Bad Moon Rising

Idag är det fullmåne. Det är dessutom Skördemånens tid, eller första fullmånen i Augusti, och dagen brukar ofta vara ett viktigt ”watershed” eller kännetecken för hur hela hösten skall bli.

Jag själv mår bra, och har nog med mitt eget, men från alla håll idag nås jag av rapporter om folk som mår dåligt, post som inte kommer fram, människor som får saker i huvudet, blir oskyldigt utsatta för oförklarliga och våldsamma händelser, och även om några större katastrofer inte har inträffat, har det gått ända till polisingripanden i helgen, mystiska bränder översvämningar och annat.

Vid t-banan ser jag hur ett gäng syrianer med en pitbul hetsar hunden emot en ledarhund, en schäfer som kommer förbi. Den blinda damen som stapplar fram med schäfern faller i gatan, och jag får hjälpa henne upp, medan hennes hund gör vilda utfall emot den satans pitbullern, som viker undan.

”Bäramånen” eller Bördornas Måne, säger man i Värmland, säger en värmlänning jag talat med, föregått av viteörtsnyen, och efteråt kommer Frejstongle, alltså Frejs tungel, då månen står som lägst…. Detta infaller 21 Augusti, och Tungel är det som nuförtiden kallas Nymåne – språkliga horrörer och fula missfoster som ”mörkmåne” och annat fornsediskt, inbillat new age-snack vill jag inte beröra. Viteörten är kanske Älgört, en gammal medicinalväxt som det växer mycket av just nu; och som jag skrivit mer om förr om åren, medan namnet bäramåne förstås är en variant på det rikssvenska epitetet Skördemåne.

Vad ska månen föra med sig i år ?

Jag sitter här som vanligt, men under 2016-2017 lär månen vara närmare jorden än den brukar, avståndsmässigt sett, och tidvatteneffekter osv är större, liksom rimligtvis effekten på människornas värld..

Ifall det blir tillräckligt illa, och ifall jag bara hade en radio, hade jag tänkt ropa upp några sådana här…

Kommer nu inga sådana – och det kanske inte vi ska vänta oss här i det jämmerliga ”Landet Löfvén” där fd Finansministrar super ned sig totalt och Regeringen själv utgör det största säkerhetshotet emot ett helt land, ett helt folk och samtliga medborgare i riket – för de som är medborgare och själva folket är ju inte längre desamma, så skulle det kanske gå att med telefonsamband rekvirera följande:

Fungerar inte det heller – och är det lika jäkla illa som det alltid brukar vara, så kanske jag kan skicka ned två man i vägens längdriktning, med en sån här…

Den hedniska kampen går vidare, och vi har nu ett verkligt Asatrosamfund i landet med över 700 medlemmar. Därmed är vi faktiskt det tredje största samfundet för Asatro i Världen, eftersom bara Ring of Troth borta i USA och det Isländska Asatrufelagid råkar vara större än oss…

One thought on “Bad Moon Rising

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s