Amerikanska experter slår fast – ”Nej VALHALL är INGENTING för BARNRUMPOR !”

Mångna äro komna, men få äro kallade” lyder ett kristet uttryck, som med goda skäl också kan tillämpas på Asatron. En av de allra värsta grupperingarna i Världen, ledd av en viss Slander eller Xander Vollmer borta i USA – en man som gjort sig känd för att anklaga både det Isländska Asatrufelagid och Nordiska Asatro Samfundet för både det ena och det andra – hävdar numera, att man ska dyrka Thursamakter, och lär dessutom ha fällt det skäligen idiotiska påståendet, att mobbade barn på något sätt skulle komma till Valhall, ungefär som om en amerikansk jude och synkretist skulle kunna veta detta. Man kan, antar jag – inte gå i Synagogan eller Kyrkan den ena dagen, och sedan påstå sig vara ”troende” enligt Hedendomens eller Asatrons bud den andra – om inte annat därför att de andra Monoteisterna inte skulle tycka om det där, och det gör givetvis inte vi verkliga Asatroende heller.

Man får faktiskt ”blåsa av” för matchstraff och utvisning av en del Monoteister, som på falska grunder påstår att de skulle vara Asatroende. Vi får ta till Gjallarhornet, helt enkelt..

Nåja.

Herr Slanders eller om det nu är Xanders uttalanden borta i USA har fått den ärevördiga organisationen Ring of Throths gamla representanter att se rött, och vår gamle bekanting Lucius Swartwulf Helsen, aka Kveldulf Gundarsson, aka ”en massa annat” har reagerat, uppburen författare till minst tio böcker om Asatro som han faktiskt är. Så har även Galina Krassova, en mer excentrisk rysk-amerikansk dam som på goda grunder åtnjuter högt förtroende i Asatroende cirklar, och som visst inte är krass, även om hon denna gång utropar: ”I call Bullshit, or Odin is not your babysitter !” och hon gör det med samma fermitet, som jag när jag använder det klangfulla svenska epitetet ”Skitstövlar ! om en del personer, vars namn jag helst inte vill besudla detta blogginlägg med att ens nämna.

INGEN kan någonsin uppnå Valhall, som inte faller i VÄPNAD STRID… (”Morale Patch” från den Norska Telemarksbataljonen)

Om vi nu ska anlägga ett andligt perspektiv på saken, så kan Ingen, absolut Ingen vara säker på att uppnå Valhalls härlighet. Detta betonas redan i Eddan, där det helt klart utsägs, att Oden är en gud, som ger seger åt ”somliga” men alls icke åt envar, och barn och kvinnor hör inte till Valhall alls – vilket också är klart utsagt enligt Eddorna.

Endast en högre makt, och de som ”korar valen” bestämmer vem som kommer till Valhall. Det bestäms INTE av människor, som du eller jag…

Asatron är för det första ingen frälsningslära, som kristendomen eller islam.  Inte heller i dessa två ökenreligioner kan egentligen någon utövare åberopa sig på att vara ”frälst” redan på Jorden med fullständig säkerhet, eftersom det vore detsamma som nattsvart hädelse också för Monoteisterna, eller till att utmana deras Allsmäktige ”guds” påstådda allmakt, för om människorna kunde diktera för ”guden” vad denne skulle göra, vore han ju inte längre allsmäktig, eller hur ?  Inom den fd. Statskyrkan här hemma i Sverige skulle nog ingen, varesig präst eller lekman, vara såpass tokig i huvudet att han eller hon på stående fot kunde deklarera eller påstå, att han eller hon ”helt säkert” skulle komma till himlen. Katolikerna anser för sin del att en sådan hedersbevisning möjligen kan komma ifråga om helgon, eller saligförklarade, alltså de som uppnått graden ”beatus” och redan håller på att helgonförklaras enligt Påvens eget beslut, men förutom idiotgrupperingar som IS eller Filadelfiaförsamlingen i Knutby, ungefär, är det väl ingen som är såpass dum, att han eller hon tror sig kunna bestämma, vem som ska ingå i de kristnas himmelrike eller inte..

Är vi andligt sinnade alls – oavsett vilken religion vi nu tillhör – måste vi faktiskt acceptera, att det inte är vi som väljer vem som är ”salig” eller inte, och Valhall är INTE, har ALDRIG varit och kommer INTE att bli något paradis heller – de som är såpass okunniga, att de likt den svenska textilarkeologen Annika Larsson tror något sådant, tror helt fel, för låt oss citera den amerikanska expertisen… Vad är Valhall till för ? Vet ni inte redan, ack ni hedna och ni ludna, att det är en helt annan plats än muslimernas och de kristnas fullkomligt statiska himmelrike:

Valhalla is home to an elite military force. It is a place where Odin has selected the best of the best of warriors and where He is training them up daily to be a vicious fighting force in the end battle. This is the elite force being trained to prevent the dissolution of our world and the cosmic order of the Gods. They do two things: they fight and feast.  They constantly train, brutally over and over and over again. There is one, maybe two ways to gain entry into Valhalla: being killed in combat (and maybe belonging to Odin, if one thinks that one goes to the hall of the God to which one is sworn). Either way, it’s no place for a child. It is a place by its very nature that would re-traumatize a wounded soul again and again. Valhalla is not a place of healing. It is a place of brutal, ongoing training.

Allt levande står underordnat Nornornas dom. Och den kommer inte till Valhall, som inte kan göra nytta, eller som blir Vald och Korad för att komma dit…

Valhall är inte till för kvinnor eller barn. De som faller i strid kan inte heller vara säkra på att hamna där, ty dit kommer bara de bästa av de bästa, samt de som verkligen är nyttiga för Asarna och hela skapelsen, och med rätta kan säga; att de gjort sitt för att upprätthålla det goda här i Världen och de goda makter som trots allt finns i den.

Det finns naturligtvis de som säger, att Valhall bara är en myt, en saga, som hittats på av trötta, hungriga och till hälften förfrusna män, liknande de matfantasier man till slut brukar få se och uppleva under långa fjällmarscher till exempel. Också General George S Patton, ja ingen mindre än han, råkade en gång ut för att han tyckte sig se Valkyrior skymta vid horisonten – han skrev faktiskt så i sina egna dikter – men säker på en plats i Valhall, nej det kunde inte ens han vara.

Drömmen om Valhall fortsätter att inspirera, och leda till handling. ”En gång,” säger den – ”ska du får återse alla dina kamrater, alla dina anhöriga, dina bröder och söner alla de som stupat och tagits ifrån dig på det allra grymmaste och värsta vis, men som dött för en ärlig och hederlig sak. Och med dem får du återuppleva alla dina minnen, gå igenom vad som hänt och fortsätta framåt. Du ska bli rikt belönad för din möda, och inga mer sorger eller lidande ska vederfaras dig. Du ska inte sakna mat eller dryck som nu, och de ska få en bättre lön hinsides, och  ett bättre uppehälle. Du ska tilldelas en ny och bättre uppgift, ja den allra största av uppgifter, och allt ska bli mycket bättre, än det är här i Midgård. Och där ska du bli bättre behandlad och ansedd än nu, där ska ingen svensk politiker längre spotta dig i ansiktet, eller se ned på dig..

 

Det finns INGEN säker inträdesbiljett till Valhall, eller väg förbi Heimdall på Bifrosts krön, men nog har SOMLIGA gjort sig förtjänta av att få komma ända dit…

 

Övriga – och det är nog 95 % av mänskligheten – kommer till förfäderna i Alvheim eller Hel. De som gjort sig nyttiga och användbara för sitt samhälle, sin släkt och för människorna  kanske kan komma till Tor i Trudvang, eller till Freja i Sessrumnirs sal, till exempel, men det gäller nog bara de, som verkligen gjort sig förtjänta av att vara ”Fulltrui” till den Guddom, det i så fall gäller. I det hinsides finns många boningar, och de verkligt goda kommer kanske till Forsete i Gimle, men så särskilt många lär det nog inte vara.

Asatron är vad den är, vad den varit och var den kommer att vara. Den är inte inkluderande för alla. Den är inte självklar, men baseras på kunskap och handlande. Och Valhalls härlighet är inte till för de många eller alltför många, men för de ytterst få – ”lyckliga bröder alla – som en engelsk poet en gång skrev…

2 thoughts on “Amerikanska experter slår fast – ”Nej VALHALL är INGENTING för BARNRUMPOR !”

    • Ja – hälften av de fallna tillhör Freja, står det mycket riktigt i Eddan – andra hävdar en tredjedel, men det är nog en muntlig tradition. Och nej – barn kommer nog inte heller till Freja, tyvärr – mycket av hennes verksamhet är ju förbehållet de vuxna, och faktiskt barnförbjuden. Moder Friggs Fensalar eller Sagas Sökkvabäck vore nog bättre platser för våra minsta…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s