”ATT FÅ TÄNKA SOM MAN VILL, ÄR OTÄNKBART FÖR MÅNGA”

En ny reklamkampanj för taktegel eller något, förklarar sanningen på sitt eget lilla vis. Man skriver såhär:

Att få tänka som man vill, är otänkbart för många. Friheten att tänka, tycka och leva som man vill är långtifrån självklar här i Världen. Men den är självklar för oss. Och självklart värd att försvara

Där rätt blir orätt, är MOTSTÅND Medborgarplikt” är mitt eget förslag till slogan. Kanhända är jag inte så ”glossy” eller allmänt glassig som reklambyråerna, det är sant.Dessutom tar jag inte ett enda förbannat öre i betalning för vad jag skriver – men det är tydligt att mina ord har sjunkit in, och inspirerat många andra, någonstans.

Det finns ändå vissa grundläggande värderingar här i livet, som jag inte kompromissar med, och som jag aldrig tummar på.

Jag viker inte ned mig. Jag tror inte på någon Jantelag. Jag fortsätter att stå upp, och varje dag i mitt liv gör jag mitt bästa för de värden, jag försvarar. Varje vaken timme. Varje dag.

Detta är att vara Hedning.

Svårare än så, behöver det inte vara. ”Motståndets estetik” som Peter Weiss en gång skrev om. I morgon, till exempel, skall jag översätta en vacker sång för er. Den har aldrig tidigare någonsin i hela Världshistorien fått höras på vårt språk – svenska – eftersom ingen velat eller ens vågat översätta den. En förbjuden melodi, som vandrat Världen runt – och som just symboliserar det folkliga motståndets väg.

9698943_orig

”We can still fight – We have an Army !”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s