NEWSFLASH: Liberalerna – och nästan alla partier utom (Mp) säger NEJ till religiösa friskolor…

Idag skrev Jan Björklund, fd Folkpartiets – numera ”Liberalernas” ledare här i Sverige en debattartikel, som redan väckt stor uppmärksamhet. Det är skönt att se, att det ännu finns Liberala krafter i landet, som ställer sig bakom det öppna samhället och som faktiskt tar parti för vårt svenska folk…

liberalernaHur ska vi kunna få ett fungerande samhälle, om religiösa galningar inom Kristendom och Islam får härja fritt i våra skolor ?

I den politiska korrekthetens och Donald Trumps USA har numera termen ”liberal” blivit ett fult ord – men här i vårt Europa har Liberalismen ett annat innehåll och en annan betydelse som politisk ideologi. Som svensk, Hedning, Liberal (Folkpartist !) och Asatroende ställer jag mig helt och hållet bakom detta förslag.

Enligt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och FN-deklarationen om barns rättigheter har varje individ i Världen rätt till ändamålsenlig utbildning utan otillbörlig påverkan, eller förvridet faktainnehåll.

Det är just detta Liberalerna i Sverige nu betonar. Kristen kreationism, Vägran att lära ut Darwins utvecklingslära eller ”Koranskolor” har inget i det svenska samhället att göra. Jämför också med hur oerhört snett det kan gå – och har gått i Växjö och andra svenska städer, där Kyrkan eller Prästerna försökt ta över undervisningen – det är ämnen jag redan skrivit om här i min blogg. Jag citerar Dagens Nyheter från idag, 2016-09-12:

”Istället för att bli en brygga in i det svenska samhället riskerar skolan att bli en enklav som isolerar de barn som mest av alla behöver integreras i det svenska samhället”, skriver bland andra Jan Björklund och partiets integrationspolitiske talesperson Fredrik Malm på DN debatt.

De hänvisar även till skolans roll i att skapa ett samhälle där män och kvinnor ges samma möjligheter.”Många nyanlända kommer från länder som har en helt annan syn på jämställdhet, som vuxit upp i hederskulturer där patriarkala värderingar styr och där mannen anses överordnad kvinnan”, skriver de.

tumblr_nzeia0bf8y1r8n6aco1_500

Humanisterna, The Swedish Humanist Association kommenterar idag den kristna dagstidningen ”Dagens” appell att sluta upp bakom ”friskolorna” med deras koraner, rottingar, aga och förtryck. I fredags skrev nämligen den kristna tidningen triumferande att: Inget parti i riksdagen vill i dagsläget förbjuda religiösa friskolor.

Men hur är det i verkligheten ?

Socialdemokraterna har meddelat, att Regeringen tittar just nu på frågan hur vi kan garantera att undervisningen är fri från konfessionella inslag.

Vänsterpartiet – de gamla Kommunisterna anser att både i kommunala och i fristående skolor bör hela skoldagen vara konfessionsfri, inte bara undervisningen.

Moderaterna säger att Inget barn eller ungdom ska riskera att påtvingas religiösa symboler eller på annat sätt få sin frihet begränsad.

Sverigedemokraterna – det nya nationella alternativet – säger att: Vi verkar starkt emot religiösa friskolor som verkar segregerande (vilket möjligen låter något tvekande och osäkert)

Till och med de ärkekonservative Krist”Demokraterna” (a contradiction in terms!) häver ur sig att: Där det finns misstankar om att man inte följer regelverket eller där det funnits anmälningar sedan tidigare bör det finnas tätare inspektioner med krav på åtgärder i de fall man bryter mot att undervisningen inte får vara konfessionell.

Det sakta borttynande och överflyglade Centerpartiet inflikar slutligen att: Vi alla lever i vårt gemensamma samhälle och religiösa/konfessionella skolor ska inte vara ett sätt att undanhålla sina barn detta.

Med andra ord: Sanningen är att alla svenska Riksdagspartier utom det flummiga lilla Miljöpartiet (ca 4% av väljarkåren, men ändå Regeringen Löfvéns enda stödparti) antingen är helt emot de ”religiösa friskolorna” eller i varje fall kan tänka sig att omvärdera dem. Endast Miljöpartisterna stöder Koranskolor, Plymoutth-bröder och annat otyg !

20060215pakistan01Sk ”Hafs Tajweed”.. Hör det hemma i den svenska skolan ? Har man nytta av det ??

För egen del säger jag alltjämt såhär: Religion och Skolor hör inte ihop. I ett demokratiskt samhälle är det ett grundkrav, att all undervisning i skolor och utbildningsanstalter skall var religiöst neutral och obunden. Det gäller också universitet, högskolor och övriga lärosäten, och inte ens om det fanns hedniska friskolor i Sverige skulle jag vara för dem – jag skulle fortsatt vara emot den saken – som Hedning och Humanist !

noreligiousfraud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s