Resultat av ”Kyrkomötet” – en fånig app och ”samvetsförbud” emot bögar…

Jag är visserligen hedning, och detta kanske inte är min angelägenhet, så att säga; men man kan ju fråga sig vad det senaste sk ”Kyrkomötet” inom Svenska Kyrkan – som fortfarande anser sig vara den enda organisation, som på något sätt skulle ha rätt att företräda oss svenskar i andligt hänseende – egentligen skulle gå ut på. Enligt uppgifter, som cirkulerat i svenska media skulle det enda praktiska resultatet vara skapandet av en fånig sk ”App” som innehåller Luthers Katekes, med vilken alla kristna förväntas gå omkring och skriva oss andra på näsan om hur bra och renläriga de själva är – en återgång till de husförhör och katekes-tvång som rådde på 1800-talet.

Är denna ständiga kristna inkvisition något som passar moderna människor i ett land som vårt ?

Vid husförhören utdelades betyg och straff – och det hela verkar mest som en ursäkt för att få bestraffa människor i religiöst hänseende, också idag.

not-mine-467Straff – Skam – Skuld. Det var vad de sk ”Husförhören”, katekes-läsandet och prästernas ständiga terror mot vanligt folk innebar. Nu vill man återinföra allt det här -via elektroniska ”appar”

Det stora kyrkomötet 2016 har också kommit fram till, att Svenska Kyrkans präster kan neka att viga bögar. Hela tiden under 2000-talet har samma ”Svenska” kyrka ideligen skrivit och gastat om hur ”tolerant” den är, hur den tar ADHD-HBTQB rörelsen på det största allvar osv osv samt att den är vidsynt, öppen osv.

Nu kan var och en se, att det där inte stämmer.

Alltsammans är bara nys, kort sagt – för här gör man lite som man vill, den ene prästen gör si – den andre gör så – och ingen gemensam policy, gudstjänstordning eller procedur för bröllop och giftemål finns längre.

lagbokLAGEN GÄLLER – Har vi en Giftemålsbalk, och en lag i riket, då skall alla Kyrkor, samfund, Mystifaxar osv FÖLJA lagen också – annars skall de INTE ha statsbidrag eller någon som helst form av samhällelig acceptans eller lagligt stöd. BASTA !! (Detta RÄTTEN och PACKEN I er Efter)

gustav_vasa-650x913

LAND skall med LAG byggas – Sade en gång Gustav Vasa. Gäller det inte idag ? Eller gäller det inte vissa kristna samfund, som tror att de kan skaffa sig ”fribrev” från det övriga samhället ??

”Någon djävla ordning får det väl vara på ett parti !” röt en gång C-H Hermansson, den kände svenske kommunistledaren. Nu är jag varken kommunist eller partiledare, eller ens präst, men ”Någon djävla ordning och hyfs får det väl ändå vara på ”Svenska” Kyrkan” är vad jag frestas utbrista eller utropa just idag, den 25 November 2016. Uppenbarligen tänker en del av dess medlemmar också likadant.

Har vi nu lagar och förordningar i det här landet, som säger att ”Samkönade vigslar” osv ÄR tillåtna, och skall nu denna solkiga svenska kyrka säga att den ska företräda oss alla, vara statskyrka och ha bidrag från staten – ja då ska den väl för h-streck-e följa lagen också.

Så är det här i samhället, nämligen.

Antingen följer man lagen, eller också inte. Det ges inget tredje, och allt snack om prästers sk ”samvete” och annat mumbo-jumbo kan vi lämna därhän. Ska en kyrka eller ett samfund alls ha statsbidrag – ja då ska den följa statens lagar – så mycket borde vara en självklarhet.

Man har en gudstjänstordning, ett vigselformulär, en vigselritual – inte två eller flera – eller lite hipp som happ. Det borde till och med dessa sk ”kristna” förstå – och vill de inte förstå det – ja då tycker jag det är dags att Staten visar dem vad som gäller – den hårda vägen…

2 thoughts on “Resultat av ”Kyrkomötet” – en fånig app och ”samvetsförbud” emot bögar…

  1. Varje gång svenska kyrkan försöker förnya sig gör de det genom att bli liberala. Men de mister bara mer och mer folk. Mig veterligen har ingen gått med i svenska kyrkan för att de viger homosexuella, men många har gått ur på grund av detta.

    Ingen har gått med i svenska kyrkan bara för att den kör en mjukare linje. Visst någon som varit med i kyrkan och som skrämts av dogmer och stränghet har kanske vågat sig in i kyrkan, men ingen har gått med i kyrkan och börjat betala kyrkoskatt på grund av detta.

    Svenska kyrkan påminner om Sovjetunionen. Ju mer de försöker förnya sig, ju mer tappar de och snart är svenska kyrkan ett minne blott. Lika gott. Hoppas det går fort och det inte blir en långsam dödsryckning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s