Nytt Sverigefientligt attentat i Gävle

Aftonbladet rapporterar om hur någon Sverigefientlig missdådare och Julhatare bränt ned årets Gävlebock – den 50:e i ordningen – och därmed försökt förstöra en av Sveriges mest hedniska Jultraditioner. Vad är det egentligen som ligger bakom all denna blinda förstörelse, och allt detta hat emot den hedniska, svenska Julen ? – Ja, det kan man verkligen fråga sig…

Vittnen har enligt uppgifter, som cirkulerat i media idag iakttagit hur en person hällt brandfarlig vätska på bocken, innan förövaren tände på. Sådant gör man inte oöverlagt, så det här måste ha varit en planerad handling. Om kvällstidningen ”Aftonbladets” uppgifter stämmer, så finns det ett klart signalement på gärningsmannen, som också jagades i flera kvarter från platsen, och som iakttogs av flera vittnen.

680

Vem eller vilka är det, som ligger bakom allt detta blinda hat emot Asatron och våra svenska Jultraditioner ?

Men Gävleborna ger inte upp. Trots allt det tråkiga, som hände förra natten – många människor har uttalat sin avsky för bockbrännaren – så lovar Gävle Kommun och Bock-kommittén att Gävlebocken absolut kommer tillbaka – likt Särimner -och kanske redan i år. Redan till Lucia kan han återuppstå, efter en folkomröstning i Sociala Media.

Polisen letar efter gärningsmannen och har inlett en förundersökning om grov skadegörelse. Ingen person har gripits meddelar Matilda Isaksson, ledningsbefäl vid polisregion Mitt. Under dagen kommer polisen att fortsätta med utredningsarbetet.

  • Dagens Nyheter 2016-11-28

Människor i Gävle försvarar sin stad, sitt land och sina traditioner.

Det bör vi alla göra, för så länge vi gör det, finns det ändå hopp för Världen.

maxresdefaultDen som tjänar sitt land, tjänar också mänskligheten” (Dag Hammarsköld, ur ”Vägmärken”)

I en liknande anda – och av en händelse, som ser ut som en tanke – noterar jag att Tidningen Metro idag publicerar ett stort reportage om det Vita Hjälmarna eller Civilförsvaret i Syrien, som jag nyss uppmärksammat med en liten julgåva. Också ”Folkbladet” i Västerbotten och kanske andra lokala tidningar har nu också börjat uppmärksamma organisationen, och dess behov. Förhoppningsvis har jag lyckats bidra med min blogg, som ändå blir läst av sådär 200 läsare dagligen, och jag noterar också att Kampanjen ”The Peoples Million” som jag berättat om så sent som igår, nu är uppe i nästan 700 000 USD av den miljon man så desperat behöver.

Låt oss hoppas, att de kan nå sitt mål innan årsskiftet.

Nu – inför Julen 2016 – är det dags att alla goda krafter kommer samman, och att vi visar oss själva, eventuella ”nyanlända” och resten av Världen vad vårt land och vår Asatro, samt våra traditioner verkligen kan åstadkomma.

Låt oss bygga upp Gävlebocken igen, och låt oss aldrig någonsin fly inför mordbrännare, skadegörare och de som vill förinta oss.

Varg i veum” eller Skemmdarvargar – som det heter på Island – ogärningsmän och Sverigefientliga krafter finns också där – ska inte få triumfera. De ska ut ur våra helgedomar, ut ur vårt samhälle och förklaras som fredlösa – och detsamma gäller alla dem, som förstör våra heliga platser eller de städer, där vi ska bo – tillsammans !

keep-christ-out-of-yule

Det är så sant som det är sagt !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s