Annika Larssons PK-lögner avslöjade: brickband från Birka innehöll ingen arabisk text..

Kommer ni ihåg den kollriga textilkonservatorn Annika Larsson, hon som felaktigt påstår att vävda brickband från Birkas vikingatid skulle innehållit arabisk text ?

Nu har det slutgiltigt bevisats av forskare i utlandet, att allt vad hon påstår är rena falsarier, och vad som ställs ut och hävdas på Enköpings Bibliotek är fel i sak.

Textilforskare från Washington State i USA har bevisat att de brickbandsmönster Larsson återgett, är förfalskade. Hon har stulit ett mönster från en avhandling, som utgavs redan 1938, och lagt till flera mönsterenheter, så att brickbandet gjorts dubbelt så tjockt, och i verkligheten innehåller det alltså ingen arabisk skrift alls. Dessutom är skriften spegelvänd och upp och nedvänd, med Larssons tolkning, och ingen språkexpert har lyckats förklara, varför Vikingarna i så fall skulle gå omkring med Allahs vänt namn upp och ned, samt bakfram – tyder det alls på att de – som Larsson idiotiskt nog pladdrar, därför att det passar hennes PK-tänk – ”skulle ha låtit sig inspireras av islam ”??

If you look at the pattern Larsson is postulating, it shows nine additional pattern units at each side of the band, for a total of 18 additional tablets’ worth of width. In Larsson’s photo you can tell the additional pattern units apart from the original pattern units printed in Geijer because the additional units indicating the brocade weft at the two sides of the graph are slightly lighter than the ones in the central part of the graph; they are also printed 90 degrees off from the direction of the original unit graphics. This unexplained extrapolation practically doubles the width of the band, and here’s why that’s a problem.

According to Geijer, Band 6 was woven in a technique common to almost every piece of tablet-woven brocade at Birka. Each pattern tablet was threaded half with silk, half with linen and offset by one-quarter turn from the tablet next to it. ”Stave borders” of warp twining one tablet wide marked off the selvedges; they are threaded entirely with silk. The tablets were alternately threaded and turned continuously forward. The band was woven with a structural weft that is hidden inside the band as well as a supplementary metallic brocading weft that floats on top of the band to make the pattern. When linen is ”up” during the weaving, it’s always covered with metallic brocading weft; when silk is ”up,” it’s often (but not always) visible as a tie-down point. This technique is very economical, as the resulting band looks like it’s woven with 100% silk when it is much less expensive to weave than 100% silk as about half the warp is linen rather than silk.

Nej, denna brickbandsväv innehåller INGEN arabisk text överhuvudtaget – för att få fram något sådant måste man förfalska hela vävmönstret, säger experter i USA

Larsson har också varit verksam som mönster-designer för textilindustrin i Sverige, och sannolikt är det väl det som fått henne att förfalska fynden från Birka, spekulerar man på den amerikanska sajten. Samt hennes politiska sympatier, som inte ger någon objektiv ”forskning” tillägger jag.

Så var det med dessa PK-lögner, och försöken att ge ”historisk legitimation” åt den pågående islamiseringen av Sverige..

VILKEN detalj i den Nordiska kvinnodräkten skulle egentligen ha ”inspirerats av islam” som Annika Larsson felaktigt hävdar ? Ingen muslimsk kvinna har någonsin gått barhuvad, med utslaget hår – men i Norden gjorde alla kvinnor så – åtminstone de ogifta..

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s