Hedningsamfunnet i Norge lanserar ny bok – MOT VÅRES FELLES FIENDE – MONOTEISMEN !!!

Det norska Hedningsamfunnet, en förening för ateister, agnostiker och fritänkare (ja – jag har förklarat det för er förut – Hedning kan man vara på flera sätt – varje person, som tar avstånd från de tre stora Abrahamitiska Ökenreligionerna, är ju per definition en Hedning) har i dagarna utgett en ny bok. Den ser ut såhär, och titeln säger väl allt:

481

Kristendomen går mot sin Undergång, hävdar författaren John Einbu, som liksom jag uppenbarligen har noterat att i en multikulturell och globaliserad Värld GÅR det helt enkelt inte längre att vara Monoteist och hela tiden tro att ”den ende guden” har rätt. Monoteism som företeelse har orsakat mer krig, mer häxprocesser, förföljelser av oliktänkande, mer vetenskapsfientlighet och mer fattigdom än alla andra religioner tillsammans, och skall vi nu ens ha någon religion – utöver Humanismen och vårt Nordiska arv – så är Polyteism förmodligen ett mycket bättre alternativ. Det är i alla fall så jag tolkar huvudsatserna i John Einbus bok, som jag i och för sig bara läst en kortare anmälan av..

Eller för att citera, direkt från de Norska hedningarna:

Boken tar utgangspunkt i situasjonen i verden i dag, hvor mennesker jevnlig blir drept i massakrer, terroraksjoner og kriger som alle har sitt utspring i religiøs tro. Forfatteren hevder at hvis man kunne eliminere de viktigste religionene i verden, så vil man samtidig bli kvitt mange av disse voldshandlingene. For noen ti-år siden var det vanskelig å tenke seg at det var mulig å radere ut religionen i et land, men nå ser vi, med Norge som eksempel, at ved økende folkeopplysning så minker antall troende fra år til år. Men for å få fortgang i den prosessen det vil være å skape et religionsfritt Norge må vi allikevel være villige til å foreta endringer, blant annet i undervisningen av barn.

Kan dette være veien å gå for å skape en fredeligere verden?

”Kristendommen mot undergangen” er ikke polemisk og er ikke ute etter å krenke religion, tankefrihet eller retten til å fritt tilbe noe vi tror større enn oss selv, men den søker et land og en verden som ikke bruker penger, kapasitet eller energi på noe vi ikke vet om eksisterer.

Observera vad som sägs. Författaren vill eliminera ”de viktigaste” religionerna – och det betyder Polyteism, inte Monoteism, därför att Polyteism med naturnödvändighet står för viss tolerans, liksom Paganism eller Hedendom. Framförallt handlar det om folkupplysning, och att förhindra att kristna, muslimer och andra får ta herraväldet i skolans Värld – och att vi förändrar vårt samhälle och tänkesätt – Vi låter hedna oss – helt enkelt !

norwegian-society-of-heathens

DERE MÅ STÅ PÅ KRAVA !

d86c565f731f3ca66f21877ea8796500

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s