I vilket Dagens Nyheter börjar smutskasta Göteborgs-Posten

Skrivande och journalistik är intressant, även om journalistiken här i vårt eget Sverige ligger på en sorgligt låg nivå. Två dagstidningar – med exakt samma hållning . dominerar hela marknaden, och ve den chefredaktör på något annat ställe i landet, som vågar lansera en egen åsikt, och tänka själv, till skillnad från den goda ordningens politrucker. Dagens Nyheters egen lilla chefspolitruck heter idag Matthias Hagberg, och ger mig lite omväxling till det sedvanliga kristna julhatandet, som jag skrivit en del om tidigare.

Men ändå är Hagbergs senaste kria – eller vad man nu ska kalla den för – spya vore kanhända ett bättre ord –  lika fylld till bredden av detta vämjeliga hat, och detta ständiga demoniserande. Hans hat vänds främst emot Göteborgs-Postens chefredaktör Alice Teodorescu, som ska ”granskas” genom en hoper lösryckta citat, tagna helt ur sitt sammanhang – och som ska befinnas ”Inte Pk nog” varefter hon ska dömas, frysas ut, svartlistas i vanlig ordning.

originalHon är inte PK nog – då är hon GENAST Nazist”, antyder Matthias Hagberg i Dagens DN – finns det INGEN GRÄNS för vad man får skriva ??

hqdefault

PK-elitens stöveltramp fortsätter att eka i Dagens Nyheter, sida upp och sida ned. Metoderna känns igen från diktaturstater som Nordkorea, ”fornserderiet” eller ordförande Maos Kulturrevolution. Med illa dold förtjusning påstår Hagberg helt fräckt, att Teodorescu ”fallit för högerpopulismens locktoner” och det är klart – smutskastning av Dagens Nyheters största konkurrent, eller rättare sagt varje konkurrerande åsikt, har plötsligt blivit comme-il-faut, när ”gammelmedia” som DN får allt lägre och lägre prenemurationssiffror.

mudslinging1

Hagberg antyder helt öppet, att Teodorescu skulle vara nazist, bara därför att hon håller en självständig redaktionell linje, och har en annan tolkning av begreppet ”Liberal” än hans egna, socialliberala. Detta är visserligen inget nytt – det brukar sägas att när två liberaler möts, är de inte eniga om någonting, men Hagbergs ständiga naziststämplar – på en person med Rumänsk invandrarbakgrund – är verkligen osmakliga, och ett fult slag under bältet av en sort som DN faktiskt borde avhålla sig ifrån.

Man kan också fråga sig vad unga fröken Alice T . i sin oskuld då gjort, för att få denna sannskyldiga virvelstorm av publicistisk avföring kastad rakt i ansiktet på sig. Vad har hon gjort, vad har hon skrivit ?

Knappt har vi hunnit glömma Dagens Nyheters absurda konspriationsteori från i Oktober, där en hemlig sammansvärjning av bloggare och rikets fiender utomlands skulle ha ”konspirerat för att förstöra Sverigebilden” – och detta trots att den verklighet som vi alla lever i numera faktiskt inte alls är någon konspiration – utan just det – verklighet – och folkets naturliga önskan att få veta sanningen om regeringens politik.

15037125_226433151112168_193216614577592811_n

Hur ska vi någonsin få någon renhårig och rättvis politisk debatt i vårt land, om Regeringen tar över alla media och utnämner varje försök att skildra verkligheten utanför denna falska grotta som ”populism” eller till och med ”extremism” ? Hela det politiska klimatet förbistras ju bara av Hagbergs Hat-retorik…

Alice Teodorescu har bland annat vågat skriva såhär:

”I år och nästa år beräknas 160 000 asylsökande och deras anhöriga få uppehållstillstånd i Sverige. Var ska dessa människor bo? Var ska de jobba? Ska de gå före i välfärdskön?” (GP, 2016-09-03)

I en verklighet, där Stockholms Stad nu öser ut över 40 miljoner på att hysa in sk ”nyanlända” som regeringen Löfvén lockat hit genom sina överdrivna löften, är detta en fullt berättigad fråga. Både den borgerliga oppositionen och Regeringen själv borde fråga sig hur vi egentligen ska lösa detta, och skall någon lösning alls framkomma, är det viktigt att man lyssnar på sina sedvanliga motståndare och börjar samarbeta över partigränserna för att lösa uppgiften – men det kan en rabiat, självutnämnd ”Nazi-jägare” som Matthias Hagberg självklart inte förstå – dels därför att han visar betänklig brist på politisk mognad och samarbetsvilja, och dels därför att han är en käppgalen fanatiker, som inte vill förstå att en politisk kris faktiskt kräver både ifrågasättande och kompromisser från båda sidor.

Dagens Nyheter har själva beskrivit, hur enskilda ministrar hotar med straff för alla kommuner, som inte genast uppfyller Regeringens krav. Till och med Statsminister Stefan Löfvén själv har i ett mycket hastigt påkommet anfall av sällsynt politisk klarsyn insett, att Socialdemokratin som rörelse ”inte fångat folks oro” som han så vackert uttrycker det – eller rättare sagt – människor har nu förstått, att Regeringen saknar en plan för att hantera situationen – den situation som den försatt sig själv och hela landet i – än vältrar man över ansvaret på Migrationsverket, än vältrar man över ansvaret på kommunerna, och likt stuckna grisar ojar sig DN:s ledarredaktion över Anna Kinberg Batras avhopp från Fredrik Reinfeldts tidigare linje, och hans deklarationer om att vi ska ”öppna våra hjärtan” för precis vem som helst.

bvp-palcyaivkpb

Betecknande nog gör de det också med formuleringen ”Än slank hon hit, och än slank hon dit...” en formulering de hämtat från min – och ingen annans – facebook-sida – och när politiska chefredaktörer i vårt land tvingas stjäla slagord och formuleringar från till och med en sådan hedning som mig, ja då baxnar jag – där går gränsen för vad jag pallar med, goda medborgare – Hur djupt kan egentligen nyhetsmedia i vårt land sjunka ?

I GP, däremot, har man vågat skriva att:

Likformighet och konsensus premieras, den som dristar sig till att tänka fritt ska genast sättas på plats – inte sällan av de som förespråkar mångfald som både mål och medel. Men vad är mångfalden värd när den bara handlar om yta …?”

”Att blunda för effekterna av en gränslös politik är närmast ett hån mot alla de människor som kommit hit och som fortfarande står utanför porten till Sverige AB.”

Återigen, det här är ifrågasättanden som behövs. En liberal tidning borde faktiskt skriva såom den inte är låtsasliberal som Dagens Nyheter och ständigt jamsar med inför varje regering, aldrig ifrågasätter, aldrig utmanar, aldrig tänker själv.

Desperata situationer kräver desperata lösningar. Och politisk dialog, omvärderande av gamla sanningar och omvärderandet av en Socialdemokrati, som bara traskar på i Reinfeldtandets gamla hjulspår, utan att förstå att dess tid är ute, behövs också.

Regeringen Reinfeldt har för länge sedan förpassats till den historiens sophög, där regeringar av det slaget hör hemma. Kommer Regeringen Löfvén och Fridolin inte också att snart vandra samma väg ?

Vi kommer få ett mycket intressant 2017 i alla händelser, inte minst på det inrikespolitiska planet, det är vad jag spår er, goda medborgare ! Modiga chefredaktörer och publicister, som Alice Teodorescu; behövs.

packasnanlow

Den sk ”Demografiska försörjningsbördan” stiger och stiger i Stefan Löfvéns Sverige. Varje arbetsför Svensk, måste nu försörja 0,9 totalt arbetsoförmögna personer, UTÖVER sig själv och sin familj – hur länge tror ni det kan fortsätta såhär ??

(teckning av Jan Erik Ander, svensk karikatyrtecknare)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s