3000 år gammalt svärd funnet i Danmark – fortfarande SKARPT !

Den Engelskspråkiga nättidningen ”the Local” rapporterar från Danmarks sälla land – Det er Dejligt – där Jim Lyngvild (som också lär vara med i the Asatru Folk Assembly förresten – uppenbarligen är det nog inte alls sant, att dessa skulle diskriminera någon pga deras läggning…) byggt ett Asatempel eller Gudahov – men inte bara det ! Nya fornfynd görs ständigt. På Västsjälland gjorde två privatpersoner denna sommar ett fynd av ett mer än 3000 år gammalt svärd från bronsåldern – 84 cm långt och fortfarande skarpt, trots att det legat i jorden så länge… Fyndet kommer nu ställas ut i Kalundborg, och man kan tänka på legendariska svärd som Sigurd Fafnesbanes ”Gram” vars egg var så skarp, att den kunde skära av en ulltott som långsamt kom flytande i floden Rhen, samtidigt som klingan också var hård nog att klyva smeden Regins städ rakt igenom, med ett enda hugg.

01e7f726c539e8623defa54dd295f28a5a761873d9aae1c11058659c4700a62a

Danska lantbrukare hittar vad deras direkta förfäder skapat…

Fynden visar, att sådana väl tillverkade och hållbara vapen och verktyg inte alls var någon ”myt” eller legend. Antalet fynd som nu grävs fram ur den danska jorden bevisar hur extremt rik och fruktbar den nordiska kulturen var – och fynden har nu blivit så många att Nationalmuseum i Köpenhamn knappt klarar av att katalogisera dem, enligt vad dess presstalesman Mads Schear Mikkelsen berättar för ”The Local”. 2015 gjordes 9,756 fynd, som resulterade i en symbolisk hittelön av 4,2 miljoner DKR till danska amatörarkeologer – men detta belopp motsvarar inte alls de oskattbara föremålens verkliga värde, ens om man ser till vikten i metall. Detta år kommer fornfynden nog vara runt 12 000 istället, tror man.

Bland förra årets fynd finns mer än 900 gram rent guld format till utsökta ringar från Vikingatid – det visar vad en enda person kunde äga – liksom mer än 2000 små, millimeterstora, extremt fint arbetade guldspiraler från bronsåldern – helt säkert tillhörande en präst eller gode i dåtidens hedniska religion, som den kände danske forskaren Fleming Kaul förklarat.

Själv minns jag diverse dispyter med knark-romantiska ”fornsedarre” och annat patrask, som förläst sig på pseudovetenskap som Terence McKennas böcker. Dessa sakramentskade dårar hävdar att alla högkulturer i Europa och i övriga delar av Världen skulle varit baserade på svamp och droger – och använder det som argument för sitt missbruk, som de själva fortsätter att ägna sig åt i vår egen nutid. Men en sak är säker och bevisad – man smider inte svärd, som varar i 3000 år och mer, genom att sitta och flumma. Man konstruerar inte skepp av ek, värda att fara till England och Amerika med, ifall man berusat sig på droger. Och man gör inte fantastiska guldföremål, som de Öländska guldhalskragarna till exempel, med detaljer som är tiondels millimeter stora – om man inte är säker på handen, fullständigt klar i huvudet och mycket väl medveten om vad man gör – samtidigt som man har linser av glas och annan högt utvecklad teknik till förfogande

Ol_Den_femringade_halskragenweb_artikel

Inte ens med dagens teknik kan vi skapa sådana – men våra förfäder kunde !

”Fornsederi” är en pest, som nedvärderar och drar ned var våra förfäder skapat. Ovetande och flum, istället för vetenskap. Fördomar, istället för arkeologiska bevis. Men steg för steg, oförtrutet arbetar Danmarks och Nordens folk vidare på sin kultur, sin historia, sina lagar och sin frihet. I veckan kastade till och med de ultra-liberala invånarna i den ökända stadsdelen Christiania i Köpenhamn ut hasch-handlarna, drog-langarna och de yrkeskriminella ur sin egen stadsdel, eftersom de fått nog av deras närvaro. Också en händelse, som ser ut som en tanke…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s