Kring den Norske ”hedningen”

I trakten kring Ringsaker, Norge, bor en 28-årig gift norsk man med ”kona” och allt, som jag inte känner. Han kallar sig också för Hedningen, rätt och slätt, och har alltså tagit över det alias som jag själv var först med. Väl bekomme, säger jag. Jag bryr mig ikke stort, och the more the merrier – Brödrafolkens väl har alltid varit min devis.

Dag efter dag. Blogg efter Blogg. Vi blir allt fler och fler. Vår hedniska gemenskap växer och tilltar, ”pereat ecclesiam” säger jag på latin, och vår okände vän i Norge har bildat sitt eget blotslag eller Godord, som vi säger på svenska– Yggdrasil Blotslag nu också.

”Från fäder har det kommit – till söner skall det gå..”

Jag önskar även honom lycka till, och tänker – absurt nog – på en gammal text av Laibach…samtidigt som jag också minns Alf Pröysens gamla text ”Du skall få en dag i morgon” med tanke på alla de inlägg, där den okände norrmannen beskriver sina dagars arbete och möda…

Our wine has a spring
Here’s health to the men of the nation

The world is in pain
Our secrets to gain
But still let them guess and gaze on;
They’ll never divine
The worth or the sign
Of free and strong men of the nation

It’s this and it’s that
They cannot tell why
So many great men of the nation
Should aprons put on
To make themselves one
With the man who has found their salvation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s