”Små små ord av kärlek” och annat sånt där ni vet – eller också I-N-T-E…

Idag är det Alla Hjärtans Dag eller till och med St Valentin’s Dag (som aldrig firats i Norden) ute i den vanliga massmediokra och korkade, lite halvkristna Världen. Det firar jag inte alls, eftersom det inte behövs. Vi Asatroende har ju Friggs eller Frejas dag varje Fredag istället, och det är ju allmänt känt att vi både är vackrare, schnyggare och rentav attraktivare än normalbefolkningen i övrigt, eftersom vi är just hedningar. Hedendom gör dig nämligen vansinnigt schnygg och attraktiv – det är bevisat !

unsetMan blir bra Schnygg av att vara Hedning – det är bevisat !

Alias Fröken Röd, hednisk bloggerska från Stockholm, som jag redan förut nämnt i mina skriverier, kan tas som intyg för sanningen. Inte så att jag skulle stå i någon form av förhållande till just henne, för det gör jag inte, och har heller aldrig gjort, pojkvänsförsedd som hon redan är, men jag menar alltså p-l-a-t-o-n-i-s-k-t om ni ”fornsediska” skitkorvar till människor är tillräckligt intelligenta för att begripa vad det är. För övrigt har fröken röd redan konstaterat att folk i det här landet är dumma i huvudet och inte kan läsa innantill, bara så att ni vet. Tag med er det som en sanning för dagen, medan jag sjunger vidare på ”My Funny Valentine” med alias Nico, som i verkligheten hette Christa Päffgen

7Enough is enough – Und genug kann auch genug sein !

Borta i USA, Donald Trumps stora land i väster, har den allt mindre och mindre trovärdiga sajten ”Hugin’s Heathen Hof” med föga framgång gett sig in i allt fler bråk, som jag inte tänker länka till sådär direkt, eftersom jag hur som helst tycker vansinnigt illa om hela den här pseudohedniska dyngan, som dess redaktörer ständigt vräker ur sig, det måste jag bara säga först som sist. Nyss skulle samma personer försöka förbjuda Irminsul som symbol (se bland mina föregående inlägg) trots att den kan hittas både i det svenska stora Riksvapnets hjärtsköld och i staden Vaasas officiella vapen borta i Finland för övrigt – dessa amerikaner är uppenbart okunniga – och ”a writer shouldn’t write what he doesn’t know” – det är ett av skrivandets första bud.

Denna gång gäller det en tämligen okänd poddradioprofil vid aliaset Tripp Tyrson i Arizona, som tydligen velat stämma både HHH och en hel del andra sajter – inklusive andra poddradiostationer för förtal, eftersom de kallat honom, i själva verket en viss Mr Joshua Borba, för rasist. Detta skulle hindra Mr Borba i hans karriär som radioprofil, nämligen, och då kan han alltså stämma dem – det är som bekant bättre att stämma i bäcken än i ån, även om sådant lätt skapar en dålig stämning, måste man säga.

HHH – med sitt vanliga sliddersladder – rapporterar om detta som om det verkligen hade hänt, när allt Mr Borba (är han en Mexikansk fribrottare av någotslag eller -ja – vad är han ?) sagt är att han tänkt stämma dem, men utan att han ens lämnat in någon verklig ansökan till en domstol om saken..

deadpool-2-featured-imageSuing someone for libel on the internet ? Isn’t that a lot like handing out speeding tickets at the Indy 500 ?

Det hela blir lite som att försöka dela ut fortkörningsböter under Monte-Carlo rallyt. Det amerikanska rättssystemet, med sina jurys, sin eviga skadeståndsrätt och sin ekonomiska styrning av vad som ska anses vara rättvisa finns inte i Sverige, vars germanska rätt fungerar helt annorlunda. (Ja, just germanska rätt. Det finns nämligen en Germansk rättvisa och en Romersk, samt en ango-saxisk – visste ni det ?)

Men skulle ”Mister Borbah” – vem nu han än må vara ha framgång här i Sverige, eller ens i sitt korrupta hemland ?

Nej, antagligen inte. ”Förtal” är nämligen både i USA och Sverige ett sk ”Målsägandebrott” dvs käranden måste själv göra utredningen, helt utan hjälp av allmän åklagare eller polisen, och sedan bevisa, att svaranden haft uppsåt att kränka just honom, men hur bevisar man just det ?

Kränkning kan enligt svensk lag INTE uppstå om man exempelvis deltar i ett gräl, en vild debatt, en dialog på nätet, eller en skriftväxling eller rentav ett slagsmål av något slag, eller för den delen ett meningsutbyte på sociala media. Mexikansk fribrottning räknas inte heller – för den som sig i leken ger, får alltså leken tåla…

borbah1Time for El Borbah ? Legal success guaranteed ??

I kraft av yttrandefriheten (som sägs finnas i både Sverige och USA ) har nämligen alla personer rätt att framföra extrema åsikter eller uttalanden – och de behöver faktiskt inte tala sanning i sociala media eller annars heller – utan kan uttala sig med uppenbart satiriska syften, som jag gör just nu, till exempel.

Sverige är dessutom ett land där Polisen inte ens kan klara upp 14% av de allvarligare brotten, typ mord, dråp, rån, grov misshandel och så, för det är inte alla brott som ens anmäls, och av de anmälda brotten, utreder polisen förstås bara ett fåtal, eftersom de inte har tid med den saken. Det har inte svenska domstolar eller jurister heller, och bara ett ”småmord” i dagens Sverige, eller en ”vanlig, sketen misshandel” kan ta år eller månader innan den ens tas upp inför rätta – om ens det. Och situationen i vissa delstater ”over there” är förstås inte mycket bättre – och det är just pga det här som begreppet Målsägandebrott ens införts, comprende amigo ?

Staten vill nämligen inte syssla med ”skitsaker” som enskilda medborgares privata gräl, oavsett hur mycket de ”kränker” varandra. Det hör till saken, att personer med politiska eller religiösa åsikter grälar, exempelvis – och att fribrottare fribrottas. Det ligger så att säga i sakens natur, att journalisterna på UNT, Uppsala Nya Tidning varje dag skriver att Jimmy Åkesson är den Store Satan, eller djävulens avföda, eftersom de faktiskt tycker så, och sagde Jimmy – likt el Borbah – är en offentlig person, som kan ge igen i sina media.

v4se9zVem den okända damen i grönt är eller skulle vara framgår faktiskt inte

Vidare säger Brottsbalken, 5 Kap 1§ att om ”uppgiften var sann eller han hade skälig grund för den” så är det inte förtal, och kan alltså inte vara kränkande. Det kan dessutom vara ”försvarligt med tanke på omständigheterna” att uttala sig om vissa saker, står det i samma paragraf. En person som blir intervjuad, och säger att han inte tycker om x y z (eller annan valfri företeelse) eller deltar i en debatt (eller luftar sina åsikter fritt på nätet) kan nog sägas yttra sig med hänsyn till just sådana omständigheter (nämligen att där debatteras, eller rent av grälas) och då är handlingen som sådan inte brottslig, i alla fall inte i Sverige.

Dessutom – skulle någon verkligen vara exempelvis rasist eller skitstövel, och råka vara dömd för förskingring eller bedrägeri, så är det inte förtal att kalla skitstöveln ifråga för just skitstövel, eller säga, att bedragaren använt rena maffia-metoder, i alla fall om han lurat ett helt land på mer än 40 miljoner kronor – och redan blivit dömd för det, dessutom. och om en person rent allmänt blivit sedd och fotograferad på allmän plats med påtagligt lerig fotbeklädnad av pjäxtyp, låt oss säga, så ligger nog uttrycket ”skitstövel !” nära till hands, och är ”allmänt försvarligt” dessutom…

img_2282

Inte heller är det förtal att säga att en knarkare faktiskt knarkar, exempelvis, eller att ”forn sed” bara är båg, ett påhitt, en liten fånig sekt.

För övrigt – och det här finns det sk ”precendensfall” på – om vi ska ta ett uttryck, som används i utländsk rätt – så kan servrar, placerade i ett annat land, inte omfattas av svensk lag – ifall vi nu begränsar oss till nätet. Begreppet ”allmän spridning” gäller inte heller självklart pod-radiostationer i exempelvis Arizona, för dessa avlyssnas kanske inte av mer än 20-30 personer ute i öknen, och därmed har ingen ”allmän spridning” av uttalandena ens skett.

Denna blogg, förresten, har sådär 200-300 läsare per dag.  Är då uppgifterna på den ”allmänt spridda”” ? Tja, säg det, säg det…

Det måste – slutligen – till ”verkshöjd” eller subjektiva rekvisit för att ens bevisa något, ”El Borbah” eller inte. Exempelvis ligger det så till med bevisbördan, att man i det amerikanska fallet först måste b-e-v-i-s-a att skada uppkommit, och att Mr Borbahs stundande radiokarriär faktiskt tagit skada av att sajten HHH kallat honom just för rasist – dvs att denna inte avbrutits av någon annan orsak, eller så… och hur tusan ska man bevisa det, i så fall…

Vi får väl se vad som händer så småningom – men visst är det kul med alla dessa Amerikanska spörsmål ur Asatrons vilda Värld på nätet ?

ARE WE HAVING FUN YET ?

gris-657x360

”U CAN’T TOUCH DIS !”

Här en liten låt tilllägnad ”Xander” och dumskallarna på HHH…

One thought on “”Små små ord av kärlek” och annat sånt där ni vet – eller också I-N-T-E…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s