I vilket Erik Helmerson och DN misstolkar begreppet ”Cultural (Mis)appropriation”

Ibland häpnar man över gammelmedias och köpta journalisters brist på research, brist på förståelse och övriga små krumsprång samt logiska kullerbyttor. I fredagens nummer av Dagens Nyheter var en artikel signerad Erik Helmerson införd, vari det hävdas att Mark Zuckerberg; den kapitalstarke grundaren till Facebook, skulle ha förtörnat oss Nordbor och Asatroende genom att klä ut sig till Viking på Halloween. Problemet är för det första att det är fel i sak, för det var visst inte något sådant Herrskapet Zuckerberg gjorde, om nu någon behöver veta eller alls vill veta.

Vad herr och fru Zuckerberg påstod sig göra, var att klä ut sig till rollkaraktärer ur en och annan tecknad film, som tydligen skall heta ”draktränaren” på svenska, eller något sådant. Jag kan för min del inte bry mig mindre, och det instämmer Erik Helmerson själv i, då hela hans senaste understreckare går ut på, att detta borde passera alldeles obemärkt. Vore det inte för att Erik Helmerson och DN misstolkar och missförstår innebörden i själva begreppet ”cultural misappropriation” skulle jag inte ta upp saken alls.

1040007_620x360Alla vet redan att amerikaner är klantskallar, vars förståelse för främmande kulturer är väldigt låg – så vad är nyhetsvärdet i detta ?

Tydligen har DN:s fåkunniga journalistkår inte lärt sig att skilja mellan vad man kallar ”Cultural Appropriation” eller appropriation å den ena sidan, samt ”misappropriation” eller vad vi kunde kalla felaktig användning av kulturella begrepp å den andra. Visst skulle man kunna hävda, att en globalt sett hårt utsatt och hårt exploaterad kultur som den Nordiska ständigt riskerar att ta skada av amerikansk populärkultur eller skräpkultur, men då har man inte förstått att den moderna Asatron och Hedendomen är ett exempel på vad Peter Weiss en gång kallade ”Motståndets Estetik” som jag redan många gånger förklarat.

Vi Hedningar och Asatroende använder oss hela tiden av populärkultur och populärkulturens språk för att sprida vårt budskap. Ett exempel på det är hur man nyligen lanserat kampanjen ”Loke for President 2016” som jag redan tidigare skrivit om denna höst. För varje hundratal personer som skrattar åt detta som varande oseriöst kommer det finnas tusen personer som inte inser, att Loke kommer vinna Presidentvalet i alla fall, eftersom det ju knappast finns någon skillnad mellan Trump eller Hillary längre, och mycket tyder redan på att dessa båda kandidater i själva verket helt står i Lokes sold… Och en bieffekt av alltsammans, för varje hundratal skrattare, finns också kanske fyra eller fem personer som verkligen ställer sig frågan ”så vem är Loke – egentligen? och på allvar blir intresserade av verklig Asatro som kulturellt fenomen, och småningom övergår till att bli seriöst intresserade av ämnet – till skillnad från alla Zuckerbergs och övriga ”Suckers” som förblir okunniga, ointresserade och omedvetna.

maxresdefault

Utgången är given – Loke har alltid sista ordet i alla fall – Så varför ens bry sig om amerikanska dumheter ?

Erik Helmerson – som annars alltid framstått för mig som en sympatisk person och skribent – även om han förstås skriver på beställning och snällt gör exakt vad hans redaktion och dess uppdragsgivare högre upp i det svenska samhället förväntar sig av honom; konstaterar också att:

Den rekommenderade reaktionen hade nämligen i vissa kretsar varit att bli rasande och fråga med vilken rätt Zuckerberg (amerikansk jude) och hans hustru Priscilla Chan (kinesamerikan) inkräktar på det nordiska kulturarvet. Detta – att använda till exempel kläder, musikinfluenser eller andra uttryck från en sfär som inte är ens egen – kallas ju kulturell appropriering och anses oerhört fult.

Så här års ser vi alltid samma pekpinnar – så där får du inte se ut! Sajten USA Today College listar nio dräkter som absolut borde undvikas under årets halloweenfirande. Dit hör inte ”nordisk viking” men väl mexikansk sombrero, japansk geisha/samurajutstyrsel och jamaicanska dreadlocks.

Här skulle vän av ordning kunna invända att det är minoriteter man inte ska kränka, men nog är vikingarna, de som har rötter i Skandinavien, långt från en majoritet i USA

Här kan man också invända, att Helmerson för en gångs skull har en poäng: Om någon annan minoritetsgrupp i USA låtsas bli kränkt – med rätt eller orätt, ja då är det genast rasism, men drabbar det vita Nordbor – ja då får man enligt elitens och medias PK-tänk såklart inte använda ”rasiststämpeln”. Jämför också med hur det är i dagens Sverige, där till och med mord på etniska svenskar – på IKEA i Västerås, till exempel passerar mer eller mindre obemärkt, jämfört med ett enstaka vansinnesdåd på en skola i Trollhättan…

tumblr_inline_mjto86jXaA1qz4rgp

Man undrar vad all denna Helmersonska svada skall tjäna till.

I förra veckan upplevde vi hur DN först ljög via TT-telegram, och helt okritiskt rabblade upp ”köpta” påstenden från Svenska Kyrkan om att det senaste Påvebesöket till Sverige skulle ha kostat åtta miljoner, vilket också alla ”gammelmedia” upprepade – papegojmässigt och helt utan den allra mest elementära research – vilket Helmerson kunde ha unnat sig, om han bara haft förstånd nog att lägga fem ynka minuter på den saken.

Nu har det kommit fram att tiotals miljoner kronor – som vanliga skattebetalare får betala – och arbetsinsatser från 4000 Poliser lades på Påvens fullkomligt onödiga närvaro i två dagar. Och varför ? – Jo, för att tillfredsställa de mycket underliga nyckerna hos diverse svenska katoliker – inte ens en enda procent av landets befolkning – men plötsligt fick då dessa katoliker rätt att Topprida ett helt samhälle, ta över nationen och kräva helt obefogade insatser…

Varför skriver Herr Helmerson, som själv är katolik och därmed part i målet, inte ett enda ord om detta ?

journalistikpuffEn stor del av DN:s annonsintäkter kommer från ”Svenska” Kyrkan – och det tätt med katoliker och Monoteister på ledarplats – en tillfällighet, eller ??

Effekterna av Påvebesöket har redan börjat visa sig. I Malmö har en bemanningskris inom Polisen uppstått i helgen. Under Påve-insatsen skedde minst en dödsskjutning, samt ett mordförsök – som Polisen missade, då den fick bevaka Påven istället. DN citerar själva Malmöpolisen i ärendet, och detta sker samma dag som Erik Helmerson sitter och försöker blanda bort korten för oss.

I Lund dog en ung människa, bara tjugo år gammal i en Polisarrest i helgen. Utredningen pågår fortfarande, men efter det att Lundapolisen var ledig efter Påvebesöket och ingen var i tjänst, kvävdes troligen Michelle Bureland Ekholm i sina egna spyor. Hon togs för fylleri, och hade kända missbruksproblem. Kanske vore det bättre om herr Helmerson brydde sig lite mer om det, och konfronterades med den krassa verkligheten, eller vad hans Påvar ställer till med – eller vad tror ni – kära läsare ?

 Någon annan gång kan jag gärna diskutera det här med ”Cultural Misappropiration” med herr Helmerson på DN:s redaktion. Jag kommer gärna förbi på en kopp kaffe, och kan också ringa upp herr redaktören själv, eftersom jag sedan gammalt känner Erik Helmersson som en trevlig, artig och tillmötesgående person.

Snille_och_smak

Problemet är bara, att svenska medborgare och landsmän har dött – just på grund av samma Påvar och samma katolicism som Erik Helmerson säger sig försvara, eftersom han ju lär vara katolik.

Sett i det sammanhanget tycker jag att de Helmersonska påpekandena om Matt Zuckerberg med Fru, och deras karnevalskostymer är ganska futtiga, faktiskt – och om nu herr Helmerson vore en ansvarsfull journalist och ledarskribent, tycker jag han kan ägna sig åt mer relevanta frågeställningar istället – så sköter jag mitt…

Och för övrigt – med risk för ”Kränkning” – hur katolsk är Herr Helmerson egentligen ? Frågan är personlig, men jag avser inte alls att kränka honom – jag frågar mest för formens skull…När blev han ens katolik ? Var det inte när Helle Klein och ”Kristna Tankesmedjan Seglora” plötsligt tog plats på DN.s ledarsidor, tills man lika snabbt sparkade ut dem därifrån ? Ok, Erik Helmerson är inte Chefredaktör på DN – men han måste ha varit närvarande under dessa händelser, och kan därför tänkas ha en åsikt om saken. Det vore intressant att veta hur det gick till, inte sant kära DN ??

mememonotheismisonetruthforthemassesbutpolytheismismanytruthsfortheindividualhilmarornhilmarssonasatruarfelagidasatruheathenicelandicelandicnorsemythologyblogm

Asatron har ingen Påve, men givetvis ska vi Hedningar alla som en man ställa oss upp och KRÄVA att hela det Svenska Samhället ska börja dansa efter vår pipa, nu när katolikerna redan gör samma sak. Nästa år ska vi ta hit Allsherjargodi Hilmar Örn Hilmarsson från Island – ingen ringare person ! – och sen ska vi KRÄVA att Kungen ska hälsa på honom, Statsminister Löfvén ska buga sig och kräla i stoftet framför statyer av Thor (nej, inte Ebba Busch – den riktige Thor) och att MINST 5000 poliser skall kommenderas ut till att bevaka Gamla Uppsala, i en hel vecka eller mer… fast – det händer inte – vi Hedningar har nämligen större samhällsansvar än ni kristna, och ställer också upp bakom tanken på ett sekulärt samhälle – vilket ni tydligen inte kan acceptera…

Blir det bra så, kära DN ?

Till dess – anno 2017 och det maktövertagande som snart nog kommer i alla fall – under Lokes täckmantel – tycker jag att ni på DN skall ta och fråga er vad ni har för journalistisk trovärdighet. Ni ska ändå vara landets största dagstidning, så ni kan behöva en sådan, antar jag i min anspråkslöshet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s