Jim Lyngvild utger ny bok

Jim Lyngvild, den internationelle celebriteten, tv-personligheten, mode-designern, bryggaren och Asatro-profeten, lanserade redan i våras sin självbiografi, som nu – inom kort – ligger på de danska bokhandelsdiskarna. Dessutom – har det försports mig – har han nyligen besökt Kina och gjort god reklam för hela det danska näringslivet, och besöker just nu Orkney-öarna, där han ju har många goda kontakter inom Öl- och Whiskeytillverkning. Dessutom är han medlem i AFA, har mången sagt – en Asatrogen organisation i USA som ett annat, åtskilligt märkligare sällskap vid namn HUAR just nu dömt ut såsom varande ”homofobiskt”. Vi ser genast, att vissa saker detta HUAR eller rättare sagt HUÖLK, AUURGH eller helt enkelt TAR-ZAN BUNDOLO ! spyr ur sig, helt enkelt inte kan stämma…

14086438_1130889033647428_3259454112933862967_o

Jim Lyngvilds självbiografi, skriven av honom själv, om honom själv – Självklar läsning !

 Boken, som utges på Politikens Förlag i Danmark, kommer nog bli årets Julklappsbok – åtminstone blir den så i mitt hem. En hel del av mina släktningar söderut i landet har nu också uppmärksammat honom, och vill hälsa på i Jim Lyngvilds Gudahov. För övrigt är han också, som alla redan vet – apropos biografier – befryndad med den gamla danska Hvide-ätten, och därmed icke blott släkt med Absalom, ”Skånes Djävul” och Köpenhamns grundare, utan också släkt med Oden själv… För övrigt är han släkt med Jarlarna av Orkney också, vilket han inte heller varit sen att påpeka.

14232386_10207896741870515_5103578650168967678_n”Hvergang” !

danish-protest-pig-13

Så sant som det är sagt – ”Det er det danske smil !”

I självbiografin, lanserar Hr Lyngvild sin egen ”falder mig in” filosofi, vilken lite påminner om HC Andersens kända saga ”Den Grimmende Elling” – alltså den om den Fula Ankungen, som växte upp till en stor och sällsynt vit svan. Han har – trots en jobbig uppväxt i en av Köpenhamns värsta förorter – aldrig låtit sig ”talas till rätta” av den politiska korrekthetens förkämpar, eller andra mobbare… I alla fall enligt vad han själv skriver – och för övrigt kan man se att det stämmer. I somras skrev en Amerikansk Asatrogen sajt, ”Jön Upsals Garden” om hur den odödligt löjlige självutnämnde ”goden” från Åmål – Sveriges Rövhål – en viss Markus Räv eller Markus Röv Skogsberg – en man som är känd för att hela tiden ständigt ändra sitt namn och sin identitet, och nästan aldrig stå vid sitt ord, vilket däremot Jim Lyngvild ofta gör – försökte uppmana honom att bryta sin mångåriga vänskap med Pia Kjersgaard, ledare för Dansk Folkeparti, och i övrigt övergå till den ”rätta” miljöpartistiskt anstuckna ”forn sed”-åsikt som sagde Markus  någonting företräder, eftersom denne anser sig ha rätt att uttala sig i gudarnas namn, och bestämma över alla andras åsikter.

11276950-dku3t

Som alla förstår, gick Jim Lyngvild givetvis inte på något sådant lumpet trick, utan stod upp för sina egna åsikter istället för att bara blint ”cykla med” det ökända ”forn sed Sverige” – och vet ni vad – jag tycker det hedrar honom !

jim-lyngvild

P-P-P-Prince of Denmark !

Det vilar lite över Saxos Amlode (som var en segerrik och listig kung)– men inte Shakespeares ”Hamlet” vilket är en mycket senare, omtolkad figur – över Jim Lyngvild, tycker jag. Alltid är han ”Hedningen som gör vad som faller honom in” och utan att förfalla till ren idoldyrkan, så kanske man kunde citera Magnus Barfot av Norge – han som på sin tid sade att: ”Fast jag fått en tron, så finns det en sak ni bör veta. Konungar och jarlar har inte kommit till Världen för att sitta stilla, utan för att skaffa sig ära och ryktbarhet – därför kommer jag till er som en Här-Konung, icke som en Stol-konung !

Jag själv har varit i många länder och tjänat under många slags ledare, men ”Lyngvild som jarl” vore nog inte så illa, trots allt. Av jarlar, kungar och liknande kräver man att de ska klä sig elegant, och synas och höras inför hela folket, och nog syns och hörs den här Lyngvild alltid, på alla de sätt..

bla%cc%8agris

P-P-P-Pork of Ages !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s