Inför Gåsablotet 2016

Åter nalkas Svartsoppans och Gåsablotets tid. Själv kommer jag naturligtvis blota i blod som alltid, eftersom jag ju faktiskt äter svartsoppa och dessutom äter hästkött som en hedning, vilket jag ämnar göra nu till denna helg. Jag tror ingen av er kommer kunna ha den minsta förmåga att stoppa mig från att göra det, som jag ändå gillar att göra allra bäst.

För mer mustig och märgfull läsning om saken, och om den otvetydiga kopplingen mellan Oden själv och det fiktiva katolska ryttarhelgonet ”Sankt Martin” (som bevisligen kan ha varit hedning och Odensdyrkare han också ) hänvisar jag till förra årets Gåsablotsartikel, om ni orkar…

2015-01-12-17-35-51Blot skall med Blod bedrivas – annars får det vara !

Nere i Danmark har Jim Lyngvild – det landets meste hedning – som vanligt varit synlig i nästan alla media, jämnt och ständigt, ”Hvergang” och hela tiden. Denna gång (2 November) framträdde han i Danska Tv 3:s middagsprogram ”Til Middag hos…” där kända celebriteter äter goda måltider hos varandra – en förevisning av Jim Lyngvilds Gudahov – prisbelönt av Nordiska Asa Samfundet – lär också ha ingått i programmet, även om jag inte haft tid att se det själv.

til-middag-hos-lyngvildSlik kan det også være

Och det är nu inte det enda han blivit prisbelönt för. I dagarna tog också Bryggerifirman Frejdahl i Assens (i vilken Jim Lyngvild är en betydande delägare – också NAS samarbetar med ett lokalt bryggeri i Sverige – vi hedningar må ha mjöd och ”ölgod” som det heter i Danmark) hem det prestigefyllda priset International Food Award för 2016.

Priset utdelades för ölet Skolder – efter det på Orkney-öarna förekommande ordet för ”Svår Storm” – sade jag inte att detta är stormarnas och odens årstid ? – som skapats i samband med Highland Park, whiskeytillverkaren från Skottland. Också deras nyligen omdöpta Whiskeynamn, som alla Alluderar på Asatron, är förstås Jim Lyngvilds verk – det kunde man ju ana… men Skolder, mycket mörk, porter-lik och med Särimners bild på flaskan – den borde meritera att smakas till Julen – Gack även ni och gör sammalunda, det säger jag er, ni hedna och ni ludna !

frejdahl_skolder_1920x700px_2Hvergang – sån ska det sgu’ vaer !

 För övrigt kan naturligtvis Hr Lyngvild höras på Danmarks Radio mest hela tiden, samtidigt som DR också lanserar en ny Tv-serie som ställer frågan ”Hur kristna är danskarna – egentligen ?” och som diskret, eller i alla fall delvis också tar upp Hedendomens och asatrons budskap. Som vi alla vet, kan sådant inte hända i Sverige pga den journalistkår vi har, eller de krafter som behärskar media, men det är tydligt att man i Danmark bejakar den inhemska, nationella kulturen och inte ser det minsta fel i det – och varför skulle man det, förresten ? Sveriges egen fadda Pk-elit står oss alla upp i halsen, det är allt jag säger.

Vi borde alla tacka Jm Lyngvild för god publicitet – och ett aldrig sviktande arbete – dessutom har han också varit verksam som fotograf på sista tiden – en annan av hans konstnärliga uttrycksformer. Jag själv fotograferar ju också, fast mer som amatör.

14947768_1190917200977944_672601867023140419_nValkyria i reklamvariant

14993477_1193397457396585_3348158190428162678_n

Hos de Hedna och de Ludna

frejdahl_viking_dame_1920x700px-1

Än mer ”Ölgod”

img_408l2

Ur mina egna kommande kalenderproduktioner – ”Eir” för Oktober (kan Hr Lyngvild, så kan väl jag…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s