Tillhör du Jeschu Kristi Pokémon Kyrka av Sista Dagars (Sken)heliga ?

Med uttrycket ”Johnny Come Lately” brukar man i amerikansk engelska beteckna en person, som gör vad som helst för att haka på en redan etablerad trend, och som går så långt ifråga om att ”vika ned sig” eller helt sälja ut sina egna ideal och värdegrund att det framstår som direkt respektlöst, eller rent av löjeväckande. Frågan är väl om inte ”Svenska” Kyrkan består mer eller mindre av Johnny Come Latelys, nuförtiden. Medan det nya barnspelet ”Pokemón Go” lanserats stort i Sverige och Norden samt övriga Världen i sommar, har Präster och Biskopar runt om i Sverige deklarerat att Pokémon skulle höra till den kristna tron, och i ett desperat, närmast krampaktigt försök att göra sig populära och behålla sin maktställning antagit, att detta skulle vara ett medel för att återta deras åtskilligt skamfilade opinionssiffror, och locka folk tillbaka till kyrkan…

3d975cce2ee322eb44eff6fc4b35ce40223bca467801fbe7733e8f6bc2599f76

Hur skenhelig och falsk får man vara ? Kan någon verklig kristen påstå, att Pokémon hör till Bibelns budskap ??

Svenska Kyrkan på Tjörn, Mariakyrkan i Växjö, Svenska Kyrkan i Örebro, ja till och med Allhelgonakyrkan i Lund, som lockar med ”dubbla lure moduler” (för att lura folk ?) och till sist redovisar den kristna dagstidningen ”Dagen” hur man genom hela denna vidriga kristna soppa oblygt försöker ”ragga” på svenska folket genom att lansera sk ”Pokésstops” inne i Kyrkorna, helt i strid med sin egen tro och sina egna principer. Här gäller inte längre Magnus Ladulås bestämmelser om kyrkofrid från 1200-talet, utan Kyrkan blir en plats för barnsliga spel som lockar till tvekamper, huggsexa, jakt och våld, mitt inne i kyrkorummet...

maxresdefault

Små odjur, drakar och monster ska kämpa med varann, med laser och kanoner… Kristligt, eller hur ? (verkar närmast som en fånig parodi på ”Uppenbarelseboken”)

Visst, vi hedningar tillämpade en gång Envig eller Tvekamp som vad man kallar ”ett rättsligt institut” eller en juridisk, bindande form för att lösa tvister – men envig var sällan något som ledde till någon dödlig utgång, och det var en högst allvarlig sak för vuxna män, inte för barn eller djur. Pokémon är ett spel för barn, eller starkt förbarnsligade, infantiliserade vuxna, som springer omkring i flock, och bär sig åt som halvidioter. Kanske är det därför de kristna gillar detta spel så mycket. Deras extremt naiva tro, med dess infantila uppdelning av världen i ont och gott, påminner ju mycket om Pokémons förbarnsligade låtsasvärldar. Kristna biskopar i Sverige har på sista tiden jämfört Pokémon med änglar, vilket ytterligare ”klassat ned” deras egen tro, och väckt stort löje, även utomlands. Också engelskspråkiga media i Sverige, som vänder sig till utlänningar, noterar hur löjeväckande och absurt de svenska prästernas beteende är.

dc-Cover-luj10doeg3qsukhsltequgs694-20160727212551.Medi

I Indien, Tyskland, USA och över hela Världen har detta idiotiska spel lett till svåra trafikolyckor med många skadade och döda. Något för ”Svenska” Kyrkan  ?

i-275-wreck-3.jpg

Resultatet av alltsammans har blivit att kristendomen i Sverige tappat i popularitet och tappat i anseende, för vem kan tro på en religion, som ”säljer ut sig själv” på det här billiga, anstötliga och andefattiga sättet ? Pokémon Go är inte ett spel som fostrar kristliga känslor, och det har inte ett enda förbannat dugg med Bibelns budskap eller själavård att göra, det säger jag er – så Hedning jag är.

kollektLOWEtt smaklöst geschäft med pengar, bedrägeri och Pokémon – här i den svenske karikatyrtecknaren J E Anders ögon…

Kristendomens påstådde grundare, den fiktive judiske terroristen Jeschua Ben Yussuf, drev på sin tid ut månglarna ur templet. Det är kanske dags att använda samma metoder emot ”Svenska” Kyrkans ledning av idag, i alla fall när den ställer sig bakom sådana här saker. Dessutom gäller det att komma ihåg, att denne påstådde Jeschuas budskap var långt ifrån fredligt. Han var visste främmande för att använda våld, eller till och med misshandla folk med piskor, ifall de besudlade heliga platser eller annars gick hans vilja emot.

Och vad nu budskapet beträffar: Vad är det nu den nya ”Pokemon-kyrkan” egentligen lär ut ? Vad går deras tro ut på ??

Jo, alla vilda djur och alla andra livsformer på vår planet ska fångas in, dompteras, styras av människorna (”Gotta catch them all !”) vilket är detta barnsliga spels grundläggande filosofi, som nu lärs ut till miljontals barn och en hel generation människor över hela Världen. Bara kristendomens enfaldiga babblande om människan som ”skapelsens herre” med absolut rätt att göra precis vad som helst med planeten. Och djuren skall alltså inte ha något värde i sig, ens i det vilda eller som fria organismer, utan bara existera för människornas underhållning, och tvingas att göra, som dessa människor vill genom att med våld spärras in i små sfärer, burar eller liknande. Sådant är spelets budskap.

Men hur är det i verkligheten, och hur är det enligt hedendomen ?  Är människan verkligen ”skapelsens herre” med obegränsad rätt att tvinga sig på och våldta sin hemplanet ?

image.php

Här är en bild från Lousiana, USA tagen för några dagar sedan. Som vi ser, är människan inte alls herre över någonting, all sin tekniska civilisation och sina uppfinningar till trots. Människan är på sin höjd skapelsens och naturens vårdare eller odlare, men ingenting mer än så. Djur och natur existerar inte alls för människans skull, utan för sig själva; och som miljökatastrof efter miljökatastrof och oväder efter oväder tydligt bevisar, är människans förmåga gentemot naturens krafter högst begränsad, och hon gör följaktligen bäst i att respektera och acceptera dem, utan att försöka bura in dem på något löjligt Pokemon-vis… Hedningar och Asatroende har vetat detta hela tiden, i tiotusentals eller hundratusentals år, till skillnad från dessa störande kristna, som vi nu fått in i vårt land, och som faktiskt inte har här ibland oss att göra.

Deras natursyn och syn på livet kan ändå aldrig integreras med vår, men även om jag starkt tar avstånd från dem, deras kyrkor och deras lära, så förstår jag i och för sig många ärliga och varmt troende kristna, som nu är fruktansvärt besvikna på sin egen ledning och inte minst den svenska ärkebiskopens (eller om det nu är Ärke- någonting annat) Antje Jackélens och andra biskopars sätt att ”klassa ned”, förlöjliga, förbarnsliga och på alla sätt förstöra den kristna tron, med Pokemon i kyrkan och andra politiserade dumheter.

Det är inte konstigt att folk vill lämna allt detta ”kristna” bakom sig, helt enkelt, och att GÅ UR ”SVENSKA” KYRKAN är också mycket enkelt. Se en länk här…

 

13895295_1259145027429033_4679004635350666798_n

 

5 thoughts on “Tillhör du Jeschu Kristi Pokémon Kyrka av Sista Dagars (Sken)heliga ?

 1. Ha ha! De kommer bara att tappa mer medlemmar. Det här är ju så pinsamt så det inte är klokt.

  Gilla

 2. Tycker det verkar som att kyrkan har blivit kapad. Är det inte så att sossarnas ”Tro och solidaritet” handlar om att minska kyrkans inflytande och makt? Men det ökar istället islams inflytande? Samtidigt säger Sv Kyrkan att Islam och kristendomen har samma gud, ja det är i princip samma religion enligt prästerna. Som om de både försöker hålla kvar folk och värva över till Islam. Trots att allt fler blir hedningar. Mitt i allt bjuder de in Pokemon spelare samtidigt som veganer vädjar folk att sluta spela spelet eftersom man stänger in små söta djur i behållare. Snacka om identitetskris

  Gilla

  • ”Svenska kyrkans ledning vill inte längre leda ett kristet samfund; de vill leda en allmänetisk förening för humanistiska värderingar av banalaste slag”.

   Citatet ovan kommer från den kristne samhällsdebattören Ann Heberlein. Hon har nog rätt. Och vi hedningar, vi har också rätt, vi har gjort rätt val!

   Gilla

 3. I dagens pappersupplaga av Dagens Nyheter finns en intressant artikel, som bygger på utländskt material. Den tar upp just Pokémon Go och liknande spel, samt vad de gör med barn, den mänskliga hjärnan, vår kultur som helhet, och hur överdrivet spelande påverkar hela samhället. För en gång skull klart läsvärt av den stora dagstidningen, även om vi inte har några svenska data på vad som sker.

  Gilla

 4. Svenska kyrkan påminner om Sovjetunionen. När man inser i ledningen att det inte går så bra, ja då försöker man reformera, men det enda resultatet blir att allt faller samman.
  Ärkebiskopen vi har idag är nästan en slags Gorbatjov!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s