Inte Sedan Segerstedt…

Ibland uppnår man mycket med litet. En enda Hedning, en enda individ kan fälla en hel PK-elit, en Kyrka eller en osund kult. Apropå detta med ”Låtsasliberala” tidningar som Dagens Nyheter, ett fenomen jag skrivit flera inlägg om, läser jag följande kria på ledarplats av Tove Lifvendahl i Svenska Dagbladet – tufft och rakt på skrivet – jag tror knappast man sett maken till det sedan Torgny Segerstedts dagar.

Det är skillnad på falska och äkta liberaler, som sagt, och nu när vi firade den Finländska Frihetsdagen så sent som igår, kan vi också erinra oss följande:

Det låter avsevärt bättre att vara ett fredsälskande folk, än ett fredsskadat dito. Men ibland undrar man hur det står till. Som tanken på att vi skulle hyra ut Slite hamn på Gotland till ryska Gazprom. Den idén är ju ur alla aspekter helt absurd. Ändå finns folkvalda politiker som anser att det vore en god idé.

Gazprom vill dra en gasledning från Ryssland till Tyskland genom Östersjön, för att kunna exportera mer naturgas till Europa. Det är säkerhetspolitik på begåvad nivå. Den som kontrollerar andras energiflöden har avsevärd makt. Demonstrationer gavs i januari 2006 och i januari 2009 då Gazprom av politiska skäl stoppade sina leveranser till 16 länder i Europa. För att vara en förment kommersiell aktör, uppvisar företaget grava trovärdighetsbrister när det gäller pålitligheten i leveransen.

483c8fd3-bf8d-4cef-9b5b-7c7d320c5abdHur kan det komma sig att vi har (S) politiker i ledningen för vårt land, som vill sälja svenska hamnar, svensk infrastruktur och mycket mer till Putins Ryssland – för futtiga 50 miljoner ?

Gång på gång har jag ställt mig själv samma fråga, och det har många andra goda medborgare och patrioter också. Tove Lifvendahl fortsätter:

Så hur i hela friden kan det komma sig att Sverige är berett att bistå Ryssland i förverkligandet av en energipolitik som går på tvärs med EU:s, samt att på köpet utsätta sig och sin omvärld för en uppenbar säkerhetspolitisk risk?

Svaret är 50–60 miljoner kronor. Prasslande pengar som dinglar framför ögonen på gotländska lokalpolitiker och som tveklöst skulle komma väl till pass i den kommunala kassan. ”Vi väger inte in de säkerhetspolitiska aspekterna. Vi har att hålla oss till den kommunala kompetensen. Säkerhetspolitiken bedöms av regering och riksdag”, sade Björn Jansson (S), ordförande för regionstyrelsen på Gotland, till Ekot (SR 5/12). Fast när han talade med Aftonbladet var attityden mer morsk: ”Det är många försvarsexperter som yttrat sig. Jag tar inte så allvarligt på experterna.” (AB 5/12).

Regeringen har det yttersta ansvaret för landets försvar. I en interpellationsdebatt den 8 september vacklade utrikesministern fram och tillbaka och menade att situationen var den förra regeringens fel, i det att den ”tillät att man drog Nordstream 1 som naturligtvis inte har gjort det lättare att hantera Nordstream 2. […] Man kanske inte skulle ha gjort det från början”. Det ligger något i det, men med vunnen kunskap borde utrikesministern ha lättare för att sätta ner foten. Wallström har också hörts nämna det kommunala självstyret, vilket får tolkas som ett dåligt försök att sparka iväg bollen. Alla alternativa förklaringar skulle vara förklenande för utrikesministern.

Egentligen räcker det med en persons bedömning. Överbefälhavare Micael Bydén har varit tydlig med att han inte vill ”att ett annat land oavsett vilket det är, ska ha tillgång till en infrastruktur som över tiden är väldigt viktig för försvarsmakten”. Dessutom understryker han att det finns ett land i närområdet som utgör den stora säkerhetsrisken: ”Kom ihåg det ryska agerandet, illegal annektering av Krim. Fortsatta militära aktioner i östra Ukraina, som fortfarande pågår. Vi ser också motsvarande verksamhet i Syrien. Det är det här som utmanar det europeiska säkerhetsläget och ingenting annat.

I gårdagens DN fortsatte Mattias Hagberg, den avdankade och avskedade Expressen-journalisten – hemmahörande i den svenska pressens absoluta C-lag att förtvivlat skrika ”varför skriver ingen längre om jämställdhet och miljöfrågor ?”. Svaret på den frågan är mycket, mycket enkel. Ingen skriver längre om dessa frågor, därför att det är ”icke-frågor” för 2017. Nu gäller det något väsentligt viktigare, som den egna nationens överlevnad, och hela stabiliteten i Östersjöområdet.

miljo%cc%88partiet_hen__valaffisch_vr-14Hur länge ska vi ha Regeringen Löfvéns stödtrupp – ett rent pajas-parti på plats i den svenska Riksdagen ?

Samma SvD har idag också – betecknande nog – skrivit sin egen lilla historiska analys – tänk på vad jag sade om professor Harrison – där sagde Hagberg – som aldrig bort släppas fram i DN – också kommenteras:

Dagens Nyheters kultursida har granskat Expressens och Göteborgs-Postens ledarsidor. Frilansskribenten Mattias Hagberg har gått igenom vad som skrivits på de två ledarsidorna under senare tid och jämfört det med hur det var tidigare.

Jag ska inte ägna utrymme åt att gå igenom röran av definitioner (eller brist på definitioner), den oprecisa politiska analysen eller den insinuanta tonen. Jag kan bara konstatera att Dagens Nyheter valde att schabbla bort en alldeles utmärkt artikelidé.

Hagbergs artiklar har dessutom redan plockats isär av andra. Av exempelvis Hanne Kjöller, Anna Dahlberg och Sakine Madion.

  • Fredrik Johansson i Svenska Dagbladet 2016-12-07

d6a4de12-e76a-41ad-acc1-8d41acec1c3a

Svenskt territorium skall förbli svenskt – Njet Molotoff !

Kanhända håller jag inte med allt som sägs i fortsättningen av Herr Johanssons artikel, men det är skönt att se att det ännu finns dagstidningar – utanför Bonnier-imperiet – som faktiskt är vad de säger sig vara, nämligen just liberala.. Både Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten (som blivit föremål för de allra mest osakliga angreppen från DN) samt Skånska Dagbladet hör alldeles otvivelaktigt hemma i den kategorin – och sanningen segrar nog till sist – trots PK-elitens, ”Nomenklaturans” och Hängbröstvänsterns sista skrik, som vi varje dag kan få höra genom DN..

gammal-valaffisch-folkpartiet-bort-m-diktaturstravanden

En gång i tiden fanns det Liberaler i det här landet, som tog det egna FOLKETS parti !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s