Fredrik Strage ”dissar” Sunkiga Söndags-Schamaner…

Fredrik Strage, Dagens Nyheters ”rolighetsminister” och ständige kåsör med fast anställning på kulturredaktionen (ack, den som ändå hade det !) är allt bra lustig ibland. Igår grep han sig an diverse ”Söndags-Schamaner” och fornsederi, samt vad sådant kan leda till. Ytligt sett tog det hela sig formen av en bokrecension; herr Strage hade läst boken ”Goat Man” av en viss Thomas Twaite, men under tiden ger han som vanligt fritt utlopp för sitt något Hipster-betonade författarjag, och passar samtidigt på att ge all förljugen och verklighetsfrämmande New Age en rejäl känga. Det är roligt, riktigt roligt till och med – i alla fall enligt min smak – men så hör jag sedan en tid tillbaka till Fredrik Strages följare, och försummar inte att läsa honom, även om han ibland kan verka en smula ytlig.

Alla skribenter har sina fiktiva egon, antar jag – mitt är liksom aggresivare, mer tydligt hållet och skräder inte orden – det här med att vara lätt ovanpåflytande ligger liksom inte för mig, Hedning som jag ju är..

indexVg observera det, kära journalister…

Strage berättar om den skäligen urartade Twaite, en 30-årig designer som år för sig att han skall ”ta en paus från att vara människa”, efter att ha träffat en lika förvirrad dansk Schaman (jo, det finns sådana..) som på fornsedares vis råder honom att ta hallucinogena droger, och ”komma i kontakt med sitt kraftdjur”. – Ja, ni har hört det förr, antar jag. Den vanliga New Age smörjan, serverad för amerikanska hipsters. Twaite planerar att försöka övergå till att vara get istället för att vara människa, och ”kontaktar ett högtekonolgiföretag som hjälper honom att tillverka styltor så att han kan röra sig på alla fyra likt en get. Han tillverkar också en hjälm (som kommer väl till pass när han ramlar och slår sig) och en konstgjord extramage som gör det möjligt för honom att idissla gräs.” Strage fortsätter sin skildring med att konstatera hur den amerikanske galningen ”testar transkraniell magnetstimulering för att tillfälligt bli av med talförmågan.” – allt i sina försök att degenerera till rent fornsederi och fastna i ett primitivare stadium.

goatman_cover-web640

Cui bono, frestas man att säga, cui bono ? Vad ska alla dessa meningslösheter tjäna till ?? Asatron och Hávamál betonar förmågan till ansvar och mänskligt tänkande, exakt den egenskap som är dessa snurriga schamaner och New Ageare fjärran, med eller utan högteknologi. Vi är satta till Midgård och den här världen för att vara planetens rådare, och värna och vaka över den efter bästa förstånd, och inte söla ned oss med att försöka bli smutsiga djur eller att ägna oss åt ”fornsederi” och andra verklighetsfrämmande avarter, de Abrahamitiska ökenreligionerna inbegripet. Och varför denna svårartade passion för just getter ? Fredrik Strage associerar till urspårad Heavy Metal, satanism och annat i den stilen, måhända med rätta, måhända inte.

Catsmob.com - The coolest pics on the net!

DUMSTRUTEN direkt ! ”Forn Sed” i sin prydno…

 Alltnog, det finns en koppling mellan den här ”getkulten” och vissa samfund. Bara några dagar före ”forn sed Göteborg” skulle fira sitt Midvinterblot förra året, vältes en stor mängd gravstenar och en liten killing på Slottsskogens zoo torterades ihjäl under makabra former – alldeles intill ett märkligt dagcenter eller liknande med namnet ”Plikta” vilket tydligen blivit ett ”tillhåll” för fornsederiet och dess utövare. Ingen greps, och polisen har fortfarande inga misstänkta, men så lever vi numera också i ett Sverige där den nationella Polisen som mest kan klara upp 18 % av alla anmälningar som sker, men ”djurplågeri är inget prioriterat brott” har vi alla fått veta.

Förvisso finns det många underliga avarter inom New Age, men det här med ”getkult” är kanske inte det allra värsta. Vad som verkligen är fasaväckande, är att myndigheterna inte griper in, och sätter P som i Polis för all den här flummiga skiten…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s