Otur eller Tur i ”Demokraturen” ?

Apropos det senaste inlägget, så är det inte utan att man minns den gamla punkgruppen ”Huvudtvätts” yttrande: ”Allt och alla snurrar runt – ingen av dem lever sunt !”. Sverige har alltid – sedan den första tingsordningen – varit ett land med stora inslag av folkstyre – och ända fram till Gustav Vasa var vi ett valrike, inte ett arvrike. Lagmannen på Uppsalatinget dömde någon till Konung – och när vi under efterkrigstiden avskaffade de sista resterna av Kungamakten, fick vi fram en demokratisk representation som fungerade bra – ända tills för ett tiotal år sedan. Det vr då vi på allvar började få ”Demokratur” istället – en del av våra populärhistoriker var tidiga med att genomskåda det..

bktaikwieaah-ad

Vi har sett de allra mest förfärliga människor ställa upp som Statsministerkandidater. Korruption och extremism har ökat. Ett ytterlighetsparti som Miljöpartiet, med en hel del islamister på höga poster, har valts in som den Socialdemokratiska regeringens enda stödparti… Vår tids Sverige har blivit känt för Julian Assange-fallet, Socialdemokratiska härsskartekniker, och skendemokrati av alla sorter.. Vi påstår att vi avskaffat Statskyrkan, men bakom kulisserna fortsätter de kristna med sina ränker. Vi har till och med en extra, inofficiell och ”halvhemlig” kristen poliskår, som en extra ”Stat inuti staten” – och ingen vet vad denna egentligen vill eller ägnar sig åt…

demokratur

Vad beror det på att ett land som vårt får fram så många snedvridna människor som makthavare ?

Jag diskuterade det kort med en god vän i lördags, medan vi befann oss långt ute i naturen och njöt av den sista sommardagen. Vi var på väg till Nordiska Asa Samfundets Skördeblot här i Svealand, som jag själv förestod och höll i. ”Demokrati är långtifrån en perfekt styresform,” inflikade den goda vännen. – ”Men kanske den bästa vi för tillfället har ändå ?” inföll jag. ”Åh,” sade min gode vän – ”men när det blir 51 % av en hop människors självpåtagna att att bulta ned och förtrycka de andra 49 % då ?

Hör på !” fortsatte han andtrutet, medan vi fortsatte att gå på en smal stig mellan högvuxna slånbärsbuskar. ”Kan du minnas hur Sveriges Asatrosamfund plötsligt valde in en helt okänd kassör vidd namn ”Finn” – efter att en del personer med (mp) bakgrund ”kuppat” hela styrelsen ?” Jag gav honom rätt, för det mindes jag mycket väl. ”Finn fem fel” som han snart kallades, var inbiten knarkare och försvann en dag med hela ”tempelkassan” som vi hade kallat det – vi hade haft planer på att bygga ett Gudahov – av just den sort Jim Lyngvilld nere i Danmark redan har förverkligat, och kort därefter urartade hela samfundet, och bytte småningom namn till något som skulle kallas ”forn sed” – ett totalt ohistoriskt, självpåhittat kristen namn – ingen vet vad det är.. och ingen vt vad det ska betyda, utom att samma drogskallar på något sätt är involverade, nu som då…

13315572_10209533687806238_3962207077832895367_n

Det behövdes ingen ”Demokrati” eller omröstningar för att bygga denna vackra byggnad

På lokalplanet och för en liten rörelse som Hedendomen i Sverige och Norden är det faktiskt så, att man inte kan omrösta om allt” fortsatte min gode vän. ”Många gånger får man se hur från början hederliga eller sunt tänkande Föreningar och Samfund ”kuppas” av extremister – i detta fallet någotslags ”grön tokvänster” och så går det som det går..”

bizarrocode”Fornseden” är bara för bizarr…

”Det håller jag med om” svarade jag. ”Och vad är det för slags människor, som står i spetsen av deras rörelse ? En av deras ”godar” – vi skulle väl snarare säga ”fular” har tydligen varit föremål för husundersökning – jag tror inte att svensk polis gör sådant opåkallat, oavsett hur kristen den är…. Och i Midsommar, mitt under Nordiska Asa Samfundets Midsommarblot – de har nu över 500 medlemmar, emot mindre än 100 för den krympande ”fornseden” – fick jag höra något om en begravning, som en Gydja i ”Forn Sed” skulle hålla för sin döde man…

index

Hon stod för det praktiska arrangemanget, medan en person som kallade sig ”Rådsgode” skulle förrätta själva ceremonin, och sköta själva begravningen och jordfästningen av den dödes aska. Men detta visade han sig inte alls vuxen nog att göra. Samma dag ringde han plötsligt återbud till den sörjande ”gydjan” som skulle gälla för att vara hans vän. Detta hände bara några timmar före begravningen skulle ske. ”Rådsgoden” påstod att han hade fått problem med sin flickvän och uteblev sedan från alltsammans…

Den stackars sörjande dottern protesterade naturligtvis – kanhända inte så oväntat. En präst eller liknande funktionär – oavsett religion – kan ju inte bara utebli från en begravning, och lämna de sörjande och alla som skall delta helt i sticket. Det slutade med att hon omedelbart blev utesluten ur ”Forn Sed” samfundet, bara därför att hon på mycket goda grunder ifrågasatt den här personens omdöme och auktoritet.  Oavsett ”flickvänsproblem” (som i och för sig alla kan ha) eller liknande, så borde det vara någorlunda självklart för alla inblandade – och i synnerhet en ”främste företrädare” för vad som ska vara ett landsomfattande andligt samfund bland Hedningar – att kunna ta ansvar för sina egna medlemmar, och för sina egna handlingar – men det är alldeles uppenbart att det kan de här personerna inte göra.

Min vän instämde. Han hade också hört talas om hur den aktuelle ”rådsgoden” saboterat en hel begravning för en sörjande människa, och alla dess anhöriga; och tillade att samfundet ”forn sed” inte avpolleterat den här personen ännu, utan låtit honom kvarstå med godetitel och allt. Visst – Godar och Gydlor är folkvalda enligt asatron och Hedendomen, varje Godord (ja, så heter det – det heter inte ”Godeord” och så har det heller aldrig hetat, varesig på svenska eller något annat Nordiskt språk) har rätt att utse vem de nu vill – men ändå – att sådant här ska behöva hända är rent ut sagt fördjävligt… men så kan det gå när man inlåter sig med fel sorts människor…

images

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s