I vilket lektor Jan Strid tar STRID för den svenska kulturen…

I dessa tider, när Regeringen Löfvén vägrar avgå och blir alltmer despotisk – och trots att den är en minoritetsregering, som aldrig någonsin haft stöd av en majoritet av det svenska folket, är det en tröst att veta, att det folkliga motståndets röst har vaknat, och att vad jag kallar ”Motståndets Estetik” får allt fler och fler utövare.

Borta i staden Göteborg finns en nät-tidning, kallad ”Spanaren.se” och som vid ett första, ytligt betraktande förefaller stå i samklang med mina egna hedniska idéer, trots att jag inte hunnit undersöka denna sajt närmare, och se efter vad det nu är för några, som står bakom den. Sällskapet Spanaren, en oberoende och demokratisk förening, granskar vad som försiggår i maktens korridorer, främst i staden Göteborg, men tydligen också i övriga landet, och det är väl så, för vad som försiggår i landets ledning numera, borde verkligen granskas.

Universitetslektor Jan Strid skriver en krönika, om hur ledande Socialdemokrater årtionden igenom har förnekat, att det alls skulle finnas en svensk kultur. Nu gör dess egen arbetsmarknadsminister Ylva Johansson plötsligt helt om, och säger att det visst finns en svensk kultur och svenska värderingar, vilket borde vara självklart för varje någotsånär sund och frisk människa i det här landet. Denna plötsliga helomvändning och bevis på (S)-ledningens totala inkonsekvens kommer samtidigt med avslöjanden om att den har sitt starkaste stöd ibland väljargrupper, som inte alls hör hemma i det här landet, och som i många fall inte heller skall vistas här.

Vilken väg den nuvarande Regeringen tar, och om den överhuvudtaget kommer att sitta kvar efter nästa val, återstår verkligen att se. Hittills har den på punkt efter punkt visat sig Sverigefientlig, främst på grund av det destruktiva inflytandet från ett mer eller mindre vänstersinnat, ännu sverigefientligare alliansparti, den aldrig någonsin behövt eller bort lierat sig med, eftersom det visat sig vara ett nattsvart misstag för hela landet. För egen del önskar jag, att vårt land äntligen får en majoritetsregering, som verkligen representerar folkviljan.

Oavsett vilket parti man röstar på eller sympatiserar med, står det mer och mer klart och blir pinsamt uppenbart att vi efter regeringar som Reinfeldts eller Löfvéns inte kan fortsätta med en tredje, kraftlös och tvehågsen minoritetsregering, utan att vi måste ha en kompetent ledning för vårt land, som också verkligen har kraft och förmåga att genomdriva sina beslut – på Riksdagsmajoritetens grund – för det är faktiskt meningen att en majoritet av folkets vilja ska bli hörd – det är därför vi har parlamentarism, eller ett demokratiskt styrelseskick överhuvudtaget.

Därmed ger jag ordet till vår käre universitetslektor:

SÅ HÄR I TIDER av Luciafirande och julfirande diskuteras i vilken utsträckning man kan tala om en svensk kultur eller ej. Intressant är att arbetsmarknadsminister Ylva Johansson föreslår att nyanlända skall lära sig svenska värderingar som då är en del av den svenska kultur, de som bland andra Mona Sahlin hävdade inte fanns.

Sverige är i stor utsträckning präglat av att vi till ganska nyligen var ett bondeland, vilket bland annat visas av vår inställning till naturen. Det gamla bondesamhällets allmänning som senare kodifierades i lag om allemansrätten, vilken är unik för Sverige som ju aldrig varit ett feodalsamhälle. Denna allemansrätt som innebär att vi alla har rätt att i skogen plocka svamp och bär och röra oss fritt, men samtidigt inte skada skogen genom att hugga ner träd eller bryta grenar som kan skada trädet. Vi har en värdering att inte skada naturen.

EN ANNAN VÄRDERING som kodifierats i lag är att vi skall kunna kontrollera att våra myndigheter bland annat genom offentlighetsprincipen som är ganska unik liksom tryckfrihetens ensamansvar det vill säga att få information och att ge information. Detta parat med vårt lutherska arv att vi samtidigt skall lyda våra (föräldrar) och herrar vilket också är kodifierat i lag. Den syn på myndigheter som vi haft sedan Axel Oxenstiernas tid är också ganska unik.

VI HAR INGET klansamhälle, vi har inte könsstympning av vare sig flickor eller pojkar, vi har inte hedersmord, vi har ingen helgondyrkan, våra svordomar är religiösa och inte sexuella. Från det stora till det lilla så finns en Svensk kultur liksom andra länder har sin kultur och jag anser att vi skall slå vakt om vår kultur det gäller inte minst det mest viktiga, vårt Svenska språk.

– Jan Strid från sajten ”spanaren.se”

Inte heller har vi haft brandattentat emot Synagogor, Islamska mord av svenskar på öppen gata, mord i våra skolor, förstörelse av kulturföremål och många många andra företeelser, inklusive den antisemitism, som svensk socialdemokrati själv gett oss. Men Luther eller kristendomens lagar, gäller inte längre.

Grunden till vår kultur är hednisk, och Asatron är en omistlig del av den svenska kulturen.

Också detta måste man komma ihåg, efter Jul, in på nästa år – 2018 enligt den gamla tideräkningen – för nästa år är faktiskt valår i vårt land…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s