Resolution #1 från Samfundet Särimner….

Debatten går som väntat vidare i media om Liberalerna (fd Folkpartiet) i Sverige och deras förslag om Förbud mot religiösa friskolor i vårt land. Somliga bedömare – som Helsingborgs Dagblad – påstår att förslaget skulle riskera att bli ”ett slag i luften” enbart därför att man inte stänger de 66 religiösa friskolor som finns i vårt land genast, utan bara förbjuder etablerandet av fler sådana. Kontrollen av dem skall också skärpas, och de som sysslar med religiös indoktrinering i någon form skall kunna stängas av, säger Folkpartisterna. Ändå insinuerar HD:s reporter om att förslaget skulle vara verkningslöst, trots att mer än 10 000 elever i Sverige dagligen utsätts för det här, och skriver:

66 grundskolor i Sverige är visserligen registrerade som konfessionella i Skolverkets listor. Det är ungefär samma antal som det har varit i en rad år. 51 av dem betecknar sig som kristna, elva som muslimska, tre katolska och en judisk, enligt utbildningsdepartementet. Totalt går cirka 10 000 av Sveriges en miljon skolbarn i en religiös friskola. Sex av skolorna ligger i Skåne: Segrande Liv grundskola i Höör, Mariaskolan och Ögårdsskolan i Malmö, Sankt Thomas skola i Lund, Pauliskolan i Helsingborg och Solängskolan i Örkelljunga. Ögårdsskolan är muslimsk, resten är kristna.  – Emma Leijnsne i Helsingborgs Dagblad, 2016-09-13
Leijnsne avslöjar sig som kristen, och stöder sina egna. Hennes uttalanden visar tydligt att hon inte alls förstått vad detta handlar om, nämligen en viktig principfråga om rätten till opartisk undervisning och korrekt utbildning, vilken fastslås i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Vida mer betydelsefullt är vad Jan Björklund, Liberalernas partiledare redan slagit fast:
Skolan får aldrig bli en förlängning av föräldrarnas kulturella och religiösa uppfattningar – den svenska skolan ska vara en fristad från just detta”
religious-indoctrination2
Dagens Nyheter, fortfarande vår största dagstidning, och hemmahörande inom den ”låtsasliberala” Bonnier-sfären inflikar genast att en ledande Liberal riksdagskvinna skulle vara helt emot förslaget bara därför att det skulle riskera drabba den sk ”Hillelskolan” – dvs en enda av de 66 friskolorna av en viss (Bonniersk ?) konfession. Man talar i egen sak.
Vettigast idag är Humanisterna, the Swedish Humanist Association, som jag tillhör och som klart deklarerar:
Vi välkomnar Liberalernas utspel. Förhoppningsvis kommer regeringen ta tag i denna fråga under hösten. Ett stopp för religiösa friskolor är viktigt för att motverka ökad segregation i samhället. Det är också viktigt att det sätt fokus på barnens religionsfrihet. Den offentligt finansierade skolan ska inte vara ett medel som föräldrar kan använda för att uppfostra sina barn i den enligt föräldrarna rätta religiösa läran, säger Ulf Gustafsson, förbundssekreterare Humanisterna.
bla%cc%8agris
Vi inom Samfundet Särimner har i god och odemokratisk anda (ja, just det – vi är ett odemokratiskt Samfund – man kan nämligen inte ”joina” – invald blir man på livstid, frivilligt och på sina meriter) beslutat oss för att från vår Stia – Sakristian såklart – utfärda följande resolution – som vi helt klart förväntar oss, att alla goda Hedningar hela Världen över GENAST stöder:
”Vi inom Samfundet Särimner gör veterligt och anser följande: Religiösa Friskolor, i alla former, eller försök att med religionens hjälp inkräkta på varje individs rätt till fri och opartisk utbildning enligt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna; bör förbjudas. Förbudet bör gälla alla religioner, världen över – inräknat Hedendomen och Asatron, men alldeles särskilt Kristendomen, Islam och övriga Ökenreligioner, eftersom det gång på gång har visat sig, att de har inverkat högst skadligt på mänsklighetens framåtskridande, naturvetenskaperna och humaniora i alla dess former. Samfundet Särimner stöder därför tanken på ett omedelbart förbud för inrättandet av flerr religiösa friskolor i Sverige, och förordar hårdare kontroll, alternativt omedelbar stängning av de existerande, oavsett konfession eller elevantal. Från och med nu bör ingen individ, världen över; tvingas att begränsa sitt eget sökande efter opartisk och allmänt vedertagen kunskap, bara på grund av någon enstaka grupp människors krav på religiös överhöghet.
Vi förväntar oss, att alla Hedniska grupper och individer genast skriver under denna vår resolution genom att teckna samtycke i kommentarsfältet här nedan, för vi vill väl inte vara sämre än HUAR, HUÖLK och andra intressegrupper, ty riket är vårt, fläsket och Valhall, i evigheters evinnerlighet, jomen !
– Givet i vår Stora Stia (Sakristian) inför vårt högsta råd, 2016-09-13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: