London calling…

”London calling to the faraway towns
Now war is declared and battle come down
London calling to the underworld….

— —

London calling to the zombies of death
Quit holding out and draw another breath
London calling and I don’t want to shout
But when we were talking I saw you nodding out

— —

The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running, the wheat is growin’ thin
A nuclear era, but I have no fear
London is drowning, and I, I live by the river

Now get this

London calling, yes, I was there, too
An’ you know what they said? Well, some of it was true!

– The Clash, 1979

Återigen visar Monoteismen sitt fula ansikte i Europa. Återigen drabbas oskyldiga civila i ett fredligt land. Återigen ligger extrem islam och individer, som inte borde få vistas här ibland oss bakom. Jag har skrivit det förr, angående attentaten i Paris, Madrid och annorstädes, såklart – men inte desdo mindre är det fortfarande sant….

De kristna rabblar sina eviga böneramsor. Engelsk polis griper sig resolut fallet an, och gör det enda rätta. På Westminster-bron – full av blod som flyter i rännsten – ses en muslimsk kvinna oberört gå förbi och twittra med mobiltelefon i hand, medan lojala engelsmän försöker rädda ännu ett hjälplöst offer. Bilden – som visas i media – förklaras omedelbart vara falsk, ”trollad” eller arrangerad. Men den är sann – inte desdo mindre. Jag har redan skrivit om ”Kitty Genovese-effekten” i mitt inlägg om Åke Göransson, den svenske Generaldirektören och hans synnerligen märkliga beteende vis-a-vi unga Tunisiska pojkar, och oavsett om man nu tror att den muslimska, somaliska kvinna som visats på bild i Världsmedia nu var oberörd av det lidande, hennes trosfränder nyss orsakat, eller inte – (somliga har påstått raka motsatsen, och att hon twittrat med mobilen för att ”hjälpa” offret – var det egentligen till någon större hjälp och alls en konstruktiv reaktion ?) så gäller i alla fall en sak – som ingen kan förneka. Oavsett orsaken eller motiven till hennes handlande, så var hon där, men gjorde ingenting för att hjälpa offren…

Många andra, som också befann sig på platsen, gjorde istället precis tvärtom.

Somliga ingriper – och andra bryr sig som vanligt inte…

Berördes vederbörande av vad hon såg ? – Tja, kanske det – av pressbilder att döma… Men hon gjorde fortfarande ingenting för att hjälpa offren…

Skuld är nuets Norna, inte framtidens, för framtidens Norna heter Verdandi eller Vardandet, det som skall varda på alla nordiska språk, och hon är den yngsta Nornan. Till och med Sturlasson skrev fel i sin poetiska Edda, och många – amerikanerna till exempel – har helt vantolkat detta. Men här hjälper varken böner eller klagosånger.

Tar vi inte aktivt ställning emot Kristendom eller Islam, och allt vad dessa två Monoteistiska religioner för med sig, skadar vi bara oss själva. Då riskerar vi att bli lika fördummade som den stackars svarta kvinnan med huvudduk och mobiltelefon, hon som kunde ha ingripit, kunde ha tagit ställning men som ändå ingenting ingenting ingenting gjorde, förrän det var för sent.

Inget undgår makternas ögon.

Ingen kan undandra sig Nornornas Dom.

London calling…

Till VAD nyttar de kristnas ständiga bönerabblande – är det inte bättre att GÖRA något istället ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s