Skulle du kasta 62 000 kr av ditt barns pengar i dasset ? DOP ger INGEN ”Välsignelse”

Min Hedniska Blogg röner allt större uppmärksamhet i allt vidare cirklar. Långt borta, på ett svenskt forum om hästsport vid namn Bukefalos – det skulle i sanning vara mer passande om detta forum bytte namn till ”Sleipner” debatterar nyblivna föräldrar dopets vara eller icke vara. De flesta någotsånär goda föräldrar eller de som hyser den minsta omtanke om sina barn döper dem förstås inte. Det finns ingen som helst anledning att döpa sitt barn, om man inte är troende kristen, konstaterar hästforumets redaktörer inledningsvis – och bara 10 % eller än mindre av svenskarna tror ju alls på någon ”Gud” eller den kristne guden. Statistik visar att bara 45,5 % av svenska föräldrar är dumma nog att ge efter för påtryckningar, meningslösa kristna ”traditioner” eller annat Mumbo Jumbo. 54,5 % tvångsansluter idag inte sitt barn till något kristet samfund helt utan hänsyn till barnets vilja. Att göra så är en barbarisk, frånstötande och förlegad sedvana, som inte kan ha någon plats i ett modernt, liberalt samhälle.

valkyries

Jag har minst en äkta Valkyria i min släkt (ja, hon har faktiskt besökt Valhall och den andra änden av Bifrost – hon var där i något över två månader, men återvände hit ned) och hennes tre vuxna döttrar förtjänar åtminstone epitetet ”sköldmör” eftersom de är nästan lika goda ryttarinnor som sin mor – men mer skriver jag inte om min släkt – jag har svurit en ed att inte skriva om någon av dem, så länge de finns i Midgård – ”for fear of raising incredulity” – en del släktingars livshistoria låter som en bättre roman) så jag drar mina slutsatser om vem som kan ha varit i arbete, och spridit mina teser.

annons

Varje gång ett barn döps gråter Freja. Hon gråter tårar av guld, och det är inte utan orsak. Inte vill väl du, som läser det här; att Freja ska gråta. Det finns de som påstår, att dopet bara skulle vara en tom välsignelse, helt utan religiös innebörd eller ”bara en formsak” som de uttrycker det. Men dessa människor ljuger. Att påstå saker som ”nämen barnen kan väl gå ur senare, när de blivit myndiga” är trams, för under mellantiden har ”Svenska” Kyrkan tagit mer än 50 000 SEK av ditt barns pengar. Den religiösa dopingen och ”välsignelsen” är big business. 2014 var medianinkomsten för en vanlig svensk medborgare 244 500 SEK, enligt SCB, Statistiska Centralbyrån. 50 % aav oss svenskar tjänar alltså mer än så, men eftersom inkomstfördelningen i Sverige blir ojämlikare och ojämlikare för varje år som går, tjänar förstås Familjen Bernadotte – denna inflyttade fransk-tyska invandrarfamilj – exempelvis 134,5 miljoner kronor i apanage, och för övrigt fick de 2015 25 miljoner mer än vad de fick 2010 – det är ju ett så tungt jobb att representera Sverige, och dessutom hålla Hovet och alla de Kungliga slotten i ordning, som alla förstår.

hjhjhjhjhjSomliga bor flott. De har skaffat slott. Då kan man kasta bort 60 000 eller så på ett rejält ”dop” – MEN – det kan inte du och jag…

Vanliga människor som du och jag, kära läsare och läsarinna – tjänar helt säkert inte så mycket, men vi tvingas betala mellan 1.05 och 1.33 % på allt vi tjänar i Tionde eller Kyrkoskatt till ”Svenska” kyrkan... ifall vi är dumma nog att vara med i den, dvs. 38 % och mer av oss har ju insett att det är bättre att vara Hedning, hursomhelst. Det kostar nämligen ingenting.

guidning_apa_017_top_desktop

Sverige är ett land, där nästan varje Apa som kommer hit får ett eget Apanage. Det gäller också aporna på Skansen…

Senast igår varslade Kommunerna och landstingen i Sverige om nya skattehöjningar på minst 2% på varje tjänad hundralapp – och detta är helt nödvändigt för att klara vad vård, skola och omsorg kostar.Utöver det höjer förstås Regeringen Löfvén statsskatten med ytterligare belopp. Och Kyrkoskattten – numera lögnaktigt omdöpt till ”Kyrkoavgift” kommer förstås stiga ytterligare den också… Och om du är nybliven förälder idag, hur mycket tror du inte att de här skatterna kommer att stiga innan ditt barn fyller 18…

budgetenlow

Upp genom luften den lilla svenska åsnan far.. (illustration ur Jeanders Bildblogg) Är du också lika DUM som denna ÅSNA… ??

Då kanske du tror på 60 000 och mer för varje barn i kostnader för ”religiös doping” eller dop…

hqde2fault

Tänk nu efter ! Förutsatt att löneutvecklingen kanske som bäst blir 1,5 % om året eller så för normalinkomsttagaren (flera ekonomer förutspår att medianinkomsten i Sverige kommer sjunka – det här landet har sett sina bästa dagar, tack vare en skenande befolkningspolitik, och urholkad välfärd) så betalar du 50 408 SEK per barn, ifall du döper det – ifall du tror, att ”kyrkoavgiften” skulle vara konstant (1.01 %) i 18 år

12Vill du verkligen betala 60 000 eller så  EXTRA för varje barn du har – och KASTA BORT pengar som du kunde använt till barnets utbildning, t ex ?

Har du verkligen råd med dessa extra utgifter ? Betalar du frivilligt dessa summor tills ditt barn fyller 18, bara för att få ”välsignat” barnet ? Själv betalar du mer än 1 miljon under ett helt liv till dessa präster och prelater –

Svenska Kyrkan ger nästan ingenting till ”välgörenhet”. 30 % går till dess egen administration. 30 % därutöver till prästernas löner. Kyrkobyggnader, kulturföremål osv ger Statens Fastighetsverk sådär 500 miljoner eller mer i ”bidrag” för – pengar som ”Svenska” Kyrkan till 25 % använder för sk ”församlingsarbete” eller med andra ord dyra resor – helt motsatt vad dess furstliga bidrag från staten var till för..

Men antag nu att du själv och din familj gör ett vettigare val. Ni skänker pengar till Unicef och Röda Korset kanske – organisationer som hjälper ALLA oavsett religiös tillhörighet – och bestämmer er för att INTE skänka bort mer pengar till ”Gudfadern”, ”Gud” eller Svenska Kyrkan…

pngbase64ae76200cfe096ef4”Yeah, det är jag som är Gud Fader.. Alltså själve Gudfadern… och varje år tar jag mer och mer – I’ll give you an offer, you can’t refuse…”

Vad händer då ? De 2543 SEK (exakt räknat) varje normalinkomsttagare tvingades betala för varje döpt barn under dess första levnadsår växer snabbt. Efter 18 år betalar du kanske 3134 SEK istället, givet inkomstutvecklingen – och tillsammans blir det här alltså 50 408 SEK som du bara kastar bort – eller spolar rakt ned i den kristna toaletten. Investerar du dem lite klokt, i en fond för varje barn – når du kanske 3 % avkastning eller så som bäst (sett över 18 år) och simsalabim – ditt barn får då 62 100 kr att läsa på universitetet för, att köpa en bil för – eller kanske en bostad. Är det inte bättre att använda pengarna till förnuftiga saker istället för meningslös religion, och satsa på ett aktivt föräldraskap för dina barn ?

antje-jackelen-1

Varför ge bort alla dina pengar till en förvirrad gammal gumma i fånig hatt ?

Nu lämnar jag fältet öppet för kommentarer från Vox Populi eller föräldrarna på den där andra sajten…

Varför i hela friden skulle man döpa barnet om man inte själv är troende? För mig är det helt obegripligt.
Vill man träffas med alla viktiga personer så ordna en annan fest för att fira barnet! (escodobbe, lördag 10 sept kl 0931)

Vi kommer med stor sannolikhet inte ha något dop, ev inte någon ceremoni heller. Vi känner väl att njae, stå framme i kyrkan och döpa in barnet i en tro och mer eller mindre stå och ljuga för präst känns sådär… (fille, lördag 10 sept 0935)

Öh, jo om jag står och lovar saker i ett rum som är heligt för andra så är det vansinnigt respektlöst. Man åtar sig faktiskt att uppfostra barnet kristet när man döper det (trots att jag inte är troende har jag koll på religionen och vad ceremonierna innebär). Har man inte någon som helst intention att uppfostra barnet kristet så kan iaf jag inte se det som något annat än respektlöst. Samma gäller om någon skulle be mig vara gudmor, jag skulle vänligt avböja därför att det ingår i fadderskapet att bla vara en kristet föredöme. Jag läser inte med i trosbekännelsen heller när jag är i kyrkan av någon anledning (oftast begravningar numera :(), av respekt för de som verkligen tar den på allvar.(Athena Arabians, lördag 10 Sept 10:34)

Vi hade inget dop och ingen namngivningsceremoni heller, det var aldrig nåt vi ens funderade över. Och ingen släkting sa något om det heller. Kändes bra när barnet var litet att träffas i lite mindre sammanhang, i stället för alla på samma gång. (Hijomalind, Lördag 10 Sept 10:11)

Ingen av mina barn är döpta – det är lättare att döpa sig om de hade velat än att bli odöpt.
Jag tycker att själva grundtanken med varför barnet måste döpas är rätt gräslig.(Cirkus, Lördag 10 sept 10:17)

Mitt folk har talat. Som Särimners Sändebud står jag bakom mitt folk. INGA FLER DOP i det här landet.. ! ALDRIG I LIVET ska jag DÖPA mina Barn !!

bla%cc%8agris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s