Oråd, Hemska Dåd, Kommunalråd – Julpajeri och Julgranar…

Det händer mycket underliga ting i vårt avlånga land just nu. Knappt var Lucia avklarad, och knappt hade Regeringen lagt fast något av klar betydelse för Sveriges utrikespolitik, förrän ytterligare några egendomliga notiser dök upp vid mitt elektroniska Hlidskjalf, där jag vakar över er alla, stora som små.

Händelserna jag har fäst mig vid sker alla inom 14 dagar, och inom ett mycket begränsat geografiskt område. De verkar alla vara verk av sk ”Julpajare” och andra nidingar – sådana finns nu som bekant av nästan alla sorter – och inte – som jag hittills har antagit – av den främst kristna sorten, även om det verkar vara en mycket bra arbetshypotes.

ska%cc%8aneDär händer det, och där… och där…

Det började med en notis att Lars Wilks för två dagar sedan bjudits in av Länsstyrelsen i Skåne Län, sedan delar av hans mycket hedniska konstverk Nimis på Kullaberg plötsligt brann ned efter ett attentat 24 November i år. Nu var det inte ”Wothans Torn” eller själva Odenstornet som brann ned, utan ”Vindarnas Torn” och andra delar av konstverket, och att det finns vissa människor som vill Lars Wilks mycket, mycket illa av någon anledning, torde också vara välkänt. Men Lars Wilks kommenterar glatt till tidningarna att ”Man skall aldrig vara främmande för att sätta sig vid förhandlingsbordet” och det kan man ju instämma i. Han är ju bland annat känd för att ha grundat ett fiktivt rike vid namn ”Ladonien” med utrikesminister och allt, och Dagens Nyheter har också kommenterat det senaste försöket att orsaka förstörelse för just Lars Wilks.

Sedan sågades en Julgran i Hörby av alla platser mitt i Skåne plötsligt ned. Visst, Julgranar kan exempelvis blåsa ned, vilket faktiskt nästan hände 27 November i år mitt på Södergatan i Malmö. Och en annan Julgran i Nässjö föll helt omkull, men det var också ett verk av vädrets makter, och visst inte av några kristna ”Julpajare” som exempelvis bockbränderna i Gävle, eller de synnerligen märkliga händelserna i Enfaldighets… nej vad säger jag Heliga Trefaldighets Kyrka i Kristianstad.

Blotta 35 km eller så längre bort från Hörby ligger Skurups kommun, där det (S) märkta Kommunalrådet nyss avgått frivilligt, efter vad som liknar ren terror. Den förste att ana ett samband mellan Julgranarna och Kommunalrådet i Skurup var ingen mindre än min nyfunne vän, journalisten Jack Werner på Tidningen Metro – ni vet han som är Hela Sveriges Jimmy Olsen, ungefär, likt den unge reportern i Stålmannen på sin tid…

Han skyllde allt på Högerextremister, nämligen, men dagen efter Källkritikens Dag  – i tisdags – ett arrangemang som Metro börjat fira månatligen – togs hans två mycket läsvärda gran-artiklar bort från Metros hemsida.

img_5167-536x400Vem vänder vindarna ?” sjöng en gång Eva Dahlgren. ”Vem välter granarna ?” skulle kunna börja sjunga nu…

Nu skulle det ju kunna vara så, att Jack Werner som professionellt mycket högstående journalist med flera års universitetsutbildning i ämnet förstår mycket mycket mer än jag, olärde hedning; och att han dessutom har tillgång till massor av ”inside information” från sin tidningsredaktion och inte minst dess tipstelefon, som både surrar och vibrerar av rykten.. Eller var det så att unge herr Werner bara tittat på en karta, och sett ”Sjöbo” ligga mitt emellan Hörby och Skurup, och så rakt fram och helt utan anledning dragit sina slutsatser av det.. ??

Men – KÄLLKRITIK var ju dagens honnörsord, i alla fall enligt Metro, denna alltid lika utförliga och klokt analyserande tidning, alltid lika uttömmande på fakta, som aldrig dömer för snabbt och som alltid är först med det senaste.

Åter till originalkällan” tänkte jag – och fann detta pressklipp. Julgranen på Nya Torget i Hörby hade blivit nedsågad. ”oroligheter” har länge försports på torget, skriver Skånska Dagbladet, men vad för sorts oroligheter skriver man naturligtvis inte. Men under natten till lördagen 26 November sågades granen ned, uppenbarligen med motorsåg, till råga på allt – men ingen i Hörby hörde något – trots att det finns massor av grannar – inte ens med hörapparat gick det att upptäcka. Helt ostört kunde man såga – och ingen ingrep… Hur många var dessa – av allt att döma – väl organiserade ”sågare” som plötsligt kom till platsen, väl organiserade och med verktyg ? Var det en person, eller flera ??

Den avsågade granen är bara en i raden av händelser den senaste tiden som gör att Gunilla Kronbäck känner stor rädsla. Hon tar fram en knockoutspray i fickan som hon köpt på Claes Ohlson.
– Mina kompisar bor vid torget och jag en liten bit ifrån på Ystadsvägen. Det har gått så långt att jag inte vågar gå till dem på kvällarna, säger hon. Maria och Rolf Persson stannar också till vid granen och skakar på huvudet. De tycker att det uppstått en tråkig situation i byn. – Och att någon nu kapar granen. Det är sorgligt, säger Maria Persson.

  • Skånskan, 15 December 2016

Det hela kostade 15-20 000 kronor för kommunen, och många i Hörby är mycket rädda, skriver tidningen. Varför det, undrar man ? över en vält Julgran, nej knappast – här behöver man inte vara Leif G W Persson för att inse, att något är på gång… The plot thickens further... Vad gör allas vår Leif G W nuförtiden, förresten ?

gw-santa-0-jpgBåde LUCIA och JULTOMTE och POLIS samtidigt – med GLORIAN käckt på sned… Han kan han !!

Ja, ni ser ju själva, goda medborgare ! Statstelevisionen bjuder oss alla på en alternativ Lucia av rang, med ett slags svulstig pregnans som verkligen för tankarna till fruktbarhet, och har ett je-ne-sais-quoa i utförandet, som låter andas en lätt försåtlig ironi och ändå levererar en rykande färsk kommentar till händelser ur både samhällslivet och vår samtid – karln borde ha Samfundet Särimners stora pris, anser jag – men åter till huvudämnet…

Hörby ÄR en farlig plats numera. Slagsmål, någon  typ av gängkrig och till och med piskningar med granris i Livsmedelsaffärerna lär förekomma. 6 December överfölls en kvinna i 50-års åldern, av två ynglingar i åldern 16-17 år, som viftade med granris (från den nedhuggna granen ??) och helt utan att någon hörde i Hörby, kunde dessa sedan spårlöst försvinna från platsen.  Allt Skånepolisen kunde göra var att upprätta ännu en anmälan om ofredande – och lägga på hög..

 Det var som om dessa ynglingar – som alltså kom ensamma till Livsmedelsaffären blev helt oberörbara, untouchable, ja som ett slags heliga kor, och helt utan förvarning kunde de bara hoppa fram och piska en kvinna i övre medelåldern, utan att någon ens vågar ingripa – efter vad det ser ut ?? Hur händer detta ? Inget kan ju hända av en slump, och varför finns ett sådant väl organiserat busliv (?) i just Hörby.

Slutligen så Skurup – en annars skenbart lugn ort på Skånska landsbygden, en kommun med 7 565 invånare – nästan lik Tv-seriens Svinarp – förutom att det här INTE är roligt, och INTE komiskt på något sätt – Kommunalrådet Pierre Esbjörnsson (S) har otvivelaktigt hotats av nynazister, fått sin bil uppbränd och hot har också framförts mot hans familjemedlemmar, uppger SVT.

Minst en organisation för högerextremister lär vara inblandad, enligt TV – och saken utreds alltså av Polis – men 13 December – på Lucia – avgick det hårt prövade kommunalrådet. 

starke_man_topp

Metro och Jack Werner – som också är bloggare, precis som jag  sätter allt i samband. Han menar, att ett slags Flash mob, ska ha bildats på den skånska landsbygden, alltsammans bestående av personer på sociala media som facebook, vilka letat efter ”syndabockar” och skyllt allt på muslimerna…

Förvisso kan ju detta vara sant, till en del – men vem är egentligen de skyldiga ??

Vi Asatroende ?

Någon muslim ?

Någon annan religiös grupp ? – och till vad nyttar spekulationerna – när de flesta människor ändå vill fira en God Jul, och inget annat. Uppenbarligen finns här en mycket stor konflikt här i landet numera – eller grogrund för en.

kfsammantra%cc%88der

Och attentat emot Politiker och Kommunalråd är högst allvarliga saker, mycket allvarligare än att något svart barn i någon Åhléns-annons inte fått vara Lucia till följd av en inbillad eller reell ”folkstorm” med plumpa kommentarer. Här gäller det själva demokratins kärna och grogrund, samt basen för det demokratiska samtalet. Och ändå tiger alla om Skurup, och vad som hänt där.

Inte ens tidningen Expo och liknande forum – som väl borde ha ställt sig på Kommunalrådets sida – skriver inte ett enda ord till stöd för Kommunalrådet, efter vad det ser ut. Allt de gaggar om, är bara ”hur de ska avslöja nazister” genom att angripa oss asatroende osv osv – som om vi hade med problemet att göra

Det VERKLIGA problemet finns ute bland vanligt folk, ute i verkligheten.

Intelligenta analyser av problemställningen saknas heller inte – läs det här, till exempel..

dr_mabuses_testamente_75Javisst ! Helt säkert är det ju just vi Asatroende som är skuld till precis allt av ovanstående, tror ni inte OCKSÅ det ??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s