Vad har japanerna som inte vi har…?

Det senaste terror-attentatet på Europeisk botten får fortfarande mycket stort genomslag i svenska media, som knappt orkar syssla med vad som annars skulle vara dess ”hjärtefrågor” – efter vad vi kunde förvänta oss… Se mitt inlägg om vissa ”nationaldagars” hastigt uteblivna firande, skrivet så sent som igår. Vår Statsminister Stefan Löfvén har idag meddelat i ett av sina uttalanden att han är ”frustrerad” över hur ”de högst ansvariga” i landet inte kunnat verkställa avvisningsbeslutet från Februari vad gäller den utländske mördaren Rakhmat Akilov, som dödat fyra svenskar och en hund utanför Åhléns i Stockholm.

VEM är då den ”HÖGST ANSVARIGE” egentligen ? (Teckning hämtad från Jeanders Bildblogg, 10 April 2017)

Samme herr Akhilov ska enligt kvällstidningen Expressen ha direkta kopplingar till terrorgruppen Hizb ut-Tahrir samt vara utbildad i att hantera sprängmedel – fast kanhända inte med något diplom eller högt betyg – sin egen ladddning lyckades han ju uppenbarligen inte detonera – och hur hög kan utbildningsgraden då vara ?

Och vem är ansvarig ? Löfvén och övriga politiker i landet hör väl också till de ”högst ansvariga” för all denna ”multikulturalism” och vad den nu fört med sig – och varför kan i så fal Polisen, som skulle verkställa avvisningsbeslutet för över två månader sedan, inte handla på fattat beslut, eftersom beslutet om utvisning faktiskt fanns ?

Kan någon förklara det mysteriet ? Och hur kommer det sig, att Islamistiska organisationer både kan få statsbidrag och en bra grogrund för etablering i dagens Sverige.. Tänk efter själva och fundera ett tag, kära läsare…

Jamen ”kääärlek” ni vet, ”inga gränser” och ”tolerans” – Vad leder allt detta till…? Det säger bara ”KLICK” om all denna ”Multi-Kulti”

Undrligt nog finns det moderna industriländer i Världen, som inte alls drabbas av terrorism, varesig muslimsk eller annan religiös eller politisk sådan, vad det nu kan bero på. Japan är faktiskt ett av dem. Där lyckas inga terrror-celler etablera sig, och inte sedan händelserna med den Buddhistiska New Age sekten ”Aum ShinriKyo” år 1995 – närmast ett slags ”Japans svar på ”forn sed” med en ledare som trodde att han härstammade från Djingis Khan – har Japan aldrig varit drabbat av något som ens kan jämföras med det slag av terrorism, som nu redan drabbat Oslo, Paris, Madrid, London, Berlin, Bryssel, Boston och många andra städer.

I alla fall inte vad vi känner till från Västerländska media – för Japan har – märkligt nog – varit förskonat från all terrorism – åtminstone i den storleksgraden och av den typen som vi fått se här – sedan dess… Hur kan det komma sig ? Undrar ni inte också över det ??

Alla dessa rörelser – Aum ShinriKyo inräknad – tror nämligen på en enda högsta gudom, eller det som kallas Monoteism – men några Polyteistiska terror-grupper, har alltså aldrig dykt upp – de lyser med sin frånvaro än så länge – och Vad beror detta på – så säg ? Kan ni förklara det, kära läsare… Bara Monoteismen kommer in i bilden, så händer alltså något sånt här:

Om alla kulturer och religioner verkligen är ”likvärdiga” som en del påstår, Varför är det då bara de, som tror på ett ”högsta väsende” eller en enda Gud, som ägnar sig åt terrorism i stor skala ?

 Självklart kan det kanske finnas flera samverkande faktorer som gör, att just Japan inte drabbas av terrorism. Kanske är dess polis och självförsvarsstyrkor extremt effektiva och hängivna, eller så har det faktum att dödsstraffen emot flera medlemar i terror-sekten Aum ShinriKyo fick så stort genomslag i media eller det japanska folkmedvetandet kanske något med saken att göra… Eller så har Japan helt andra politiker och ledare än de vi har i väst, eller också så finns det något i det japanska kynnet, den japanska mentaliteten eller kulturen som gör, att man står förskonade emot något sådant här… Eller…

Ja, grunna, spekulera, tänk, känn efter, reflektera, meditera, efterforska och studera flitigt, så kanske ni kommer fram till något, kära läsare !

Vad har Japan, som inte vi i Sverige har ?

Vad är det, som skiljer Japan och EU åt, och varför klarar sig Japanerna hela tiden så bra ifrån terrorismen som fenomen ??

Kan ni lösa gåtan ? Jag klarar det i alla fall inte, och det gör knappast de internationella terror-forskare, med examen i Statskunskap, Nationalekonomi, Statistik, Korologi och mycket annat, som faktiskt har undersökt detta mycket noga och skrivit minst 111-sidiga rapporter om saken..

Japan är självfallet inte det enda land, som inte är drabbat av terror. Också Botswana, Haiti, Bouvet-ön, Kerguelen och många andra platser var med på listan över ej terror-drabbade länder år 2015, trots att forskare konstaterat att det var det allra värsta året för terrorism i hela mänsklighetens historia – i alla fall så enligt mätningarna, eller de definitioner man använde.

Särskilt en religion och en kulturkrets var helt klart överrepresenterad – det var kristendom, islam och så en liten religion till som stod för de flesta terror-brotten – vad det nu kan bero på...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s