby

Åter triumferar våldet i vårt Sverige. Återigen ger man sig på de som värnar om vårt lands kultur och historia, eller alla vi som är hedningar och Asatroende. Återigen en mordbrand, som just nu utreds av polis… Vikingabyn Storholmen vid sjön Erken, i trakten av Norrtälje, drabbades igårkväll vid elvatiden av ett attentat, enligt Norrtälje Tidning. Branden syntes vida omrking, och var i stort sett släckt först omkring halv två, då arbetet med eftersläckning överlämnades åt de frivilliga krafter, som i stort sett helt utan lön och bidrag byggt upp hela byn och drivit den i flera år, medan brandkår och polis bara åkte sin väg. Det är oklart om det ens blir någon avancerad brandutredning, skriver tidningen. Jag citerar:

– När de (räddningstjänsten reds.anm.) kom fram var det en fullt utvecklad brand i byggnaden. De fick inrikta sig på att hindra spridning till omgivning. Det var en passiv insats, säger Jacob Öhrn, insatsledare vid Norrtälje räddningstjänst.Vikingabyn ligger i ett vattenskyddsområde eftersom närliggande Erken är en vattentäkt. Det gjorde att räddningstjänsten fick vara försiktig med släckningsvattnet som kan föra ner gifter i marken.
Polisen rubricerar i nuläget branden som mordbrand och har skickat över ärendet till enheten för grova brott i Sollentuna.
Vi misstänker att branden är anlagd, säger Jan-Erik Thölin, kriminalkommissarie vid Norrtäljepolisen.

– Det är oklart om det ens kommer bli någon undersökning på platsen eftersom det är helt nedbrunnet, säger Peter Adolfsson, arrestbefäl vid Norrtäljepolisen.

IMG_24422Frivilliga krafter byggde – illvilliga och Sverigefientliga förstörde ?

Jag har själv besökt Storholmen flera gånger, och känner flera människor som syns på bilden ovan, bland annat på så sätt att jag seglat med dem, i vissa fall under flera veckor. Många av dem är jag stolt över att kalla mina vänner, och de är överallt kända som klokt och hederligt folk. Den stora hall, som syns till höger i bild, är den byggnad som nu bränts ned, enligt vad Polisen misstänker. Vi skall förstås inte spekulera, och heller inte föregripa någonting.

Men ändå undrar jag – och flera med mig som jag talat med på sociala media under kvällen – vad är det för dårar, som möjligen kan ha gjort detta ?

Kan någon människa alls tända eld på en tom utställningshall i nyktert tillstånd, eller skedde det under rusets inverkan – med tanke på vad jag sade i föregående inlägg… ??

Rus, knark, misär och annat kan förvisso ligga bakom många mordbränder och liknande, men det viktiga just nu är att inte hämnas, inte bli upprörd, och inte svara med samma mynt.  Även utan en avancerad brandutredning – som är dyr och kostar mycket pengar – kommer det tid nog ändå visa sig, om allt detta var en olycka, ett elfel (kanhända) eller vad polisen – som faktiskt vet bäst, i kraft av yrkeskunskap – säger är en anlagd brand. Vi följer lagen, även om det kanske finns tillfällen, då Polisen måste begära handräckning från oss, eller tillfällen, då man måste avlägsna andra byggnader eller byggnationer inom reservat, och på ”ofri grund” – men denna hall var inget katolskt svartbygge.

Nog talat för dagen. Mina tankar går till alla de frivilliga, till alla dem, som stått upp för vår kultur och vår historia, och som gjort Storholmen till vad det är idag – med många andra fina byggnader. En dag skall allt säkert bli återuppbyggt, och helt säkert kommer ingen besegra oss, vår Hedniska rörelse, eller de värden, som vi i vårt land står för och vill och kan försvara.

”Do not mourn, my people – organize !”

Vi från Storholmen vill tacka för allt fint stöd vi får, det värmer våra hjärtan. Vi kämpar vidare med tillförsikt. Vi återkommer inom kort om hur vi kan genomföra Familjefestivalen och andra aktiviteter!” skriver vikingabyn Storholmen på Facebook.

2016-MD-Norse-Gods-Heimdall-REV

brand-jpg

Hus kan förstöras – men inte nationer, eller ett folks identitet, kultur och historia.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s