Årets Julgåvor till ”De Vita Hjälmarna” och VRR

De kristna – och speciellt det minskande antal som är med i ”Svenska” Kyrkan, eller rättare sagt den Evangelisk-Lutheranska Ockupationsmaktens följare, som de väl rätteligen bör kallas, framhåller ständigt att just deras religion skulle vara så mycket ”godare” eller givmildare än alla andra. Själv undrar jag, om det överhuvudtaget finns någon faktamässig grund eller de minsta bevis för vad de säger,  när de springer omkring och yttrar sig på det viset.

Att påstå att en religion eller en livsfilosofi skulle vara ”godare” än en annan håller helt enkelt inte. Det är oerhört fördomsfullt och inskränkt att säga något sådant. Av de 886 miljoner eller mer som sagda ”Svenska” kyrka får i avkastning varje år, så går en oerhört liten del, eller bara några få procent till välgörenhet, och de summor som alls skänks, är också förknippade med ”mission” eller snarare missionerande… borde inte välgörenhet få vara opartisk ?

preview_colourbox1017216Det är inte alls likgiltig, VILKEN välgörenhetsorganisation man väljer att stödja !

Kristendomen har orsakat oerhörd skada på kulturer Världen över, vår egen Nordiska kultur inbegripet. Och kan man egentligen ”tvinga” någon till att idka välgörenhet över Skattsedeln, som denna ”Svenska” Kyrka ständigt försöker göra ?

Som Liberal anser jag att människor SJÄLVA borde få bestämma över sina pengar, och till vilka organisationer de alls vill ge gåvor, eller vem de vill ge sitt stöd. Att själv få välja vem man stöder, och vilka värden man väljer att stå upp bakom, borde vara en mänsklig rättighet – men så är det inte i det här landet, i alla fall inte så länge denna ”Svenska” Kyrka fortsätter att tvångsvärva små barn och i övrigt tvingar ett helt folk att anta ett medlemskap i något som de inte valt själva.

4

Årets Julgåvor – i Samfundet Särimners anda – går därför i form av 25 USD till organisationen ”De Vita Hjälmarna” för deras sjukvårdsarbete i det av inbördeskrig härjade Syrien och VRR – Veteranstöd Rapid Reaktion till Utlandsveteraner här hemma,  och deras familjer, i ”Operation Jultomte” 2016 – som jag stöder med 200 kr. Därmed har jag förbrukat allt som blev över på min lön i November månad 2016, när räkningarna var betalda, men är man hedning, så är man...

Begreppet ”Vita Hjälmar” skapades egentligen i Kiev 2013, när obeväpnade sjukvårdare trotsade Viktor Janukovytj och hans ryska prickskyttar från specialstyrkorna, och med dödsförakt räddade civila sårade. Så småningom har begreppet överförts till det pågående inbördeskriget i Syrien, där en ny frivilligorganisation med hjälparbetare, pionjärer, sjukvårdare och läkare arbetar under detta namn. I September i år tilldelades de ”Right Livelihood Award” som inofficiellt har kallats ”Lilla Nobelpriset.

57f79af0c36188f36e8b4601Dessa vänder inte bara ryggen till och ”flyr” så fort det inte passar. De fortsätter kämpa för sina landsmän !

Nu har organisationen 2850 man, som hittills lär ha räddat närmare 74 000 liv ur ruinerna. Inte alla Syrier gör sig själva till urarva, och opportunister, alltså sådana som ständigt fegt vänder ryggen till och bara flyr, när deras eget land drabbas av inbördeskrig. En del stannar kvar, och hjälper sina landsmän, istället för att svika sin försvarsplikt – något som i de flesta länder – Sverige inbegripet – är påbjudet i lag. Vad som blivit ett landsomfattande civilförsvar fungerar fortfarande, och hjälper folk oberoende av religion, och oberoeende av vilken sida eller fraktion de tillhör

flyktsoda_beer5_905

Bland hjälparbetarna finns fd frivilliga brandmän, idrottslärare, de med sjukvårdsutbildning, hjullastarförare och många andra – helt vanliga människor. Och dessa flyr inte, trots att de kanske kunde. Nej – istället stannar de kvar, och fortsätter hjälpa – och gjorde alla som dem, kanske det inte skulle funnits något Syriskt inbördeskrig alls, eftersom det i så fall aldrig kunnat börja.

Inbördeskriget i Ukraina – som fortfarande pågår – är visserligen inte landsomfattande, och inte lika destruktivt som det i Syrien, men det pågår likförbannat. Enbart i år har det skett 12.500 brott mot vapenvilan. Sedan årets början har Ukraina haft 444 soldater och officerare som sårats och 172 som dödats i strider.  I de rebellkontrollerade områdena i östra Ukraina understöds 33.000 rebeller av 600 ryska stridsvagnar, 1.000 pansarfordon, 400 luftvärnsystem och 500 raketsystem samt 6.000 reguljära ryska soldater. Detta kan inte kallas för fred – för det är krig – så enkelt är det.

Ändå har inte en enda Ukrainare flytt till väst. Inte en enda – inte ens från de drabbade områdena.

Men i Syrien samlades det nu in vad som kallats ”The Peoples Million” eller ”Folkets Million” i form av en milljon dollar – så mycket lär nämligen Putin ge i militärt bistånd till Assad-regimen, bara i år; har jag hört. Därför stöder jag denna kampanj.

syrian_civil_defense_logo

Här hemma i Sverige finns veteranorganisationen VRR som jobbar för alla våra krigsveteraner – och deras familjer.  Det finns ändå dem, som på officiellt beslut från den Svenska Regeringen deltagit i fredsbevarande insatser – inte bara i Syrien, men också på annat håll. Efter de två sista Regeringarna – Reinfeldt och Löfvén – har vi fått inskränka alla insatser utomlands till ett minimum. Vi vet alla, att vår insats kanske borde vara större än så, liksom praktiskt taget alla svenskar idag känner till, att Regeringens Försvarspolitik liksom flyktingpolitiken blivit ett enda stort misslyckande. Det förgångna kan man inte ändra, sägs det – men kanske man kan ändra framtiden..

4xr0j0px

Men – för de som kom hem – för de som inte gjorde det – och för alla de familjer som genom att bidra med en eller annan familjemedlem också gjorde en insats för freden vill jag också göra en insats – och därför får VRR 200 kr av mig, till behövande familjer inför Julen.

Gudarna skydde för alla land !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s