”Gud” är avslöjad ! Kristna böner hade INGEN EFFEKT mot ”Hurricane Mattew”

Hurricane Mattew, det senaste ovädret i Karibien och Södra USA, har som bekant drabbat Haiti mycket hårt. Hjälparbetet efter jordbävningen där 2010 (som krävde mellan 50 000 och 200 000 döda – ingen vet säkert, därför att adekvat statistik och en någorlunda kompetent regering på Haiti fullständigt saknas) har aldrig lyckats, och redan före den senaste tropiska orkanen drog in över ön, satt sådär 50 000 människor i tältläger, utan något adekvat skydd alls. Mer än 1,7 miljoner människor är nu i behov av hjälp, men FN erkänner att mellan 2010 och 2016 nådde bara 5 % av de pengar som samlats in för Haiti fram, och 95 % av alla de insatser som Världens regeringar och olika hjälporganisationer gjort, rann fullkomligt ut i sanden – till ingen nytta alls.

hurricane-matthew-haiti-e38b616c-jpg-885x498_q90_box-012832091934_crop_detailDet ser mörkt ut, det här…

Haiti lär också vara en av de mest kristna länderna i Karibien och Världen. Uppenbarligen hjälper inte ”gud” befolkningen där det minsta. Kristendomen lär nu också vara Afrikas vanligaste religion, men Afrika fortsätter vara den Världsdel av alla, där människorna har lägst utbildning, störst sociala problem och lägst levnadsstandard. Detta brukar gå hand i hand med kristendom, och liknande Monoteistiska villfarelser.

storm-matthew-usaKristna böner är TOTALT VERKNINGSLÖSA emot ett vanligt oväder…

Nu hotar ett nytt världsomfattande utbrott av kolera. Koleran är redan endemisk på Haiti, och i dagens globaliserade Värld kan den mycket lätt sprida sig i cirklar därifrån. USA ligger närmast på tur, och så får vi väl se om man kan hindra sjukdomen den här gången, eller inte. En sak kan vi i alla fall enas om: Kristen religion och kristna böner har inte hjälpt befolkningen på Haiti det minsta, och inte heller hjälper kristet bönerabblande de fattiga någon annanstans i Världen.

Möjligen får de kristna bönerna de kvarvarande kristna att mista sin verklighetskontakt, eller så känner de sig tillfälligt bättre för stunden – men emot Kolera och Naturkatastrofer, hjälper den kristne ”Guden” inte alls – lika lite som tro på Allah eller JHVH-1. Man har redan länge känt till att det är såhär. Och ändå fortsätter Monoteisterna med sina dumheter, som inte hjälper dem. Redan under Antiken – då ingen kristendom fanns – fanns det som vi ska se filosofer, som övertygande bevisade, att det inte kan finnas någon allgod, allsmäktig eller allvetande ”Gud”. Det är just själva tron på den ”allsmäktige” som är problemet, och som gör så att så många människor Världen över hålls tillbaka i fattigdom och brist på utbildning. De vill helt enkelt inte inse sakernas allvarliga tillstånd – och kan det inte heller.

hurricane-matthewOm den kristne guden är ”God” – varför träffar då så många katastrofer Världens fattigaste befolkningar ?

Redan på 1700-talet kom man i Europa på att ”Gud” eller den kristne guden är ett totalt verkningslöst koncept. Då – mitt under upplysningstiden, inträffade den stora jordbävningen i Lissabon – närmare bestämt 1755. 40 000 – 100 000 helt oskyldiga människor dog, den gången – allt till följd av den kristne ”Gudens” påstått allsmäktiga gärningar. En av Europas största kulturstäder – i ett av de mest katolska länderna i Världen – fullständigt jämnades med marken.

Bränder och tsunamis utplånade ett av Europas största bibliotek och lärosäten, med över 70 000 böcker och hundratals målningar gjorda av ett flertal berömda konstnärer. De kungliga arkiven, som hade material från upptäckare och sjöfarare som Vasco de Gama, förstördes likaså. Och alltihop – så trodde man – på grund av den kristne Guden, och hans verk. Vad hade egentligen människorna i just Lissabon av alla platser gjort för ont ?

spas

Dikter skrevs, och poeter och intellektuella av alla sorter jämrade sig högt, och brast ut i tårefulla kväden. Till slut förbarmade sig filosofen Voltaire och kommenterade det pinsamt uppenbara: ”Det finns ingen Gud ! Det finns ingen ”allsmäktig skapare” – tron på något sådant är bara bluff, båg, vidskepligt hokuspokus…” Det var förstås inte första gången, som människor avslöjat den ”allsmäktige”. Redan på medeltiden och efter Digerdöden hade vissa intellektuella skrivit: ”Vem kan nu tro på kyrkan,  Påven, jesus eller helgonen ?” enligt den amerikanska historikern Barbara Tuchman i sin berömda bok ”En fjärran spegel”

136443744-8ob7zrj9

Redan på medeltiden började man bli övertygad om att den kristne Guden är en OND GUD som släpper ut katastrofer, krig och pest över mänskligheten…

Jordbävningen i Lissabon kom på sitt sätt att bli en vändpunkt, för efter den insåg mänskligheten till slut, att Gud inte finns, aldrig har funnits och heller inte kan finnas. Immanuel Kant kom med en vederhäftig teori för hur jordbävningar bildas, och seismologin som modern vetenskap grundades.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hedniska civilisationer typ det gamla Kina kunde mycket exakt förutse jordbävningar, tusentals år före vi kunde det här i väst…

I Europa, dvs. I det hedniska Kina, däremot, hade man redan hundratals år före kristus apparater som kunde förutse jordbävningar, och som effektivt kunde visa, i vilken riktning de första stora skalven skulle visa sig – så att man hann evakuera och varna befolkningen i tid . Så länge kristendomen behärskade Europa fanns ingen chans för sådant vetenskapligt tänkande att kvalificera sig – och somliga människor är som vi vet så himla trögfattade, att de fortsätter att tro på ”gud” än idag…

I Sverige, till exempel, ojade sig och klagade den kristne poeten Bengt Lidner – som då var 23 år gammal – dikten ”Spastaras död” – kring en liknande jordbävning, denna gången i Messina 1783 – och inledde med de berömda versraderna:

På Nova Zemblas fjäll, i Ceylons brända dalar,
 Hvar hälst en usling fins, är han min vän, min bror:
Då jag hans öde hör, med tårar jag betalar
Den skatt jag skyldig är, Natur! dig, allas Mor

Lidner anklagar till och med sig själv för det inträffade i Messina, Italien – vilket inte hjälper honom det minsta – utan tvärtom bara får honom att känna sig svagare och sämre – och så reagerar de kristna fortfarande inför många naturkatastrofer – allt måste vara ”Guds straffdom” osv – människorna ska ödmjuka sig och krypa och kravla i stoftet, förneka sig själva och göra våld på sig själva… Samma gnälliga, tårfyllda och självbestraffande synsätt finns också i dagens kristna Socialdemokrati, speciellt i Sverige. Vi svenskar skall tvingas och drillas till att se oss som sämre än alla andra, och krypa i stoftet och kräla runt där med mössan i hand, bara för att vi till stor del undgått naturkatastrofer som på Haiti, och kunnat förvalta våra resurser på ett förnuftigt och rationellt sätt – vilket har skapat det välstånd vi har idag – inget annat folk skapade välståndet åt oss !

Den kristna synen löser inga problem – inte heller på Haiti.

83a175baab0e975dec59655bee7a7564

2015 fotograferades detta Mjölner-formade åskmoln i Missouri, USA….

Våra egna förfäder trodde att Gudarna var naturkrafter, och såg något bra, positivt och gudomligt också i Stormen, Åskan och Vinden – liksom i Havet. Deras synsätt byggde på Polyteism, inte Monoteism. De insåg att tillvaron var motsägelsefylld, och att det inte finns någon allsmäktig gud eller ”kraft” som styr i Universum – allt är ett samspel mellan flera olika krafter. Gudarna prövade visserligen människans styrka och samarbetsförmåga, genom att ställa olika hinder i människornas väg, men de var aldrig någonsin renodlat onda.

Inte heller såg våra förfäder några motsägelser mellan ”övernaturligt” eller ”naturligt” som de kristna – för de visste att det bara finns EN natur, ett Världsallt, även om människorna med sin naturvetenskap kanske inte kan förklara allting i det.

hqde2fault2014 slog Tor av två fingrar på jesus staty i Rio – Och jesus kristus kunde inte göra NÅGONTING till sitt försvar… Vem är då starkast, jag bara frågar ?

Redan Epikuros, den grekiske filosofen, insåg hundratals år innan kristendomen ens var grundad, att det INTE kan finnas någon allsmäktig, allvetande eller allgod gud, och att monoteistiska religioner bevisligen faller på sin egen orimlighet.

epicurus1

Om den skit- och pissgud (uttrycket är Ingmar Bergmans – och inte mitt) som kallas den kristne Guden hela tiden sänder katastrofer och kan förhindra det onda, så är han bevisligen själv ond. Om han inte kan förhindra det onda han själv orsakar, så är han inte allsmäktig, utan underlägsen. Kan han förhindra det onda, men undviker att göra det, så kan han heller inte kallas god – och om han verkligen kan eller vill förhindra någonting, så är han förmodligen ingen gud alls… utan en fantasi-skapelse.

Detta – enkelt uttryckt – har kallats teodicé-problemet, eller frågan om ”guds” högst eventuella godhet – och det har ingen kristen filosof genom hela Världshistorien kunnat lösa.

I polyteistiska religioner, däremot – finns inget sådant problem – och inte i naturvetenskapen heller. De kristna envisas att se tillvaron som tvådelad, eller indelad i en materiell och en andlig del, utan att förstå att detta är delar av samma helhet – eftersom det bara finns EN natur, och definitionsmässigt bara ETT universum – eftersom universum är allt, som ens finns. Utanför det kan inget existera – det kanske finns verkligheter eller delar av verkligheten som vi inte kan mäta eller uppfatta – men något ”övernaturligt” finns inte…

De kristna svänger sig också med en undanflykt från teodicé-problemet genom att osammanhängande babbla om den fria viljan, ungefär som om det skulle förklara något. ”Gud” ska ha skapat oss med en fri vilja, påstår de – dumt nog – men det förklarar inte jordbävningar på Haiti. Ingen människa där ville ha någon jordbävning, eller någon orkan, eller någon mer kolera – men ändå fick de alltihop – flera gånger om – av samme kristne gud.

Och då kan vi lika gärna sluta oss till, att den kristne guden är en ond och dålig gud, som bara vill djävlas, och plåga mänskligheten.

För övrigt har det brittiska Humanistförbundet, och den kände Humanisten Stephen Law kommit till just denna slutsats. Titta på filmklippet här nedan, så får ni se..

 

Monoteism funkar inte, helt enkelt. Polyteism funkar möjligen, och motsäger inte naturvetenskapen i sig. Också Humanistbloggen i Sverige har nyligen upptäckt detta.

One thought on “”Gud” är avslöjad ! Kristna böner hade INGEN EFFEKT mot ”Hurricane Mattew”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s