Garanterat HEDNISKA Julklappar ni inte får missa..

Julen står för dörren, heter det ju – och ”akta så att inte Tomasa Tryne tar dig !” för att komma med ett citat ur den sentida folktrons Värld – vad detta var för något, och vad det ursprungligen kan betyda, skall jag förklara en annan gång. Hursomhelst tror vi inte på något idiotiskt ”jesusbarn” eller några ”frälsare” i det här landet längre, för det har 40 % av oss svenskar helt vant oss av med, och bara 10 % eller så av oss tror ju på gamla tjatiga JHVH eller Jehova, Allah och allt vad det nu kallas…

Nej mina vänner – vi vet ju bättre än så. Vi vet, att redan ordet Jul är ett nordiskt ord, och att Julen går ut på att känna gemenskap med sina förfäder, sin kultur – det ställe på jorden man faktiskt kommer ifrån, och sina nära och kära, inte minst. Den egna familjen, de närmaste vännerna. Inte någon inbillad ”frälsare”.

Ingen ”Herre” och ingen ”Gud”. Den enda Gud vi i så fall tänker på, skulle möjligen kunna vara Oden, eller Allfader, Jolner, den store Jul-göraren, ”Julemannen” själv, enligt danskarna.

Stundom uppträder han i bockgestalt, maskerad till Juolopukki, Julbocken, som man allmänt säger i Finland, ibland som sig själv. Han har förvisso många namn, men någon ”herre” är han inte, och han predikar ingen slavmoral, som i Mellersta Österns öknar..

Viktigare än släktskap och blodsband, är kanske lojalitet. Om medlemmar i en familj inte längre är lojala med varandra, så tillhör de inte längre familjen – men vi bör ära, älska och skydda alla dem, som faktiskt gör det – oavsett vilka de är och var de kommer ifrån, och att vara just lojal – eller en god medborgare – innebär också att man ställer upp för sitt land – och sin närmaste omvärld, om inte annat, ty hela världen kan man inte bära på sina axlar, eller skydda.

Med dessa ord i hjärtat och i hugen, kära allmänhet – mottag nu mina Julklappstips 2017…

På den förnämliga sajten Etsy, kan man hitta denna Engelska nätbutik, som faktiskt säljer väl gjorda och brukbara hantverksprodukter, för vad sägs om detta:

Haver ni ett horn i sidan, till någon – giv dem då följande:

”Håll ej på hornet, tala vad tarvas eller tig !” heter det ju, och något att hänga i Julgran – till skillnad från den svenska Regeringen – blir Tors Hammare...

Vissserligen syns det kanske lite dyrt med 200 kronor eller SEK för lite glödritat eneträ, men jag slår vad om, att ni kan göra minst lika vackra och uppskattade julgåvor själva, om ni vill och hinner, ty där viljan finns, finns alltid en väg…

Annars kan ni också ruinera er på denna Blot-sats för cirka tvåtusen kronor istället, men ge den bara till en äkta Asatroende, som vet hur allt detta skall brukas och användas – med förstånd – och icke utan detsamma… Ty först då blir Julen god – läs i Egil Skallagrimssons saga, om en flicka i Värmland (som allt fick sina fiskar varma – eller ”god fisk” som de säger i Norge)

Om nu detta inte var nog för er – från samma firma köper ni med lätthet blotbollar eller dito skålar, kjortlar (vi säger inte ”tunika” på vårt språk), särkar, kjolar och mycket mycket annat så kan ni också leta på Café Press, och där inköpa små nära ting för era Husfrejor – Julklappstips brukar ju i somliga fall handla just om sådant, så varför skall då jag vara sämre:

Känns det lite billigt ? Ja, men i dessa #metoo tider – så är det väl så att vi ska ära den som äras bör, eller ? Det gäller nämligen att v-e-t-a vad som tillhör vem, om ni förstår vad jag menar.. Så håll tassarna borta ifrån FREJAS EGENDOM— ”Hvedat I än, eda Hvat ?

Trettio spänn är sannerligen inte för mycket, och passar inte det Husfrejan, så försök med nästa… Husfreja alltså…

Här har vi då gått upp en division i svårighetsgrad, så att säga. Till och med Leif GW skulle hålla med, men 50 spänn till den som märker någon skillnad..

Hela runraden eller rättare sagt runhjulet (det är en oktal kod, och ett ceasariskt chiffer – EN UTHARK OCH INTE EN FUTHARK ) och vill ni lära er, så får ni väl stava er fram, sakta och mödosamt, och angående mödom, så finns det väl de som närapå behöver ha magiska lås och prylar framför den, även om vi inte ska ta i, så att vi spricker eller spräcker – er husfreja är väl inte alldeles bindgalen, eller så illa däran i Julenatten, att hon måste bindas fast – hoppas jag – även om det finns de Husfrejor, som roas storligen av sådana lekar – ja till och med i Krokom och i långdans och i språngdans – har man hört på maken, men maken till detta eller denna har ni nog inte sett.

Kort sagt, handla klokt, men efter tycke och smak.

Förtörnen och fördömen icke Husfrejorna, men ta hänsyn till era anförvanter, särskilt  barn och gamla; ty de skall få skåda Särimner…

Detta blogginlägg blir alldeles oursäktligt oöversättligt och oomkullrunkeligt, om man kör det genom google translate, men det är förstås helt avsiktligt, för på gången och pannan känns Fritjofs son igen – och hör upp och hör sen, ack ni ludna och hedna !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s