MASSOR av Kul med IRMINSUL – men ljusskygga Amerikaner vill ställa till med strul..

Få av mina läsare torde känna till den lilla Tyska dubbelstaden Horn-Bad Meinberg, en liten håla med sådär 17 000 invånare – vilket är ovanligt lite för en kommun i Tyskland – strax nära floden Lippes källor i Teutoburger Walds vidsträckta skogsområde. Ingen skulle besöka dessa två skäligen trista och ointressanta byar alls, om det inte vore för en alldeles Världsunik natur- och kulturhistorisk sevärdhet i närheten – Externsteine -en märklig klippformation av höga pelare i sandsten, som jag även skrivit om tidigare, och själv besökt. Man vet att denna sägenomspunna plats varit helig för traktens Germaner redan på stenåldern, och att människor också holkat ur och förstorat naturliga grottor i berget, långt före några kristna överhuvudtaget kom till platsen, även om dessa kristna vandaliserat och förstört väldigt mycket där sedan dess – som överallt där kristendomen tillåts etablera sig…

externsteine_2011Externsteine som jag själv fotograferat det, när jag besökte platsen 22 Juli 2011

På åttahundratalet kom Karl den Stores frankiska munkar till platsen, vandrande längs Deutsche Saltztrasse, en urgammal handelsled som redan var flitigt använd under romersk tid, och som finns kvar i form av vandringsled än idag..

nedtag

De brände, skövlade och lade under sig allt i sin väg, bland annat den heliga Donars Ek, eller Irminsul, Världspelaren som Sachsarna kallade den, som kanske stått just här. För att riktigt gnida in sin seger i ansiktet på oss hedningar och för att förnedra platsen, gjorde de en mycket ful relief föreställande korsnedtagningen på platsen, där en avbruten Irminsul placerats rakt under det kristna korset – se bild ovan. Irminsul eller Yggdrasil – som också är både Världspelare och träd är en mycket känd hednisk symbol, som alltsedan dess dykt upp i mängder av olika sammanhang, som vi skall se.

Esoteriker och mystiker av alla sorter, inklusive frimurare, judiska kabbalister och förstås allsköns hedningar har använt symbolen och flockats till Externsteine ända sedan dess, men under 1990-talet fick tyska myndigheter avlysa platsen som naturreservat, efter det att diverse hippies, ”fornsedare” och andra mindre seriösa element använt platsen för rockkonserter, och skräpat ned något alldeles förfärligt, precis som vid Stonehenge, där allsköns oseriösa new age arrangemang fortfarande pågår i all sin betänkliga glans…

bqrstpncuaagznc

Såhär illa kan det se ut, efter det att ”fornsedare” varit framme. Tillhör du en ”naturreligion” ? Då är väl den första regeln, att du ska RESPEKTERA naturen och INTE skräpa ned i den !!

Nåväl. Byarna Horn – Bad Meinberg har under seklernas gång blivit liggande där de alltid legat, och sedan Externsteine fått sitt juridiska skydd – ett skydd som många liknande platser i Sverige ännu saknar så har ingenting stört idyllen. Ända fram till Nyårsdagen 2017 dvs. Då inträffade det nämligen, att några aldrig identifierade individer fått för sig att resa en ny Irminsul på toppen av en av sandstenspelarna…

irminsul

Dessutom var skulpturen – en ej permanent anordning i trä – vackert målad i rött, svart och vitt – det gamla Wilhelminska kejsardömets färger, alltså de som prydde tyska riksflaggan före 1918… Nu utbröt plötsligt MORALPANIK i den lilla fridfulla dubbelstaden. De kristna började skrika fullständigt oartikulerat i alla upptänkliga media. Brandkåren i Horn-Bad Meinberg fick genast tillkallas, och fick 1630 på en vacker söndags-eftermiddag såga ned det ”fruktansvärda” belätet. ”Der Ding war massiv!” utbrast ortens brandkapten. Ja – det var ju inte klokt så skrämmande och hemskt det hela var.. Der Spiegel och andra tyska ”skandal-media” i form av kvällstidningar hakade genast på, och skyllde allt på stygga, stygga nynazister – trots att varken några sådana eller någon annan grupp någonsin tagit på sig ansvaret för det hela.  Visserligen fanns det ett antal högerinfluerade individer typ pegida som på sociala media i Tyskland utbrast att de tyckte att tilldragelsen var ”ganz lustig och så, men det var det också många andra som tyckte, helt utan partipolitiska kopplingar…

hqdefaultVar det månne såhär de okända förövarna såg ut ? ( Artist’s reconstruction – Deutsche Polizei – katzenjammer !)

Här kunde nu denna historia tagit slut – men se – det gjorde den inte ! I USA satt nämligen en judisk figur som kallar sig ”the rational heathen” och en annan likaledes judisk herre vid namn Xander eller Alexander någonting på en sajt benämnd ”Hugin’s Heathen Hof” (en titel som otvivelaktigt inspirerats av mig – Hugin är ju tankens symbol) och ondgjorde sig över det hela. För egen del har jag inga problem med Mosaiska trosbekännare eller därmed likställda – jag tycker själv till exempel att Kabbala är ytterst intressant – men däremot tycker jag att det är problematiskt – eller rättare sagt rent hyckleri om en individ som gift sig judiskt, går i synagogan varje sabbat och dels säger sig vara Asatroende, dels jude lite som det faller sig utan att se den uppenbara självmotsägelsen i det, bara för att hetsa emot andra, och speciellt emot inbillade ”högerextremister” som dessa amerikanska judar vill se i snart sagt varenda buske, bara för lättköpta politiska poängers skull.

Man må minnas, att ”du skall inga andra gudar hava jämte mig” är det första, absolut mest grundläggande budet både för kristna, judar och muslimer, och är man en ärlig och hederlig människa – som 1Sigfridsson påpekade i det förra inlägget – kan man INTE vara Polyteist, dvs Hedning på samma gång som man är anhängare av NÅGON abrahamitisk religion – och det är hela saken…

burning-cross-meme

Om Irminsul ska förbjudas, bara därför att någon olämplig grupp KANSKE använt den symbolen, vad ska man då säga om det kristna korset ? Borde inte ALLA kristna kors förbjudas genast, med tanke på hur mycket ondska som begåtts i deras namn ??

De RIKTIGA Asatroende bloggarna i USA, bland annat vår gamle bekanting Lucius Swartwulf Helsen – the Cleric of Hel har mycket riktigt vänt sig emot de herrar som velat fortsätta den tyska moralpaniken emot Irminsul – och sagt följande:

The only thing the Rational Heathen managed to do for me with this piece is convince me that a) they’re a piss poor example of a heathen, b) the Irminsul is worth fighting for, and c) Nazis make better heathens than the people over at Huginn’s Heathen Hof, because at least the Nazis do not reject what is ours, but rather stand up to the slings and arrows of society in order to honor that which has come before. So congrats to HHH, you have managed to be worse Heathens than the Neo-Nazis.

Och Jön Upsal, verklig Asatroende även han, skriver:

This sort of thing transcends politics, and should be something that everyone can agree is wrong.

Vad alla dessa amerikaner – som inte ens BESÖKT platsen det gäller – och hur kan de egentligen ”veta” att Extensteine skulle ha blivit ”förstört” av en högst temporär anordning som REDAN togs bort efter några få timmar – komplett missar. och helt utelämnar ur sin argumentation, är att det finns än värre exempel på vandalism av just Externsteine, som hela bråket om Iriminsul som symbol faktiskt gäller:

758a33fc62d2bb123842ee0ba5a072e3

På klipporna finns numera sk ”runstenar” som moderna tyska esoteriker ristat in, vilka inte alls har med verkliga runinskrifter att göra.

winter-solstice-temple-externsteine

Dessutom anlade Frimurare redan på 1700-talet ett sk ”soltempel” högt upp i en av klipporna med två andra pelarsymboler – Boas och Jachind – två pelare som ska ha stått i det Judiska Salomos tempel – så allt löst snack om att ”Extensteine has been defaced” stämmer helt enkelt inte.. Förutom det har Graal-mystiker, New Ageare, Rosenkreutzare och massor av annat folk också vandaliserat Extensteine under tidernas lopp, så att komma och påstå att platsen skulle vara ”förstörd” bara för att någon placerar en löstagbar Irminsul i trä på den, är helt enkelt nys..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tydliga exempel på graffitti – men detta säger inte tyska tidningar ett enda ord om…

Redan 1600-talets furstehus av Lippe gjorde egna inskriptioner på platsen, och det har många andra gjort också – och dessa inskrifter är irreparabla, inte alls ”löstagbara”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är nästan så man frestas upprepa vad som under antiken klottrades i Pompeij: ”O du mur – att du inte rasar under tyngden av alla dumheter folk skrivit på dig

Vem ska man egentligen anklaga för det hela ? Detta är snarare ett verk av vanliga turister, inte extremister...

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och för övrigt.. Irminsul har också kombinerats just med kabbala, den judiska mystiken har ju också sitt ”Livets träd” så varför amerikanska judar – som ingenting kan och ingenting vet – ens om sitt eget folks ockultism och religion – ska bli så upprörda, är mycket, mycket svårt att förstå..

dfcd40a39a2fb3c581c48bdb67975947

Också bland Tyska Asatroende har den allerstädes närvarande MORALPANIKEN gripit omkring sig. Till och med den annars ganska vederhäftiga och sakliga ”Asatru zum Selber Denken” (Asatro för dig som kan tänka själv – i motsats till ”forn sed för dig som inte kan tänka alls !”) ondgör sig nu över det hela – och kallar Irminsul för en ”misstänkt symbol” !!

Då undrar man ju varför… I och för sig kan jag förstå Martin M och de andra tyska Asatroende – dessa är formligen livrädda för nazi-anklagelser – och gör vad som helst för att verka ”politiskt korrekta” av ren rädsla – också i dagens Tyskland – andra världskriget tog visserligen slut för över 70 år sen – men vissa tyska trauman sitter i…

Å andra sidan kanske dessa tyskar inte ska ”ta bröhackan så full” som vi säger i Sverige, eller ”mit viel kleinere Buchstaben reden” som man ibland säger i Tyskland. Eldaring, det Tyska Asatrosamfundet, har ju en förbundssymbol som ser ut såhär:

img20150408waskg6e2bcl3

Detta är tydligt och klart 4 algis- eller älgrunor formade till ett solkors, och det vet väl alla mina läsare att redan Laila Freivalds, Justitie-Minister i Sverige av alla länder, faktiskt ville förbjuda Solkorset som symbol, under påståendet att det skulle vara just nazistiskt ? Nu gick det förbudet aldrig igenom, därför att Solkors finns också i kristna kyrkor, redan från medeltiden och framåt, samt i Kiviksgraven, för övrigt…

Och dessutom – titta här !

500px-vaasa-vaakuna-svg

Detta är den OFFICIELLA VAPENSKÖLDEN för Staden Vaasa i Finland (över 67 000 invånare ) INGEN i Finland har PROBLEM med det…

Just det – den sk ”Vasen” i det Svenska Riksvapnet, som staden Vaasa också bär, är fortfarande hjärtsköld i Hans Majestät Konungens av Sveriges Vapen, Carl Gustav Folke Hubertus Bernadotte himself minsann – ingen ringare person – och bär HAN av alla människor en Irminsul, ja då tusan duger väl det för vemsomhelst, antar jag…

house-of-vasa-vase

Också Livgardet i Sverige och flera andra militära förband har haft detta tecken officiellt påmålat sina bilar och fordon. Många tror fortfarande – felaktigt – att ”vasen” som symbol skulle vara någotslags blomvas, eller ha med en sädeskärve att göra, men den teorin har många vettiga heraldiker avskrivit för länge sen…

Andra har gissat på att Vasen skulle ha med ett armborst, ett medeltida murankare (sk ”ankarslut”) eller en sk ”stormvase” (med andra ord ett fasces-knippe, eller en faskinbunt – fascismens urgamla symbol, hämtad från det antika rom) och alla PK-människor skulle väl därför kalla Hans Majestät Konungen för fascist – eller ?

Ja, man kan verkligen undra…

vasaEnligt vissa skulle Vasa-ättens vapen på 1300-talet ha sett ut såhär… Släktskapen med Irminsul är fortfarande säker…

Apropos det här med ”hemska symboler” eller vad somliga vill tolka in i alldeles vanliga sköldar och vapen, inklusive just Irminsul som symbol:

2011, när jag besökte Extensteine, gjorde jag också tillfälligtvis ett besök på Deutsche Panzermuseum i Munster med U (att skilja från Münster med Ü som är en helt annan stad i det Tyska Westfalen) och Panzer Lehr-divisionen, som jag för min del trodde lagts ned och upplösts för länge sen – på tiden det begav sig var det ju 30-40 personer i den (av en pansardivision på mer än 14 500 man) som blev arresterade för krigsförbrytelser, och sånt har ju tyskarna en smula svårt med…

ss_pz_lehr_divisional_insignia-svgPanzer Lehrs gamla vapensköld sitter fortfarande (2011) kvar på stridsvagnar och andra fordon..

panzerlehrbrigade_9_bundeswehr-svg

Fast dess officiella symbol har numera Westfahlens vita häst som kännetecken…

Men nej, men nej – Panzer Lehr lever i högönsklig välmåga, också i dagens Tyskland – och bakom muséet såg jag en avgångsklass av dess elever uppställda för ”medaljparad” så jag ställde mig i givakt, så länge ceremonin varade.. Inga andra turister gjorde samma sak, och mycket riktigt – när ceremonin var över såg jag en herre med skärmmössa och överstes gradbeteckningar komma gående emot mig – nuvarande skolchefen på just Panzer Lehr, för övrigt… ”Sind sie auch in die Panzertruppen ?” frågade han mig, mycket artigt. ”Jawohl, herr Oberst” svarade jag – jag är visserligen bara ett bättre beprövat svenskt underbefäl från Skånska Dragonerna, men svart basker har jag burit i alla fall – aber nicht für heute, als der Herr Oberst frelich sehen kann… (i Tyskland tilltalar man en officer med ”herr” – och det gör man för övrigt även i Finland, om ni inte visste) Jag uttryckte min stora förvåning över att det såpass beryktat förband fanns kvar, trots allt…

Ach so!” svarade den tyske skolchefen. ”übrigens haben sie ja im Schweden auch heutzutage InfSS, ArtSS, KavSS und sogar LedSS im Enköping, nicht wahr, so WER sind sie denn, unsere Bundeswehr zu kritisieren.. ?

Detta är helt korrekt, och det påpekade jag också. Vår infanteriskjutskola förkortades InfSS, men sjöstridsskolan eller SSS finns fortfarande kvar, och för övrigt kan man inte hetsa upp sig på rena bokstavskombinationer – för då har man nog själv en bokstavskombination av någotslag – eller så är man en PK-idiot..

image

Alla Amerikaner är inte Idioter, men ganska många Idioter är Amerikaner…

v2-wappenschild-irminsul-wappen-wandschild-heiligtum-wikinger-g_r1nqy1vgb2v1v21uaxnydmtmzgxjyuw3tlryekz3vwzby29tuw0wmjm1sliwauwzoegrq0sztuhjndjpm1nnrex

Enstaka enheter i Bundeswehr har Irminsul som officiell symbol…

pzbtl_33_v1

33 Pz Bataljonen har kvar ”Afrika Korps” gamla palm, fast utan ett visst kors.. farligt – eller ??

intolerance

Mot DUMHETEN kämpar själva gudarna och till och med Skolchefer förgäves, sägs det…

aufkleberirminsulsilber

6 thoughts on “MASSOR av Kul med IRMINSUL – men ljusskygga Amerikaner vill ställa till med strul..

 1. Korrekt, humoristiskt och ledsamt. Dock företräder ej Hedningen några av ledsamheterna.

  Platsen och stora områden därikring har varit hedniska sedan urminnes tider. Ytterst illa, men tyvärr föga förvånande, att tidningsrna (medvetet och/eller omedvetet) springer kristendomens ärenden samtidigt som den och de andra ökenreligionerna skriker om tolerans och ärlighet.

  Däremot behöver man inte ha någon bokstavskombination för att fel- eller misstolka. Jag känner många som har olika dito och samtliga tolkade text och händelse som du, jag och andra med sunt förnuft. Däremot uppskattade de inte textens jämförelse med att om man ej förstod/insåg torde man ha någon bokstavskombination.
  Dock innebär det ej att de känner sig nedvärderade på något som helst vis alls, då de tolkar det som en ytlig beskrivning åt ett metaforiskt håll för att läsare ska förstå sakernas uppenbara och absurda natur. De framför dock hälsningar om att i kommande skrifter borde dylika jämförelser uteslutas, eftersom det ofta sprider missförstånd som i slutänden drabbar bokstavskombinationspersoner.

  Slaget vid Teutoburger Wald (Teutoburgerskogen), ägde rum år 9 e.Kr. En allians av germanska stammar under Arminius (delvis uppvuxen hos romarna) tillintetgjorde tre romerska legioner under Publius Quinctilius Varus ledning. Händelsen var bortglömd under århundraden,återupptäcktes i början av 1500-talet, i kloster där någrs Tacticusskrifter voro gömda/glömda. Den exakta platsen för slaget, Kalkriese nära Bramsche, blev känd först 1987 då en brittisk amatörarkeolog fann en silverskatt. Utgrävningar under ledning av Dr. Wolfgang Schlüter gjordes och man kunde slå fast att man funnit platsen för slaget.

  Vasen slutligen:
  Minns när jag i skolan hävdade likheten med exempelvis Yggdrasil. Oj vad lärarna protesterade och öste ur sig ”nej minsann” och höll fast vid indoktrinerade floskler.

  Tack för en intressant, givande, trevlig och nödvändig blogg.

  Äring och frid!

  Gilla

  • Klokt inlägg – Teutoburger wald har det skrivits många böcker om – den mest undervärderade personen i sammanhanget är nog Thusnelda, Arminius fästmö och senare hustru. Innan han mötte henne var han komplett pro-romersk, tillika romersk officer på hög nivå – men efteråt rebell. och hade Thusnelda – som många tror – samma roll som Veleda hos andra germanstammar, dvs var hon en prästinna vid Externsteine, och var Siegfried – som Arminius och Herman ju transformerades om till med tiden verrkligen tillsammans med sin Brünhilde just här – och byggde den historien på faktiska personer och händelser i en gråare forntid ?? – ja, vem vet

   Gilla

 2. I love how ever since I dared to point out the groups and organizations that the NAS associates with, I’ve suddenly become ”Jewish” overnight. XD
  You all are rediculous.

  Gilla

  • Oh, and on ridiculousness.. Are you the one to decide who or whom or what they associate with ? How do you even know ? Where does your information come from, in that case ? Little do I know, and I for one would never hold it against you, but if you are photographed, at your own wedding inside a Jewish Synagogue, for example, with a very nice kippah and all, and if you attend Monotheist services regularly, as the case might be, how can you even turn ”Asatru” overnight ?? Some people would call you a Hypocrite, Xander… I wouldn’t, all I’m saying is that sooner or later, you will be found out.. One cannot be a Monotheist and a Polytheist at the same time. These two World Views aren’t compatible…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s