Anna-Lena Lauren hävdar: Svenskt kulturliv under politisk CENSUR och ÅSIKTSFÖRTRYCK…

Ja, ni läste rubriken ovan rätt, godvänner. Anna-Lena Lauren, annars uppburen Rysslandsexpert i Dagens Nyheter – hon skrev nyss om att Folkligt Motstånd kan vara en mänsklig plikt – anser på fullt allvar, och utan att på minsta sätt skämta eller vara ironisk, att Kulturlivet i Stefan Löfvéns och Miljöpartiets Sverige blivit som i Putins Ryssland.

Efter gårdagens sista drapa (se föregående inlägg) så trodde jag själv att det bara var på Landstinget i Uppsala där Censur och förtryck av oliktänkande härskar, och man börjat förfölja offentlig konst, göra absurda jämförelser med nazismens 30-tal och annat sådant, och stämpla varje form av avvikelse som ”rasism, påstå att folk ”brutit emot Värdegrunden och måste straffas” och så vidare…

4DD9A86844E0081BE1008000AC193D36

Förstår du Löfvéns och Miljöpartisternas eviga PK-tugg ?

Men Anna Lena Lauren vet bättre än jag. Hon är politisk expert, och akademiskt skolad i dessa ämnen – jag förutsätter allra minst, att hon har en rejäl examen i Statskunskap, vilket hon faktiskt borde ha.  Hon har hittat ovedersägliga bevis, säger hon – och ”det är bara att googla” så kommer de fram i dagsljuset, men vad man ser, är verkligen inte vackert. Demokratins förruttnelse har spritt sig ända upp på Regeringsnivå – och sitter på Ministerplats – det är inte bara Landstingen, Länen eller Regionerna som är problemet här, för:

Men en sak är faktiskt omöjlig att försvara om man lever i en demokrati. Det går inte att ha en kulturpolitik där avfällingar från den rätta läran ska utsättas för ”konsekvenser”. Så står det svart på vitt i rapporten ”Kulturen. Det fjärde välfärdsområdet”, som utgavs av Miljöpartiets kulturpolitiska arbetsgrupp 2015.

Partiet som innehar kulturministerposten sätter upp ”kvantifierade mångfaldsmål, med sanktioner och konsekvenser från huvudmän om målen inte uppnås”.

Då är vi inne på en överideologi som ger en Rysslandskorrespondent otrevliga konnotationer. Bolsjevikernas kulturpolitik frös obönhörligt ut avfällingar från den rätta läran. Också dagens genomideologiserade ryska kulturpolitik visar med all önskvärd tydlighet varför politikerna ska hålla tassarna borta från vad till exempel museer sysslar med. — —

I sin bok ”Det sista museet” citerar Johan Lundberg rapporten ”Museerna och mångfalden”, som har getts 2014 ut av Riksutställningar, en statlig myndighet. Där står bland annat att de som inte delar den rätta synen på inkludering och tillgänglighet ska ges möjlighet att ”kliva av”.

Men ett antal debattörer i svenska medier påstår fortfarande att hela debatten om identitetspolitik är en anka och att de sakförhållande som går att hitta svart på vitt i originalkällor inte existerar. (Anna Lena Lauren i DN 2016-10-13)

indexSe upp för Anna-Lena – Hon har fått HEDNISKA TANKAR – snart kommer man att TYSTA även henne (minns ni Politkovskaja ?)

Nåja – vi kanske inte ska göra några direkta förutspåelserDagstidningar brukar vara dåliga Völvor – men även strängt katolske Erik Helmerson verkar vara någonting på spåren, när han skriver om hur till och med Medeltidsmuséet i Stockholm vanställer och rådbråkar historien, ty:

Bara för att jag är astmatiker antas jag på Medeltidsmuseet önska mig en avdelning om förtrycket av lungklena i 1200-talets Stockholm. Men få saker skulle intressera mig mindre, det är medeltiden jag är nyfiken på, inte astma.

Detta skrev han långt innan mina observationer om Birkaflickan (se tidigare inlägg) och hur SVT vanställer sanningen om Birka, genom att hävda att det skulle vara någotslags slavläger, inte en Handelsplats.

Naturligtvis använder sig Helmerson av halvkvädna visor, och icke utsagda undermeningar – för här har det ju varit Historiska Muséet, inte Medeltidsmuséet nere i Riksdagens källare som det varit fråga om. Men andemeningen är klar: Regeringen Löfvéns fasoner är just medeltida.

o_1a4armmcm1cegjfm3a819r012se11Du har inte varit Normkritisk nog, eller omfattat rätt sorts Stjärt-sex… Nu ska du (S)teglas till DÖDS, herr Lundaprofessor !

Stefan Gudmunsson i Svd, ni vet han vars kollega Ivar Arpi skrev ”Amon Armath är all Asatro du behöver” och avslöjade de Miljöpartistiska lögnerna bakom ”forn sed” har nyligen observerat hur Mona Sahlin, regeringen Löfvéns fd sk ”Terror-samordnare” som nu står under förundersökning för korrruption, gått med i ett demonstrationståg där deltagarna öppet burit omkring på Hakkors, och bränt Staten Israels nationalflagga.

lo%cc%88fvenliksigsja%cc%88lv

 

Från Asatrogna i USA kommer idag en liten kommentar om innebörden i ordet rasism, vilket jag tycker har mycket stor bäring på den aktuella svenska debatten. Bloggen ”Jön Upsals Garden” skrivs av en mycket kulturkonservativ herre (nåja, han är i alla fall inte Odinist) vars åsikter jag inte alltid delar annars, men hans argumentation i vissa sakfrågor är av och till riktigt vettig.

Racism–and sexism–are not about color or gender; they are about Power! They can thus afflict anyone of any gender, color, community, culture, or country, who craves power above the need to respect the Other. At the heart of racism (as well as sexism) lies the concept of group competition–the quest for power.

What is power? Power in its essence is the capacity to act.

Det är just den friheten – friheten att själv få tänka, friheten att själv få handla – som Regeringen Löfvén just nu försöker ta bort från alla Muséer, alla Universitet, alla Högskolor, alla Kulturinstitutioner över huvud taget.

Denna Regering, denna ”Hängbröstvänster” som jag kallar den, och alla dess blinda hantlangare fortsätter utöva sin censur, sitt kulturella förtryck.

Men – nu är de avslöjade, och allt fler och fler människor i detta land börjar tröttna på dem. Jag ser att mina egna ord och tankar burit frukt, också hos ledarskribenterna och den svenska journalistkåren. Det må vara en framgång i det lilla, men fler framgångar kommer.

fadernas-gudasaga

2 thoughts on “Anna-Lena Lauren hävdar: Svenskt kulturliv under politisk CENSUR och ÅSIKTSFÖRTRYCK…

  1. Redan för 20 år sedan lärde man ut i skolan att yttrandefrihet betyder inte att man får tycka vad man vill utan att man endast är oense i sakfrågor. Vilket betyder att vissa människor inte får vara med.
    Nu lär man ut att yttrandefrihet inte får användas till att kränka någon. Vilket betyder att du inte får kritisera socialdemokraternas ekonomiska politik för då kränker du dem.
    De senaste åren har värdegrund tillkommit. Man måste ha den värdegrund som makthavarna har för att deltaga i samhällsdebatten.
    Putins Ryssland känns mer ärligt än dagens Sverige.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s