”En Påve Kommer Sällan Ensam” del 1 – säkerhet och kostnader.

 Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: En Påve kommer sällan ensam. Ni kanske tycker att detta inte rör mig – Jag är ju hedning  -fast det är också minst 38 % av hela Svenska Folket, nuförtiden. Så många av de 9 938 648 personer som fanns i vårt land så sent som i Augusti i år, har faktiskt GÅTT UR ”Svenska” Kyrkan och är inte medlemmar i någon känd kristen kyrka eller något kristet samfund.  Så säger den officiella statistiken. Tror ni mig inte, så vg kontrollera siffrorna själv, och då skall ni se att vad jag skriver är riktigt.

paven1-jpgHans närvaro i två dagar kostar svenska skattebetalare minst 8 miljoner. Vem tog beslutet  Vem har godkänt det ?

Men nu måste vi alltså få en Påve på halsen också – och det måste ske NU – genast nu eller i månadsskiftet.

Vem har gett order om det ? Vems beslut var det ??

Var det Stefan Löfvén, som i egenskap av Statsminister beslutade detta ? Var det Hans Majestät Konungen, kanske ? Har Riksdagen alls fått vara med och besluta ?? Utrikesminister Margot Wallström, ”La Grosse Margot” kallad ?? Någon person inom Statsförvaltningen måste väl ändå gett order, antar jag – för någon är väl ändå chef – eller ??

index”Komsi komsi lille svensk ! Komsi komsi lilla svenska ! Intag rätt attityd – Mössan i hand – Bort med ryggraden – och bocka, bocka, bocka, och kryp, kryp kryp…!”

Det är klart, att för alla Sveriges katoliker, så kan ju en Påve eller två vara trevligt. Man måste mässa, dyrka ”heliga reliker” och låtsas, att man ”dricker frälsarens blod” – sk ”Nattvard” – och det här måste då alla  Sveriges skattebetalare genast ställa upp bakom och betala för. Välgörenhetskonserter på Malmös största fotbollsstadium måste hållas – men kan inte den svenska musikbranschen själv genomföra det, när den omsätter över 9 miljarder ??

Möjligen kan det ju erbjuda ett slags tillfällig känsla av andlig tröst och lindring, såhär då mörkret och höstkylan sätter in – för vissa…

Men nu – plötsligt – ska alla höga herrar och potentater här i landet resa ned till Malmö – för att frottera sig med Påven. och det kostar pengar. Mycket pengar.

”Svenska” Kyrkan är  INTE är någon statlig myndighet.

Statskyrkan är upplöst sedan år 2000 – och det finns i princip ingen skillnad mellan ett förbund för frimärkssamlare, en populär fotbollsklubb, en båtägarförening, Motormännens Riksförbund eller ”andliga” samfund i Sverige – alla är faktiskt lika i samhällets och lagens ögon) Nu påstår ”Svenska” Kyrkan att p den ska betala hälften av kostnaderna, och sedan får katolikerna själva stå för resten – men som vi ska se, vet ingen hur stor den slutliga kostnaden är. Samhällsekonomiska kostnader, eller Polisens, Brandkårens och alla andras kostnad – din och min t ex – betalar man inte för. 

Vi är inte ens tillfrågade om vad vi tycker, eller ifall vi ”beställt” detta. Ändå ska vi betala, betala och betala…

Hur många är Sveriges katoliker, förresten ?

Representerar inte de ett väldigt, väldigt litet särintresse månne ?

Och är ”Svenska” Kyrkan Katolsk nu också ??   Själv trodde jag faktiskt att vi var PROTESTANTER i det här landet, alltså Evangeliska eller Lutheraner, och att det var DÄRFÖR som vi hade en Reformation, till exempel – eller en självständig kyrka – som nu genast ställer sig under Påvens ledband… Malena Ehrman måste kommma sättandes ned från Dalarna, och sjunga för Påven. Det ska daltas och gullas, som sig bör. Alla måste lyda. Alla måste ödmjuka sig, krypa till korset och genuflektera inför den kristne ”Allsmäktige” gudens levande representant – den ”Heliga Fadern” från Rom. Är det såhär vi ska ha det ? Är vi inte fria att tänka och tycka vad vi vill, längre ?

No-Pasaran-2012-as-worn-by-Nadezhda-TolokonnikovaÄr vi inte Protestanter i det här landet ? Då ska vi väl PROTESTERA….

protestant-reformation-16-638

Ändamålet med Påvens besök – har man förklarat – ska officiellt vara, att man ska fira 299-års jubileéet av Reformationen – som inträffade i TYSKLAND – men inte i Sverige – för den svenska reformationen inträffade först 1527 – under Gustav Vasa. Vem har då bestämt, att vi alla som bor här måste fira på det här viset, oberoende av vad vi tror på. Jag är inte katolik. Jag är hedning, och jag kommer inte delta i firandet, för detta är ingenting att fira alls, om ni frågar mig.

Därför måste nu Påven komma till Lund, har man sagt – och hela Lund skall spärras av – i två dagar. Människor kan inte komma till sitt arbete. Inga bilar får köra på stadens gator. Invånarna kan inte längre röra sig fritt. Studenterna måste sluta studera – för de kan inte komma till några föreläsningar mer. Det annars så lugna Lund har blivit en stad i skräck. Trängsel, Kaos och – i värsta fall – terrordåd hotar. 

itPolisen i Sydsverige har fått in minst 70 uppgifter om underliga clowner på sistone. Nu väntar man också på en vitklädd gammal man i konstig mössa.

Är detta värt priset, goda medborgare ? Polisen vet inte, hur mycket detta kommer att kosta, har man sagt. 

d3a9037d856ba0fbcc5ceea3a31d3698-597x400

Polisen i Lund vet inte hur den ska hantera situationen. Extra personal från Malmö, Blekinge och hela Sydsverige måste inkallas. Detta i ett läge, när poliskåren i Sverige redan är HÅRT ANSTRÄNGD och saknar resurser. Den kan bara lösa 18 % av alla anmälda grova brott, enligt data från BRÅ, Brottsförebyggande Rådet.

Kommentarer har cirkulerat i Pressen om att stänga av Sturups flygplats. Detta måste ske vid minst två tillfällen. Allmänheten får inte släppas in på flygplatsen. Den får inte se, vad som händer när Påvens plan landar eller lyfter. Saker kan hända. Alla brunnslock utmed kortegevägen måste svetsas igen. Man är rädd för OXA eller IED-vägminor, som det heter utomlands. Hustak – Turninng torso och alla andra höga hus – måste bevakas – med polishelikoptrar och krypskyttar.

Vad kostar detta, för en poliskår som inte ens i normalfallet klarar sina uppgifter ?

Ett attentat får bara inte ske. Men påven Franciskus egen spontanitet ställer till det för polisen. — —

– Han bestämmer själv när bilen ska stoppas, så det går inte att förutse var han vill träffa människor. Vi får anpassa oss efter det. Säpo svarar för närskyddet och vi för distansskyddet, säger kommenderingschef Mats Karlsson.

Var påven ska bo är hemligt  och var färdvägen går får inte ens Mats Karlsson veta förrän i sista stund. Känt är att påven ska uppträda i Malmö Arena, Swedbank stadion i Malmö och i Lunds domkyrka.

Extra brandbilar, reservpoliser och ambulanser måste kallas in. Miljontals och åter miljontals kronor tillkommer i extra utgifter – pengar som ”Kyrkan” aldrig redovisat, pengar som kyrkan aldrig betalar 

Normal polisverksamhet måste ställas in.

Anders Knutsson som är chef för lokalpolischef i det område som omfattar Karlshamn, Sölvesborg, Olofström och Bromölla säger att besöket kommer att märkas hos polisen.

– Under de dagarna så får vi på hemmaplan ägna åt oss det allra viktigaste och låta annat få vänta.

Också Polischefen i Malmö är allvarligt bekymrad – och det har han all anledning att vara – han har varken tilldelats personal, pengar eller andra resurser för det här:

– Vi tittar på allt som vi kan tänka oss, vilka aktörer som kan finnas som skulle kunna vilja göra någonting, säger Mats Karlsson, som är polismästare i Malmö, och den som ska se till att inget går snett när påven är på besök.

Jobbet inför besöket handlar om att bedöma hur många poliser som behövs och vilken kompetens som behövs bland poliserna.

– Vi tittar också på vilka andra åtgärder behövs i form av exempelvis staket. Det kan vara att vi stänger gator och svetsar igen brunnslock och sen väljer vi utifrån det vilka åtgärder vi vidtar, säger han.

Ordningsmakten kommer gå ”all in” säkerhetsmässigt under de dagar som påven och de andra skyddspersonerna är här.

Mot bakgrund av att Sverige inte är ett katolskt land och att det är 27 år sedan en påve senast var här är det svårt att uppskatta hur många åskådare som kommer ta sig till Lund för att få en skymt av honom.

the-godfather-5”Clemenza ! Hear whatta I tell you. Those fuggin Swedes ! They have to PAY… Yes, every Swede has to PAY !! See to that it is done – NOW !!

I AM THE GODFATHER, Capisce ?

karta_pave__161012

En HEL STAD ska spärras av i två dagar. Och VARFÖR ? Jo, 109 967 personer som kallas katoliker – inte ens 1,1 % av Sveriges Befolkning – ska fira någotslags ”jubileum” ihop med sina vänner.. Snacka om SÄRINTRESSE !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s