Fornminnen SKÖVLADE och förstörda i både Danmark och Norge

”When they poured across the border,
I was cautioned to surrender –
This, I could not do.
I took my axe, and vanished.

I have changed my name so often,
I’ve lost my wife and children
but I have many friends,
and some of them are with me….

J’ai changé cent fois de nom
j’ai perdu femme et enfants
mais j’ai tant d’amis
j’ai la Suede entière

– Leonard Cohen, ”The Partisan” (något förändrad)

Hatet och fördomarna emot Asatron och den Nordiska kulturen växer. Det är inte bara inom Regeringen Löfvén, Miljöpartiet eller andra ytterlighetsgrupper inom politikens Värld, eller på något verklighetsfrånvänt och förvridet Kutlurdepartement som dessa tendenser bitit sig fast – numera ser vi dem livs levande, ute i samhället, på gator och torg, mitt ibland oss och på Dagstidningarnas nyhetssidor.

Ni minns kanske hur Universitetsmuséet i Bergen blev hänsynslöst plundrat i Augusti, och nu är tydligen samma kriminella gäng i farten igen, enligt vad Norska media berättar. NRK eller den Norska Rikskringkastningen – fortfarande bra mycket sanningsenligare än svensk statstelevision, med dess förljugna reportage – vittnar idag om hur skattletare förstört en hel arkeologisk utgrävning i Kristiansand, i södra Norge – i en stad som också har direkt förbindelse med Danmark – och som vi ska se, är det kanske ingen slump, utan en del av ett större mönster, som lokala media inte ser, därför att de inte utför jämförande journalistik eller tänker strategiskt, vilket man som bekant måste göra ibland..

Fylkeskonservatorn, den norska motsvarigheten till Sveriges Länsantikvarier, är mycket upprörd. Någon har begått ett svårt brott, som medför flera års fängelse enligt den norska strafflagen. Metalldetektorer har tydligen använts, för att förstöra den värdefulla utgrävningen, och stora kristna kors inristade i marken markerar platserna, där dessa hundar och vandaler har varit framme.

Utgravningsområdet er like ved Sørlandet sykehus, ved Egshaugen, hvor det også finnes graver som har vært registrert tidligere.

Også der har det vært uvedkommende som har gått med metallsøker på ettermiddags- og kveldstid.

– Kan det være gull de er på jakt etter?

– Det er umulig å vite, men det kan godt være det er edelmetall de har ønsket å finne, sier fylkeskonservator Yvonne F. Willumsen

I Vendsyssel på Jylland gräver främmande ligor sig rakt in i orörda bronsåldershögar. Syftet är att förstöra oförstörda gravar.

Islam eller meningslöst hat emot Nordbor är ett troligt motiv

I Danmark händer mycket likartade händelser, som aldrig förr observerats just i det landet. Också här är det fråga om skattsökare som gräver hål, med exakt samma teknik som i södra Norge. man är på jakt efter ädelmetall, och man plundrar hänsynslöst. Uppenbarligen är det utlänningar som varit framme, för ”vanliga” kriminella från de Nordiska länderna är inte alls intresserade av sådana här saker, utan föredrar numera att skjuta ned varann i privata uppgörelser ute i storstädernas förorter och randområden istället – arkeologi är liksom inte den syrianska eller jugoslaviska maffians sedvanliga gebit, men här har väl nya ligor kommit in, och visste man inte bättre, skulle de exempelvis kunna vara från Östeuropa, eller sk ”Rumänska EU-migranter”.

Också ”Extra-Bladet” i Danmark – en kvällstidning av den allra värsta sorten, som ofta ägnar sig åt sensations-journalistik – har uppmärksammat de senaste händelserna.

Jyllands-posten skriver i en sakligare ton om vad som hänt.

Det här är långtifrån några oskyldiga pojkstreck, utan organiserad kriminalitet på hög nivå. Vid Klokkerholm utanför Aalborg har en hel gravhög, av bronsålderns stor-högs typ blivit allvarligt demolerade, och sådana gravhögar har ofta en diameter på trettio meter eller mer.  Anledningen till att man byggde dem så stora var just därför att de aldrig skulle utplånas ur landskapet eller röras – de döda skulle få vara ifed, och några tjuvar eller illgärningsmän skulle aldrig kunna nå in till den centrala gravkammaren, men vad våra dagars yrkeskriminella från utlandet inte vet, är att dessa gravhögar mycket ofta var brandgravar – som vid Gamla Uppsala till exempel – och att svenska storhögar, liksom de i Danmark därför innehåller väldigt lite guld eller dyrbarheter överhuvudtaget. För okunniga tjuvar eller sk ”fornsedare” säger gravgodset eller de enstaka krukskärvor och brända benbitar av djur och människor man kan hitta inte så mycket, men för arkeologerna och vetenskapen säger de en hel del. I Danmark finns också ekkistgravar, där bronsålderns döda ligger försänkt i evig sömn, inuti ”tidskapslar” som aldrig skulle röras, men surt regn och nedfall från EU-länderna samt dålig miljövård överlag, har redan omöjliggjort chansen att hitta fler sådana i orört skick.

»Der er tale om en voldsom ødelæggelse af et smukt og hidtil meget velbevaret fortidsminde, som der er passet godt på af lodsejer. Hvem der har gravet hullet, vides ikke, men drengestreger er det næppe. Der er tale om ganske store mængder jord, der er flyttet, og det har taget tid,« skriver Vendsyssel Historiske Museum.

»Der har desværre de seneste år været flere tilfælde af overgreb på vores fredede fortidsminder. Formålet er formodentligt at finde oldsager af værdi,« lyder det endvidere.

Hvad gerningsmændene har fået med sig, vides heller ikke, da synlige fortidsminder er fredede, hvilket betyder, at ikke engang arkæologer må grave i dem. Derfor ved man ikke, hvad der har været i højen af værdigenstande.

  • Jyllands-Posten, 2017-10-10

De kriminella vet inte ens vad som är i de gravhögar de förstör, eller vad de representerar…

Experter från Vendsyssels Museum har konstaterat, att tjuvarna måste ha haft kartor med sig, och att de grävt ett 2,80 x 1,5 x 1,5 meter stort hål rakt in i sidan på gravhögen, vilket innebär att de forslat bort flera kubikmeter material. Sådant kan man inte göra på en enda natt, utan det måste ha skett under en längre tid, eventuellt med hjälp av flera personer, och är alltså en del i en organiserad verksamhet, liksom också övergreppen i Norge.

Mina hedniska vänner i Danmark – och de är många, många fler än dessa simpla tjuvar och gravskändare kan tro – har i kväll på sociala media konstaterat:

de skal være adskilte fra hver verden undtagen Nastrand og det værste og laveste helvede”

Svekfull död skall en gång finna dem. Vi ska hitta dem, säger man, och då skall vi lära dem folkets lag, fast den ej står att läsa i bok…

Nástrand, enligt Lorentz Frölich (1898) och Voluspás 24:e strof… Låt oss bara hoppas, att Polisen i Danmark griper de här kriminaldårarna INNAN vi Hedningar gör det… Annars kommer det bli mycket, mycket synd om dem…

I tusentals år har Bronsålderns storhögar varit fredad mark. Lokala bönder och alla andra medborgare i landet har respekterat gravarnas helgd, och aldrig vågat röra dem, inte ens i tider av yttersta nöd. Nu kommer främmande kulturer in i våra länder, och vi får se hur vår egen kultur skändas och förstörs. Vi lever fortfarande i ett rättssamhälle, även om det mer och mer börjar naggas i kanten, tack vare utlänningarnas och de kriminella klanernas skull. En gång sätter vi oss kanske till motvärn, och det blir inte trevligt för de kriminella, och all den förbannade drägg, som vågar stå emot oss..

Oh, the wind, the wind is blowing,
through the graves the wind is blowing,
freedom soon will come;
then we’ll come from the shadow….

Frukta vanligt folks vrede, o ni rika och mäktiga… En dag vaknar den stora vreden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s