Hur Jim Lyngvild LÖSER Integrationspolitik och Flyktingfrågor i Danmark…

Danska TV 2 har redan publicerat nyheten, och det har också många andra medier i Danmark. Ingenting sägs förstås om saken i Sverige, men det är kanske inte så konstigt – det Asatrogna kulturfenomenet Jim Lyngvild vill man ju inte tala om här, och när vi Asatroende gör något gott, undertrycker media i Sverige hela tiden sanningen.

14608838_1158535174216147_3355845193824434480_o

Frivilliga krafter introducerar Syriska flyktingbarn till Nordisk historia i deras nya hemland – Danmark !

Modemanden Jim Lyngvild havde inviteret en større gruppe syriske flygtninge til jernalderlandsbyen i Odense, hvor han introducerede dem til drabelige tvekampe, produktion af pilespidser og vikingeklæder.

Formålet for den asatroende Lyngvild var dels at udbrede kendskabet til sin vikingetro, men samtidig ønsker han også at byde de syriske flygtninge velkommen til Danmark.

– Folk har sådan en idé om, at man enten er sort eller hvid i Danmark. Hvis man beskytter sit land, så kan man bestemt ikke lide flygtninge, og sådan er det jo slet ikke. Jeg elsker da nuancerne, og jeg elsker da at se de her glade unger, det betyder jo ikke, at jeg ikke kan lide mit land, eller jeg ikke godt vil beskytte mit land, siger han.

Under dagens arrangement, hvor omkring 100 syriske flygtninge kom på besøg, prøvede børnene blandt andet at klæde sig ud i vikingetøj, fægte med sværd og holde en rovfugl. Alt sammen for at få dansk kultur ind på en ny måde, siger Jim Lyngvild.

– Det her viser, hvordan man også kan lave integration og fortælle kulturhistorie. Altså lege det ind gennem kulturhistorie.

En af de besøgene er Siad Attari, der før han kom til Danmark, var børnelæge i Syrien.

– Det er virkelig skønt. Det handler måske om kulturen i Danmark, Danmarks historie og om vikingerne, siger Siad Attari.

  • danska TV2, 2016-09-06

Långt borta från Monoteism och Islam bringas dessa människor nu i säkerhet. De får lära sig något om Danmarkshistorien, och sitt nya hemland. De blir välkomnade och väl mottagna. De ges nya kläder, och mat och dryck. Under tiden några av dem kanske väntar på uppehållstillstånd eller asyl får de tillfälle till en meningsfull fritid, och får knyta nya kontakter och etablera nya vänskaper.

Jim Lyngvild och många frivilliga visar sitt fosterland Danmark från dess bästa sida.

Så kunde vi göra, även här i Sverige.

Att visa föregångsmannaskap. Att visa, att vi Asatroende är inkluderande; och inte sådana, som svenska media, ”fornsedare” och annat patrask felaktigt framställt oss som. Idag mötte jag själv en man, som varit min närmast högre chef i två långa år. Han har Överstelöjtnants grad, och jobbar numera inom Migrationsverket, men mer än så, säger jag inte om just honom – men jag har tänkt att föreslå en sak för chefen – så snart vi råkas.

Det är, att också Gunnes Gård, Storholmens Vikingaby, Järnåldershuset i Körunda och många många fler föreningar får tillfälle att göra samma sak.

Asa-Logo_email

Jag kommer också fortsatt verka för, att Nordiska Asa Samfundet genomför liknande verksamhet, så snart tillfälle ges, eller vi har resurser att lösa uppgiften på ett lika bra sätt, som i Danmark. Det är mitt löfte till er som läsare.

Kanske är det – i chefens anda – dags för ”Dagens Dikt” eller något…

”Han kom dit, från sitt land i Nord
för att få slut på krig och mord
som en trofast vän, var han alltid sedd
och alltför djärv, för att vara rädd

Han kom dit för att skapa fred
Skapa fred, i ett land som led
och i sken från en handgranat
I basker blå, stod en svensk soldat… ”

Insatser här hemma – på frivillig basis – måste fortsätta också någon annanstans, och i en nationell ram. Också i utlandet. Det vet vi allihop. Vill vi skapa ett gott samhälle, och göra något bra för Världen, så kan vi börja här hemma, men i vågskålen ligger andra och större ting. I dag Odense, i morgon Aleppo. Idag det lilla, i morgon det till synes omöjliga. Idag Danmark, i morgon Sverige, i övermorgon världen.

Vid slutet står segern.

Snille_och_smak

10891540_761208070626825_5947041192994284062_n12314065_766700603473307_1202995256780247878_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s