Bloggen Rotlöshet avslöjar KD-märkt ”Batikhäxa” – Hon tror att Yoga beror på ”Onda Andar”…

Min hedniske kollega och parhäst (nå, vi är snart fler än i en quadriga) på den goda och utmärkta bloggen ”Rotlöshet” har kommit den KD-märkta Batikhäxan Anette Asplund, som tillåts sitta i Kommunstyrelsen i Luleå, uttala sig i SVT, Statstelevisionen, och sprida sina irrläror över landet. Bland annat tror hon att Yoga i Luleås skolor skulle leda till massmord, och att Yogaträning gör att skolelever faller offer för ”onda andar” enligt vad hon sagt till SVT. Och påståenden som dessa får stå oemotsagda – i år – 2016 !

Själv undrar jag bara över SVT:s förmenta objektivitet. Och för övrigt – hur kan man kalla sig ”Kristdemokrat” ?? – Snacka om ”Contradiction in terms” eller en ren självmotsägelse, eller hur ? Jag menar, kristendomen har ju aldrig varit någon demokratisk religion – och när det i grundlagen står, att detta land ska vara ”Multikulturellt” – Hur kan man då ens tillåta personer som bara tror på en enda ”Gud” i vår Riksdag – det är ju Okonstitutionellt – det kan ju var och en inse !

l-yogany-jpgHur tänker hon – ska inte elever få ha gymnastik i skolan – Hur ska vi då fostra dem till sunda medborgare ?

Jag citerar, från SVT:s Lokalnyheter den 24 Oktober i år:

Som SVT rapporterade om förra veckan är Anette Asplund (KD) starkt kritisk till yoga som elevens val på Tunaskolan, med synpunkter om att yogan är starkt kopplad till Hinduism, som hon menar inte har i skolan att göra. Under måndagens möte i kommunstyrelsen utvecklade hon kritiken, och pratade bland annat om ett frigörande av energi som kan ge psykoser… — —

Enligt kommunstyrelseledamoten Jan Nyberg (MP), som var med på måndagens möte, pratade Asplund om psykoser som kan leda till massmord, kopplade till den här formen av yoga.

– Jag sade på presskonferensen efteråt att jag suttit i kommunstyrelsen i tre år och det här var det mest häpnadsväckande och underliga jag varit med om, säger han.

Kommunstyrelsen var, förutom Asplund, positiva till förslaget och det ser nu ut att bli verklighet.

– Inte bara på Tunaskolan utan överhuvudtaget i skolan så är det ofta ett bekymmer att få bra deltagande på gymnastik och idrott, och ofta är det extra känsligt för unga tjejer. Här har man försökt hitta alternativa träningsformer, det är ju bara jättebra. Sedan läser kristdemokraten in en massa religion och saker i det här, det är hjärnspöken tycker jag, säger Jan Nyberg.

Norrländska ”Socialdemokraten” har också tagit upp Asplunds griller och kristna Mumbo-Jumbo. Alltsammans som en förtäckt kritik emot Polyteism, dvs Hedendom. Skolverket fastslog redan 2012, att Yoga är en sund form av träning som inte alls har något med hinduism eller religion överhuvudtaget att göra – i alla fall inte som den vanligen utövas i Sverige. ”Socialdemokraten” skriver:

Joanna Hansson, samordnare vid folkhälsocentrum vid landstinget, säger att projektet med yoga är ett sätt att öka den fysiska aktiviteten, och kanske locka elever som inte är intresserade av de mer traditionella formerna av idrott till att röra sig mer. Yoga är något vanligt, som till exempel föreslås människor som får fysisk aktivitet på recept, säger Hansson. – Vi har också vilat på ett beslut som Skolinspektionen tagit 2012 när man fick ett överklagande och det avgjordes att yoga inte var en religiös aktivitet och att den accepteras i skolan.

När alla redan accepterar det här i skolans värld, inklusive Tunaskolans rektor i Luleå, varför skall Kommunalfullmäktige tvingas att lyssna till uppenbarligen svårt förvirrade, kristna fanatiker ? SVT har mer i ämnet, och det har ”Rotlöshet” och hela det Hedniska Sverige också.. ”Socialdemokraten” har till och med gett ordet till Anette Asplund i en insändare på en hel sida genom dem kan vi kritiskt granska hennes ”argument” vilket faktiskt är viktigt.. Såhär lyder hennes förvirrade babbel:

Det är alldeles riktigt att yoga kommer från Indien och att det är en 5000-årig metod. Men syftet med den är inte att ”föra oss tillbaka in i våra kroppar” — –. Inte heller är den ursprungliga meningen med yoga att människan skall få bättre hälsa och harmoni. Tvärtom, eftersom yoga hör hemma i hinduismen så är yogan ett verktyg för att uppnå hinduismens livsmål. De andliga inslagen är bland annat solhälsningen till den hinduiske solguden Surya Namaskar, uttalandet av mantran, varav ett av dem är AUM, står för Brahma, Vishnu och Shiva tre av de mest kända hinduiska gudarna. Barnen i Östermalmsskolan i Stockholm gjorde detta i sina yogaövningar som man kunde se på webben för några år sedan.

Att hälsa solen skulle alltså vara farligt, påstås det. Eller rättare sagt – att lägga handflatorna emot varandra och buga – vilket i och för sig är en hednisk gest, trots att de flesta utövare av Yoga inte har någon minsta idé om det, eller ens att gesten skulle ”betyda” något... Men vari sitter det ”farliga” ?. Ni hör ju själv – Anette Asplund, KD-ledamot från Luleå, kan helt enkelt inte vara riktigt klok. Till och med hennes eget parti har officiellt tagit avstånd från vad hon säger.

luleSe själva ! I Luleås innerstad ligger Yoga-studios granne med Systembolaget, och till och med Stadshotellet och teatern.. Blir ni kristna Rädda nu ???

Ändå fortsätter hon att nämna den kristne massmördaren Anders Behring Breivik som ett exempel på ”yoga och meditations farlighet” – och ännu farligare är att tänka själv, ty:

Meditation syftar till avhumanisering av människan. Under andra världskriget använde sig Japan av just meditation för att soldaterna skulle kunna döda utan att besväras av känslor för vad de gjorde.

Normala och sunda individer världen över, förstår nog att Japans roll i andra världskriget inte alls berodde på detta, utan på att man tillämpade sin egen version av kristen kolonialism. Och hon fortsätter:

Genom att man säger mantra hela tiden. Det är ju hinduiska gudanamn. Så kommer det påverka i framtiden. Om man gör rörelserna är det också gudar, symboler för gudar. Religionen smyger sig in bakifrån, säger Kristdemokraternas gruppledare i Luleå, Anette Asplund.

Detta tillåter man henne att framträda och säga i SVT, vår statstelevision. Tar då SVT inget ansvar för sådana helt odemokratiska åsikter ? Nu ger jag ordet till min hedniske kollega:

Allt utanför ramarna för kristendom verkar vara ren ondska. Åtminstone om man ska tro på vad en del kristna säger.

I Luleå har man valt att ha en kurs i Yoga för studenterna på Tunaskolan. Kristdemokraternas ledamot, Anette Asplund, i kommunstyrelsen menar att yogan är kopplad till energi som kan ge psykoser och ha med onda andar att göra.  Dessutom är Yoga starkt kopplat till Hinduism och sådant anser hon inte ska förekomma i skolan.

”Det är lite svårt att beskriva men jag kan tänka mig att det är någon form av andar.”

Någon form av onda andar… Handlar det mer om misstänksamhet och okunskap grundat på personlig tro? Vad är ondska? Vad är godhet? Märker du någonsin av en god ande? Eller handlar det om vidskepelse? En tankevilla som inte baseras på kunskap och inte heller förnuft? — — Religionen smyger in bakifrån, säger Anette i en annan intervju med SvT. Troligen samma väg som ökenreligioner kom ut genom röven på Loke, säger jag. Det som tydligen är extra farligt i detta med Yogan är att rörelserna har att göra med Hinduismens gudar och gudinnor. Men skol-yogan enligt skolverket har ingen religiös inriktning utan handlar om hälsa och välbefinnande. Precis som att göra morgongymnastik med Bertil Uggla!

Kopplingen till Bertil Uggla, den hurtfriske Livgardeskaptenen i gamla tiders svenska radio är faktiskt ganska intressant. Sedermera Översten Uggla införde Yoga i Sverige redan på 1930-talet, och då var det ingen kristen, som tyckte det var något konstigt med det..

1514859_520_322

Stockholm-Motala, Stockholm-Motala.. ”Hjärtligt God Morgon, Svenska Folk och Lyssnare.. Nu skall vi börja med Yoga !” (detta sades på SR, varje dag from 1928)

kra-nov-03-5-big

Hela utbildningspaket med Yoga-rörelser fanns framtagna av kapten Uggla själv. Riksarkivet har bevisen !

uggla_0

”Och nu Valvstupstående ! Mycket enkelt att utföra också i hemmet, som ni alla ser 🙂 ”

Frågan är väl vad Anette Asplund (KD):s stora rädsla för alla sorters icke kristet tänkande egentligen beror på.. Och varför är hon så rädd för gymnastik och idrott, samt fysisk fostran ? Borta i Denver, Colorado – en stad som är lika isolerad pga sitt läge som någonsin Luleå – finns faktiskt ”The Freyja Project” – en hel rörelse (som även finns i Portugal) där man förenar dans med Yoga-rörelser för att just hylla Freja, vår stora Nordiska gudinna för Sex, Magi och Kärlek…

bc45f82e9f5efbb4205bc61e9cc32e42Se så starka och lyckliga dessa Amerikanska Hedningar blir !

144a9d9f75e23f899d394c45f5bae089

”Kvinnor kan” – också i Norden ! Oberoende av ålder och kön, så kan man alltid träna…

content_psoas_image

Visste ni att Yoga stärker kvinnans bäckenbotten, och ger henne härliga orgasmer, samtidigt som det också förebygger kissnödighet ? (ett svårt ”kärringproblem” tyvärr)

img052m

Och inte bara det ! En i yoga väl tränad Hednisk kvinna som DYRKAR FREJA kan bjuda varje man på massor av spännande upplevelser !

( Inte bara till halloween – eller – som här – en galgbacke i Marstrand – Så sluta gnäll, kära ”Hängbröstvänster” Börja träna istället !)

freyja

Dyrka Freyja Freja Freya – Meditera dagligen över alla hennes namn….

One thought on “Bloggen Rotlöshet avslöjar KD-märkt ”Batikhäxa” – Hon tror att Yoga beror på ”Onda Andar”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s