”Alla Kulturers lika värde…..??”

Den svenske satirikern och skämttecknaren Kalle Strokirk vågade igår publicera följande bild på sin egen hemsida. Ja – gott folk – jag skriver ”vågade” – eftersom skämtteckningar, satir och liknande knappast förekommer i svensk dagspress numera – och vad som finns av karikatyrer eller kritik, ständigt får allt mindre och mindre utrymme under Regeringar, som Löfvéns eller Reinfeldts.

Och jodå – för de av er som råkar undra – jag är också satiriker ibland – eftersom jag använder teckningar,  citat från filmer (se föregående inlägg) och annat för att få fram vad jag vill ha sagt.

klokhund-001yMen vi kan faktiskt fråga oss en sak: Har ideologier eller religioner typ den ”Svenska” Kyrkan – minns dess många barnsexbrott, till exempel – det senaste tydligen i Växjö – jag skrev om det så sent som igår – och därmed denna kyrkas interna ”kultur” egentligen något existensberättigande ? Eller är IS och den extrema islams ”kultur” i Syrien, Libyen med flera länder egentligen något som vi vill sprida, odla eller omfatta ??

Jag upprepar vad jag sagt tidigare. Alla Kulturer, religioner, ideologier osv har INTE lika värde. Inte alla individer heller. Alla har däremot samma grundläggande rättigheter, menn det är en helt annan sak – för de gäller bara så länge man följer de allra mest basala reglerna för juridiskt och mänskligt acceptabelt beteende, så att säga. Och det gör just nu inte IS i Syrien, eller ”Svenska” Kyrkan.

Igår bjöd SSU – ungdomsförbundet till Socialdemokraterna – vårt nuvarande Regeringsparti – tyvärr in en talare, som inte alls borde få vistas här i landet. Rashid Musa från SUM. En organisation med starka kopplingar till Islamistiska Muslimska Brödraskapet. Runt 25% av världens mest framträdande jihadistledare påbörjade sin islamistkarriär i Muslimska brödraskapet, enligt en rapport från Centre on Religion & Geopolitics.Dessutom sker det vid en ”demonstration” där icke-svarta personer eller med andra ord etniska svenskar inte får närvara.

Ren, rå och oförfalskad RASISM med andra ord – och detta från vårt Regeringsparti…

Ska vi låta sådana ideologier eller ”kulturer” få leva vidare – och om de ens ska det – skall vi då tåla dem, här i vårt land ? Både SVT och Göteborgsposten tycker inte det, uppenbarligen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s