”Kristna Familjevärden” och sådär ni vet…

Uppriktigt sagt – vilka ”Kristna Värden” och ”Sunda familjevärderingar” är det Donald Trump, sedan länge ende kvarvarande presidentkandidat för det republikanska partiet i USA, egentligen försvarar ? Jag bara frågar ”pro forma” eller på förekommen anledning, så att säga…

cua4etsweaawmtu

Står Donald Trump verkligen under Lokes inflytande – som det tidigare har antytts – inte bara av mig här i Sverige, utan på fullt allvar av kommentatorer i USA ?

Eller har bara Donald lite otur när han tänker, så att säga ? Ja – vem vet – men dessa Monoteister – de är ändå ungefär som de är… En engelsk artikel av den muslimske skribenten Raymond Ibrahim – inte närmare känd av mig – redovisar IS syn på saken ”Kristna flickor är bara till för muslimska mäns njutning” hävdar de i en kommuniké…

gatestone_sexslavar

Håll med om att det liksom verkar ”lite Trump” över det hela. Och var kommer dessa ständiga sk ”Hedersmord” ifrån ? Är det Hederligt av dessa Monoteister att mörda sina egna familjemedlemmar, exempelvis för att de ska ha klätt sig ”västerländskt” eller brutit emot en och annan ”Värdegrund”  som man numera säger i vårt Sverige…

Uppskattningsvis sker det minst fem ”Hedersmord” varje år i Sverige enligt viss statistik. På vilket sätt är då dessa personer som gör så – hederliga ?

Trump, pussy, political cartoon

Ja – Mr Trump kan kanske förklara det hela. Han är ju faktiskt kristen, eller hur ?

Men – hur är det med Asatrons syn på detta med Heder – ifall vi utgår från nutiden ?

”Sticks and Stones may break my bones, but mere Words can never hurt me” säger ett amerikanskt ordspråk från Mellanvästern, alltså just den del av USA, där Donald Trump har sina flesta väljare. Det är från Kurt Vonnegut, den kände amerikanske satirikern – ifall någon nu kommer ihåg honom – som jag fått ordspråket, om någon nu undrar. ”Käpprapp och sten kan bryta mina ben, men bara ord kan inte skada” för att nu översätta ordspråket till svenska.

”We are our deeds” eller ”Vi är våra gärningar” brukar man säga inom Amerikansk Asatro.

601a65d5c1214e4e1bcef617657bfde0 ”If ”we are our deeds” then what or who is Donald Trump ??”

Så är det även inom modern juridik i alla civiliserade stater. Man kan inte straffa en man eller en människa för tankebrott, till exempel. Även verbala uttalanden av olika slag – fällda i hastigt mod – eller annars räknas inte alls så allvarligt i lagens mening som faktiska, begångna handlingar. Inte heller Donald Trump kan lastas för vad han säger inuti en personbil tillsammans med en annan person, rent juridiskt, men möjligen moraliskt.

Man skulle kunna hävda att eftersom Donald Trump kandiderar till ett politiskt ämbete, till på köpet i vad som anses eller påstås vara Världens mäktigaste nation – även om det helt klart finns delade meningar om den saken (Putins Ryssland är överlägset både ifråga om antal kärnstridsspetsar och ren eldkraft, liksom landyta) så är hans ord av mycket större principiell betydelse för miljontals människors handlande och värderingar än om just jag – eller Snickare Andersson säger något på denna blogg, exempelvis. I alla händelser går det inte att juridiskt bevisa, att Trumps handlande för till Islamiska Statens beteende eller faktiska gärningar och därmed går Mr Trump såklart fri – men vad Världens kvinnor eller Gudinnan Freja till slut säger om saken, återstår att se.

freya_m80Vad säger Freja om Trump ? Vet vi det med säkerhet ??

Men, i vissa amerikanska delstaters lagstiftning finns fortfarande sk ”Fighting Words” eller något som har sin närmaste motsvarighet i Äldre Västgötalagen, för att se till Svensk lag och rättsskipning, även om den lagen slutgiltigt avskaffades med Magnus Erikssons Landslag på 1350-talet.

”Fighting Words” paragraferna stadgar bland annat, att om man exempelvis kallar en kvinna för ”Hora” eller ”Fitta” offentligt, eller kallar en man för ”Bög” (ifall ordet inte är sanning – skulle kvinnan verkligen vara en hora, eller mannen de facto är bög, så är det ingen förolämpning, och inte förtal heller, inte ens enligt svensk lag – man får lov att påpeka sanningen) så har redan ett tillräckligt grovt verbalt våld begåtts, i lagens mening, och då får kvinnan ta till skjutvapen, respektive slå mannen på käften, ifall hon anser sig förolämpad. Så långt amerikansk rätt, som den sett ut även på 2000-talet.

Såpass fria juridiska tolkningar, hade vi inte ens på Vikingatiden. Äldre Västgötalagen säger bara att om man tar till sk ”Okvädningsord” som var klart och tydligt definierade, och mycket få till antalet – så var det i alla landskapslagar – så kunde du ta till våld, men aldrig annars. Motiveringen var då, att din ära och ryktbarhet respektive goda namn hade skadats, och i ett samhälle helt utan skrift eller datorer – internet, sociala media osv var enbart verbala rykten mycket viktiga – liksom kanske i Amerikanska presidentvalskampanjer av idag – detta var det enda skälet för sådan lagstiftning.

Att kalla någon för mördare, tjuv, mörderska, tjuvkona, hortuta (med utskjutande mun och läpp-parti, alltså!) häxa – se Äldre Västgötalagens bestämmelser om att rida på en fållgrind med utslaget hår på en dagjämningsdag – eller grova könsord – var skäl nog för våld – annars inte..

De amerikanska bestämmelserna om ”fighting words” däremot, har aldrig innehållit sådana preciseringar.

thems-fighting-words-jpg-600x600_q96

I vissa delstater i USA FÅR du faktiskt skjuta ned vem som helst, bara denne eller denna yttrat vissa – ej specificerade – ord som domstolen bestämmer efteråt – inte före !

Dock har det blivit flera viktiga inskränkningar i dessa amerikanska rättigheter på sistone. ”Charlotte-fall” och flera andra inträffade incidenter har lagt viss sordin på det hela, och 1942 inträffade det sk ”Chaplinsky-fallet” då ett Amerikanskt Jehovas Vittne började skrika och predika, när en US Marshal – ett slags lokal polis – kom fram och skulle arrestera den kristne skrikhalsen – som bar sig åt som Trump, kort sagt… Också Westboro Baptist Church – som flera gånger förolämpat Sverige och svenskarna – liksom Trump – vars förolämpningar emot Sverige som nation är väl kända – har varit inblandade i flera mål om just ”fighting words”.

Har man då rätt att försvara sig emot Monoteister som Donald Trump ? – Ja, kanske det – säger jag – med logik – till exempel…

b898f73efc69bf2b5672a34917937c6d

Ett budskap från FRAMTIDEN – ”Gud”, JHVH eller ”Allah” är helt enkelt SJUK.. så kan det faktiskt vara…

4 thoughts on “”Kristna Familjevärden” och sådär ni vet…

  1. Om jag var medborgare i U$ of A så skulle jag nog strunta i att rösta. Men jag tycker Clinton är sämst av de två. Det är lite fel att en före detta presidents fru ställer upp. Det klagas lite på två herrar i Ryssland som byter jobb som statschef och regeringschef lite då och då med varandra, men etta är ändå lite värre. Hade varit en förmildrande omständighet om Bill hade dött och Hillary varit änka. Ibland kanske den äkta hälften måste hoppa in men det ser lite illa ut. Hade de verkligen ingen bättre? Hillary är knappast den gode och Donald den onde men ingen verkar tycka om Hillary. svenska media är inte neutrala i årets val. Mr Trump är onekligen den som kritiseras mest men ingen säger heller att Mrs Clinton är någon underbar person.

    Gilla

    • Nej – det är väl ”pest och kolera” där, skulle jag också tro – men det är kul att kritisera just Trump därför att han a) gett sig på Sverige tidigare och b) är ett såpass ”lätt” mål att bekämpa… Ibland har man inte roligare än man gör sig

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s