AVSLÖJADE – Vilka är BOCKBRÄNNARNA och JUL-HATARNA ??

För några dagar sedan skrev jag om hur ännu ett Sverigefienligt hatbrott skett i Gävle. Samtidigt med att Gävlebocken – som i år firar 50-års jubileum – förstörts av ännu en mordbrännare och Gävle Tingsrätt konstaterat, att Julbocken ”har stor kulturell betydelse” i sin dom emot en annan bockbrännare, kan man förstås fråga sig varifrån allt detta HAT emot just Svenska Jultradtioner och oskyldiga Halmbockar egentligen kommer ifrån… Vem eller vilka krafter är det, som stöder och uppmuntrar det ständiga ”bockbränneriet” ?

img-4124-jpgMeningslös förstörelse. Ständigt HAT emot allt svenskt – inklusive den svenska Julen – men som SVT berättar, vinner Bockbrännarna aldrig…

I helgen förstördes också Julbocken på Donners Plats i Visby. Polisen har förhört vittnen, som sett hur man försökt sabotera den populära julmarknaden, i vad som var och är en av Sveriges största turiststäder. Donners Plats heter i och för sig så efter det Hanseatiska handelshuset Donner, och inte efter Åskans gud Donar, som är Tor på Tyska – men att en av Tors bockar placerats just på Donnersplatsen, är förstås en händelse som ser ut som en tanke, och helt följdriktigt, om man är medveten om Asatron eller Hedendomen.

En annan av våra hedniska bloggare, signaturen Rotlöshet har liksom jag läst Arbetarbladet från Gävle, och följt med i den lokala debatten.

Den kristna insändarskribenten Larz Gustavsson har skrivit, att ”det bara var bra” att bocken brann, med följande motivering:

Den är en symbol för ondska och avgudadyrkan. Bocken har alltid symboliserat ondskan.

Man kan ju undra i vilka kulturer den här personen hör hemma – inte ens i Mellersta Östern är det påståendet sant – som den berömda ”Bocken från Ur” tydligt visar. I många hedniska religioner har bocken varit en symbol för sol eller styrka – men just de kristna har hela tiden hatat den, gjort den till en symbol för djävulen osv osv – och så fort de hör talas om Tor eller Asatro, attackerar de oss fortfarande på samma fullkomligt irrationella vis…

2483778545_57e2b3431fFinns det alls någon anledning till detta irrationella hat emot just bockar ?

Jag ger åter ordet till den svårartat kristne herr Gustavsson från Gävle, ett slags ”Scrooge” eller ”Jul-pajare som blott är alltför vanlig, till och med nuförtiden:

Julen har ingenting med Jesus Kristus att göra. Den är en hednisk tradition med rötter i de romerska saturnalierna (dyrkande av solguden) samt de asatroendes ceremonier innan kristendomen nådde Norden.

ebenezerBörjar inte dessa kristnas STÄNDIGA hat emot Julen och allt svenskt eller nordiskt bli en smula tjatigt ?

Julen skall alltså förföljas, just därför att den är Hednisksådant är Herr Gustavssons recept. Andra insändare till samma Arbetarblad skriver tvärtom att:

Halmbockarna symboliserar Tors bockar Tanngrisner och Tanngjost! Så Larz Gustafsson kan du förklara vad i hela friden våran bock har med ondska att göra? – sign ”hedningen Pilla”, Arbetarbladet, 2016-11-30

Vad vuxet och sunt av dig att glädjas åt att så många andra blev ledsna, verkligen. Men man blir väl kanske bitter när man inser att betydligt fler människor bryr sig om en halmbock än Jesus Kristus. Fira du jul med Jesus Kristus och låt andra fira på sitt sätt. Själv firar jag med familj, tomten och Bob Dylan, och inte en enda snickare.

sign, Nekblom, 2016-11-30

I Finland är själva Jultomten benämnd Joulopukki, eller just Julbocken, som signaturen ”Rotlöshet” påpekar i sin blogg – med referens åter till mig.  Men varifrån kommer egentligen detta måttlösa hat emot just Sverige, Julbockar och just det svenska ?

Hela tiden ser vi ju tydligt, hur dessa hatare använder just kristendomen som argument för sin sak, och hur de hela tiden tycker, att andra människors Julglädje ska rubbas eller förstöras.. Varför får vi då inte ha en jesusfri, Nordisk Jul ??

keep-christ-out-of-yule

 Visste ni att JULGRANAR faktiskt är FÖRBJUDNA enligt den kristna Bibeln ? – följ länken här så får ni se…

14ace75cd8d39cf4fb578b663eb14c33

One thought on “AVSLÖJADE – Vilka är BOCKBRÄNNARNA och JUL-HATARNA ??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s