Pressgrannar och Korsreferenser, Korsreferenser och Pressgrannar… (HA HA HA !)

Sverige är ett litet land, och i vissa avseenden en provinsiell ankdamm. Morgontidningarna bevisar det ideligen, särskilt de dagar då jag med rätt eller orätt tycker mig skymta mina egna tankar i dem. Ledarskribenten Erik Helmerson – som jag alltid visat ett stort intresse – skriver idag en alldeles utmärkt artikel om en av sina pressgrannar, nämligen det ytliga kaffebordsmagasinet Filter – ett Filter som dock visar sig vara väldigt grått och minst sagt igensatt av allehanda språkliga slaggprodukter, ungefär som det grå luddet i en gammal dammsugare.

Det hela tar sig formen av en svidande vidräkning och en politisk krönika, och det är underhållande skrivet, trots att det finns vissa saker som man inte borde ta lätt på eller skämta om – vilket är själva temat i vad Helmerson säger. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen. Han må vara katolik, och jag må vara hedning, men denna gång tycker jag mig se hur våra gemensamma kulturella referenser i den svenska ankdammen blandas samman på ett bisarrt, ja alldeles fantastiskt sätt.

Filter har en bakgrund i Göteborgsk fotbollsjournalistik, vilket jag själv såklart noterat. Den förre kulturministern Leif Pagrotsky sitter bland dess aktieägare, och vilka politiska intressen kaffebordsmagasinet ifråga företräder, torde vara helt klart. Denna blaska verkar vara det glättigaste ibland Regeringen Löfvéns och miljöpartisternas små husorgan, ett slags lenrimmad Henrik Schyffertskt modemagasin för 35-åriga självinfantiliserade små hipstervrak.

Det är på förhand givet, att Dagens Nyheters Chefredaktör inte gillar sällskapet, och önskar sig större djup och större saklighet. Sådan är också hans roll, nu när han företräder landets största dagstidning, och därmed måste försöka försvara ”gammelmedias” alltmer kringskurna position, samt den liberala pressen. Tidningen Filter, nota bene, var också det magasin som för några år sedan publicerade artiklar av Martin Schibbye och Johan Persson, radarparet ”Schabbel och Pump” som de också kallats – ni vet de två svenska journalister som var dumma nog att åka ned till krigets Etiopien och posera med AK 47:or i händerna…

Detta var i och för sig INTE dem jag syftade på, när jag publicerade min bild med en penna och en pistol i gårdagens sista inlägg, men låt gå då, kära DN.

231531711_fd6a7185-a683-44bf-893a-3c814bf43bc3”Svinavel, Glennifierinng och Gudar” – samt firma Schabbel & Pump….

Filter är också det enda magasin i Sverige, som – och det är en händelse som ser ut som en tanke – givit det föga illlustra Samfundet Forn Sed – med allt dess dävna, nattståndna ”Skogsbergeri” någotsomhelst utrymme, genom sin ”beställningsjournalistik”.”De vill inte tas för Lajvare eller Nazister” får detta otäcka byke säga, gång på gång – i Magasin Filters egen reklam – men se det är just vad de är, för dess allmänna ”trollande” liknar just ett dåligt ”lajv” eller nazisternas förvirrade retorik.

Kanhända är Erik Helmerson också medveten om detta – hans position inom svensk press torde ge honom en del resurser att kontrollera källor, och sedan granska dem.

Den 26 oktober kan magasinet Filters chefredaktör Mattias Göransson vinna Tidskriftspriset som årets journalist. Han är nominerad för reportaget ”Den svenska trollfabriken”, om den svenska synen på Ryssland under Putin.

I detta reportage figurerar Dagens Nyheter. Göransson angriper DN:s försvarsreporter Mikael Holmström för propaganda och faktafel. Detta bemöter Holmström och Peter Wolodarski på tidningen Journalistens sajt. Men även ledarsidan kritiseras i Filtertexten. Kanske är det därför bra om även de delarna av Göranssons artikel problematiseras något. — —

Göransson hävdar att DN pekar ut några av frågeställarna på seminariet som ”förrädare”, vilket är alldeles galet – en så stark term skulle vi aldrig använda. Till och med uttrycket ”nyttiga idioter” torde vara en aning för grovt, även om det emellanåt kan vara frestande att treva efter det.

Visst, kära DN ! utbrister nu jag. Uttrycket ”idiot” eller ”idioti” är ett starkt ord, men vad ska man kalla herrar Schibbyes och Persson samt deras fula svans av meningsfränder för ? Det ÄR idiotiskt att åka ned till Somalia för att låtsas leta efter bevis emot Carl Bildt i rollen som svensk utrikesminister, och sedan – efter sin gränskränkning av Etiopien i guerilla-soldaters sällskap – sitta i Etiopiskt fängelse (nej, inte alla länders juridiska system ser ut som Sveriges, särskilt inte under ett pågående guerillakrig ) och sedan bli utlösta genom ”tyst” diplomati genom den Utrikesminister man just kritiserade..

För egen del är jag mycket förtjust i termerna kladdsock” och ”skitstövel vilket jag gärna bjuder på. En kladdsock är möjligen en sådan herre som Johan Persson, som blott ”cyklar med” i Schibbyes föga förtroendeingivande sällskap (man kan säga att kladdsockar har lite otur när de tänker, och får få saker gjorda här i livet), men ämnet – eller slutklämmen – i Erik Helmersons artikel är denna gång den alltmer sannolika återstarten av Rysslands krig emot Ukraina, och den svenska vänsterns aningslöshet.. Och referenserna till 30-talet – som jag själv använt – är fortfarande med som ”pivotal fras”.

Låter det som en konspirationsteori ?

Tidningen Metro – avsevärt ytligare, osakligare och grundare än DN – varnade oss nyligen för konspirationsteorier (det skedde i onsdags – jag tänker inte ge er någon länk)  – men vad ser vi ?

shadow

”Who know what evil lurks in the hearts of men ? – The Shadow Knows….” (gammal fras från det glada (?) 30-talet )

En ren nykomling i DN.s lag av journalister – Kristoffer Ahlström – påstår idag att en internationell konspiration av högertidningar och onda nazister i utlandet skulle försöka ”förstöra Sverigebilden” med hjälp av ”hatsajter” och SD-anhängare inuti Sverige – sådan är hans retorik. Han får ägna sig åt detta – med redaktionsledningens goda minne, förmodar jag – över ett helt mittuppslag, till och med.  ”Drevet” ägnar sig åt en bisarr form av fotboll – Aftonbladet har redan hakat på – och detta blir blott ”A memo from the sports desk” som Hunter S Thomson en gång skrev….

Husby-kravallerna har alltså aldrig hänt i verkligheten.

Utrikesminister ”La Grosse Margot” Wallström blev aldrig någonsin persona non grata i Saudi-arabien.

Anna Ardin satte aldrig någonsin dit Julian Assange för Våldtäkt, och Regeringen Löfvén och Socialdemokraterna inom den gamla Broderskapsrörelsen, numera omdöpt till ”Tro och solidaritet” (där Anna Ardin fått en hemvist) har aldrig aldrig påverkat Sverigebilden negativt, som vi alla förstår.

Den politiskt utsedda Riksåklagerskan Marianne Ny har givetvis aldrig påverkat rättssäkerheten eller Sverigebilden i negativ riktning, hon heller…

Allt detta är ju blott en nazistisk konspiration, inledd av Rikets Fiender – och inte bara det – unge herr Ahlström behagar fortsätta sin artikel på följande vis:

För att hindra detta försöker både SI och UD ge en nyanserad bild av Sverige och motverka desinformation. Karin Nylund på UD berättar att man skickat ut en vägledning till de svenska ambassaderna för hur de ska möta falska påståenden om Sverige. I materialet, som DN tagit del av, går bland annat att läsa att ”desinformation undergräver förtroendet för staten” och att den, ”när den riktas mot Sverige, kan skada bilden av vårt land”.

– Vi arbetar aktivt med att både skapa en bredare förståelse för fenomenet desinformation och hur det kommer sig att vi ser tydliga trender som visar att det ökar runt om i världen. Utrikesministern har påpekat vikten av att motarbeta det och arbeta för att öka förtroendet för fria medier, säger Nylund.

  • DN 2016-10-20

Sannerligen Sannerligen säger jag eder: De som inte tycker som UD:s tjänstemän föreskriver, eller som kränker DN, är allesammans avskyvärda nät-troll, desinformatörer och förrädare emot Fosterlandet, precis som jag.

Fängelsestraff – helst flerårigt – samt avstängt internet som för herr Assange – (”Let’s Ange his Ass” – Låt oss stämma häcken av honom) – är den enda tänkbara påföljden, eftersom vi tråkigt nog avskaffat dödsstraffet här i vår ”Humanitära Stormakt”, företrädd av våra älskade ledare med mindre än 33 % av folkets ”demokratiska” sympatier…

xwtoputp_400x400”Den älskade ledaren” – med mindre än 33 % av väljarsympatierna – ämnar besöka Saudi-Arabien som ett led i sin ”Feministiska Utrikespolitik”, följd av Marcus Wallenberg, men inte sin egen Utrikesminister, för hon blir inte insläppt i det landet.

 

Behöver jag ens fortsätta ? Snart skall Statsministern skaka hand med Påven i Lund – och kanske få syndernas förlåtelse genom ett avlatsbrev eller med andra ord pengar – sådant har ju Katolska Kyrkan alltid varit bra på. ”Gud fader” – eller om det nu är ”Gudfadern” förlåter säkert allt, av gammal kristen vana. Och Svenska Skattebetalare får betala alltsammans – miljon efter miljon – 8 miljoner är visst inte slutnotan, det är bara en bråkdel av vad själva Polisbevakningen kostar.

Anna Ardin lär säkert dyka upp vid Statsministerns sida, klädd i lång röd klänning, likt den botfärdiga Maria Magdalena, och därmed återinträda in i det allra heligaste – eller själva ”Nomenklaturan” och parti-toppen. Ärkebiskopinnan rodnar, och minns hennes Biktfar Alexander Radler – och från himlen hörs en röst likt Jerikos Basuner – det är Erik Helmerson, katoliken – som andäktigt mässar att detta ”inte påverkar Sverigebilden negativt” nej inte på minsta sätt…

432012Det är ABSOLUT FÖRBJUDET att kritisera ”Den Heliga Stolen” (Il Sacra Sede) och dess innehavare... Sverigebilden kan påverkas negativt !

 

Detta är inte någon Hat-sajt, govänner. Detta är en skratt-sajtäven om man ibland inte vet om man ska skratta eller gråta

Gråta får man aldrig göra, för det kanske påverkar Sverigebilden. Här måste alla kacklande små ”Hens” vara lyckliga, till 100 % – hela tiden.

Utanför står jag i mörkret. Jag är en han, ingen djävla ”hen”.  Jag är satiriker, javisst, men också ett slags förvänd sanningens väktare, omgiven av det samhälle som självt skapat mig…

4187_900

Ett litet Rorschach-test för de mindre intelligenta bland DN:s journalister –  Ser ni inte er egen trycksvärtas mönster, eller ser ni blott Monster ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s