Emanuel Karlsson – en SVENSK HJÄLTE värd att firas…

På sajten Offentligt.se kan du själv GÅ UR SVENSKA KYRKAN och BLI HEDNING på mindre än tio sekunder. Ett elektroniskt Bank-ID eller ett utskrivet formulär, som du enkelt kan ta fram via din printer är allt som behövs.

Närmare 15 000 svenskar har tagit den här möjligheten att göra sig fria från andligt tyranni och förtryck i den ende ”Gudens” namn den här månaden. Sajten har blivit mycket omtalad, men dess skapare har hela tiden varit okänd. Humanisterna har tidigare ”pudlat” och nekat till att ha med det hela att göra, och även om jag själv känner en hel del personer i den Hedniska och Asatrogna miljön i Sverige, så har sajtens skapare inte varit att finna ibland oss heller.  Men nu har de kristna spårat upp skaparen till Offentligt.se och publicerar en intervju i tidningen ”Dagen”. Den tidningen vill jag inte länka till – odemokratiska idéer och sådant med en ”allsmäktig” gud osv ska inte uppmuntras – men även den utmärkta bloggsidan Humanistbloggen har publicerat ett utdrag med vår okände, svenske hjälte.

150853f

Emanuel Karlsson heter han, en helt vanlig programmerare någonstans i vårt avlånga land. Svensk, och Patriot. Bland de vackraste och finaste saker en människa kan göra, är att skänka friheten åt andra människor. Att låta dem bestämma själv. Att låta dem få sin valfrihet. Att låta dem få en väg ut ur envälde, servil underdånighet, kollektivanslutning och något de själva aldrig valt.

Idag är FN-dagen, symboliskt nog, och med det, vill ”Hedniska Tankars” skapare också hylla medmänniskan och hjälten Emanuel Karlsson- Namnet ”Emanuel” förresten, lär betyda ”Gudarna är med oss” på hebreiska, eftersom ”Elohim”, det ursprungliga ordet för ”gud” är flertal och inte ental.

”SVENSKA KYRKAN ÄR EN OSERIÖS PRENEMURATIONSTJÄNST” säger vår hjälte och befriare – och konstaterar därmed vad vi alla redan vet. Att kollektivansluta mycket små och späda barn, till exempel -helt utan att fråga efter barnens vilja – och sedan kräva in avgifter via Skattsedeln – och dessutom ha mage att fortsätta göra det när barnen blir över 18 år – helt utan att tillfråga någon om de alls velat vara medlemmar – nej det är helt enkelt inte seriöst, skriver Humanistbloggen.

Jag själv håller med. ”Svenska” Kyrkans ”medlemsvård” är under all kritik – det konstaterar Humanisterna i ett nytt pressuttalande.

Men, låt oss nu ge ordet till den okände programmeraren själv:

Vem är du? Har du någon kristen koppling?
– Jag är programmerare. Jag har ingen kristen koppling och är inte troende. Jag tror att jag motsvarar en genomsnittsvensk så tillvida att jag är uppvuxen i en kristen kultur men har aldrig varit troende.
Varför startade du sajten? Hur fick du idén och när?
– Anledningen till att jag startade sajten är jag är uppriktigt förvånad över att Svenska kyrkan har så många medlemmar med tanke på hur få som betecknar sig som troende i dag. Jag misstänker att de flesta medlemmarna är ”soffliggare” som blivit anslutna utan att göra ett aktivt val i vuxen ålder och inte kommer sig för att lämna Svenska kyrkan på grund av ett otidsenligt och lite krångligt utträdesförfarande.
– Jag tror att många till och med är medlemmar utan att veta om det. Detta eftersom man fram till och med 1996 blev medlem oavsett om man döptes eller ej.

Mer än 14 575 av Herr Karlssons landsmän – alla svenskar och goda patrioter – har valt att värna sin frihet, sina pengar och sitt val att själv bestämma vem eller vilka de ska ge till – men underligt nog VÄGRAR ”Svenska” Kyrkan att acceptera Bank ID, trots att Skatteverket, alla myndigheter, Banker, Försäkringsbolag och alla andra företag och organisationer i samhället gör det.. Läs här, få ni se

Berätta hur den fungerar, hur ser ett ärendes gång ut från det att du får in en anmälan till att en person har utträtt?– När tjänsten lanserades fick utträdaren signera genom att rita en signatur direkt på skärmen som automatiskt påfördes den ifyllda blanketten. Blanketten mejlas därefter till den församling som medlemmen tillhör. Kravet för utträde enligt kyrkoordningen är att utträdesansökan är egenhändigt undertecknad. Rent juridiskt görs i dag ingen skillnad mellan underskrift på skärm och på papper. Det är varje församling för sig som beslutar om utträde. Många församlingar accepterade också inledningsvis utträde genom detta förfarande.
– Efter den första helgen hade närmare 9 000 utträdesansökningar gjorts genom tjänsten. Sajten uppmärksammades även ganska stort i media. I samband med detta gick Svenska kyrkan ut centralt och uppmanade församlingarna att inte godkänna utträde utan signatur på papper. Detta med motiveringen att signatur på papper säkerställer att avsändaren är den rätta. Jag tycker det är en märklig inställning eftersom en underskrift på papper också kan göras av vem som helst.
– Mot bakgrund av Svenska kyrkans agerande signeras numer blanketterna med Bank-ID, den säkraste formen av signering som erbjuds i Sverige i dag. Svenska kyrkan vägrar emellertid fortfarande att acceptera utträdesansökningar som ingivits genom min tjänst och de har inte gett några kommentarer kring säkerheten om Bank-ID.
Jag kan inte tolka det på annat sätt än att Svenska kyrkan fått kalla fötter när det kommit in så många utträdesansökningar på så kort tid och vill försvåra möjligheterna att lämna. Vad jag vet är det mest oseriösa prenumerationstjänster som i dag vill försvåra uppsägning av medlemskap, som gör så.

Ja – hur kan vi acceptera det här beteendet från denna påstått ”Svenska” Kyrkas sida, goda medborgare ? Det här måste vi göra något åt – alla var för sig eller gemensamt. Man får bara inte kränka över 14 500 personers vilja på det här viset – det är helt oacceptabelt..

708px-ma%cc%8arten_eskil_winge_-_tors_fight_with_the_giants_-_google_art_projectKROSSA de skändliga !

Själv har jag diktat en liten hednisk hymn till Emanuel Karlssons ära, samtidigt som jag belönar honom med Samfundets Särimners stora pris, med Svärd och Eklöv för rättvist handlande för Hedendomens sak. (det är första gången detta utmärkelsetecken alls utdelas !)

HAN HAR ÖPPNAT VALHALLSPORTEN  (melodi: ”Han har öppnat pärleporten”)

Som en verklig kunskapskälla
rik och mäktig, djup och stor
är den frihet, rätt och sanning
som i Hedendomen bor.

Han har öppnat Valhallsporten
så att vi kan komma in
Över Bifrost har han lett oss
fram till självaste Odin !

En gång som en äcklig kristen
höljd i smuts och skam jag var
fattig, instängd, nöjd i träldom
tills att jag lärde folkets svar

Han har öppnat Valhallsporten
så att vi kan komma in
Fram till Heimdal själv på Bifrost
med friheten i sinn !

Emanuel har inte tjänat ett enda öre på sin frivilliga insats, för alla människors och goda medborgares bästa, för som han själv säger:

– Jag tjänar ingenting på sajten. Den är 100 procent gratis och har ingen reklam. Jag gör detta delvis för att jag gillar att driva teknikutvecklingen framåt, delvis för att jag tycker det är fel att så många är med i Svenska kyrkan utan att aktivt ha valt att vara medlemmar i vuxen ålder. Till skillnad från andra organisationer förnyar man ju inte sitt medlemskap i Svenska kyrkan aktivt varje år.

Det är bara att tacka Emanuel Karlsson för hans tapperhet, hans hjältemod och hans oegennyttighet. Den här sidan behövs verkligen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s