Gravstenar omkullvräkta i Botkyrka – Kristen kyrka låg bakom…

Lokaltidningen ”Mitt i” i Botkyrka berättar om hur förvånade kyrkogårdsbesökare mötts av en fruktansvärd syn. Hundratals gravstenar hade välts omkull, och låg nedvräkta på marken. Vem kunde väl ha gjort detta ?

När  Kristina Kessne Månsson skulle besöka sina föräldrars grav i Botkyrka kyrkas kyrkogård i torsdags var hennes föräldrars gravsten uppdragen och vält.

– Det var inte så längesedan som min mamma gick bort. Jag blev bestört och ledsen – sedan arg. Det här är inte värdigt, berättar hon när vi ses på den regniga kyrkogården.

– Var och varannan gravsten var vält, min första tanke var att det var vandaler, säger hennes man Jan Månsson som uppskattar antalet välta gravstenar på kyrkogården till 70 procent

Många av de gravstenar som vräkts omkull, låg också tvärs över de blommor och växter anhöriga försökt plantera på gravarna. Tidningen har visat flera bilder på hur detta sett ut, och hur vandalerna gått fram. Nu visar det sig, att det är den sk ”Svenska” Kyrkan som låg bakom alltihop.

Redan vid ”allhelgona” eller Alvablotet vräktes vissa stenar omkull – rakt över de anhörigas blommor…

Tidningen intervjuar också flera personer som berättat om hur deras anhörigas gravstenar hänsynslöst vräkts omkull – helt utan någon information kommit till dem från Kyrkogårdsförvaltningen, där man säger till tidningen att ”Vi har inte vandaliserat” och att man skulle ha gjort allt detta av ”säkerhetsskäl” och ”så hänsynsfullt som möjligt” trots att blommor och växter bevisligen blivit krossade. Är det alls att ta hänsyn – det kan man ju fråga på förekommen anledning… Vad det är för dunkla ”säkerhetsskäl” som fått förvaltningen att välta 30 -40  cm höga stenar kan heller ingen förklara – för sådana stenar behöver vanligen inte förankras så särskilt långt ned i marken, och har heller ingen större vältrisk…

Visst – i ett fall lär det ha hänt, att en äldre, obevakad gravsten krossat ett barn på en kristen kyrkogård i Sverige, och därför har man nu infört en landsomfattande kampanj i kyrkans regi, där sten efter sten bara måste vältas – och man ”hinner inte” kontrollera vem, vad eller vilka stenarna i så fall tillhör, om det är en nyligen inträffad begravning osv osv.

Svepskäl, med andra ord.

Sten efter sten. Grav efter grav – skändad av…. ”Svenska” Kyrkan… enligt vad Mitt I bevisat… ”vesitigia terrent” – spåren förskräcker…

Själv skulle jag rekommendera en hednisk begravning, vilket blir allt vanligare och vanligare i Sverige. Jag tänker också på vad min egen gamla farmor sa, när hon besökte sina föräldrars och morföräldras gravar i Väsby i Skåne redan på 1970-talet, där ”Svenska” Kyrkan helt utan hänsyn tagit bort gravarna utan att hon fick veta något, och ställt stenarna lutade emot kyrkväggen…

Nu blir de nog arga i himlen” sa hon helt kort, och förklarade att hon själv inte ville ha någon kristen begravning, utan skulle låta sin aska strös ut i en minneslund, efter Hednisk sed. ”Vad ska gravstenar ens vara bra för, när Svenska Kyrkan självt inte accepterar lagstiftningen, eller gravrätter som fortfarande löper” frågade hon sig, och det tycker jag faktiskt är en berättigad fråga i sammanhanget. En gravsten kostar oftast tiotusentals kronor, och när den bara okänsligt vräks omkull av de kristna, helt utan att man informerat de anhöriga, kan man ju verkligen fråga vad denna kristna tradition skall vara bra för.

Gravskicket har visserligen varierat starkt under den hedniska tiden i Sverige, ibland har man till exempel tillämpat kistbegravningar, ibland inte. Brandgravar eller kremering har varit det äldsta sättet att ta hand om sina döda – och det sättet väljer än idag 80-90 % av svenskarna, trots att det är förbjudet enligt den kristna bibeln, och heller inte var accepterat alls innan 1800-talets slut. Inte heller fanns det några gravstenar men väl runstenar – som restes på en helt annan plats än där man hade begravningen – men runstenarna fick alltid stå kvar i landskapet och det var ingen som välte dem, eftersom de bara var till för särskilt namnkunniga eller minnesvärda individer, som gjort något gott för ett helt samhälle, exempelvis byggt broar som Jarlabanke eller något annat samhällsnyttigt. De flesta hedningar som levde förr, fick helt säkert ingen runsten rest över sig, men blev lagda i den egna gårdens ättebacke, eller högsatta tillsammans med sina förfäder på ett gårdsgravfält, nära den ensamgård eller by – som oftast inte bestod av mer än 2-3 ensamgårdar – där man bodde.

Några individuella gravstenar förekom knappast heller innan kristendomen kom – och det är de flesta forskare helt överens om.

Själv tror jag nog att de flesta i vårt land kommer att tröttna på de här kristna dumheterna och gravskändningen, som numera breder ut sig över hela landet. Kyrkogården vid Gamla Botkyrka Kyrka är inte den enda i vårt land, där gravstenar som fortfarande är vårdade och skötta hänsynslöst vräkts omkull,  utan att man informerat de anhöriga.  När detta blir allt vanligare och vanligare, kan man ju fråga sig varför man alls ska vara med i ”Svenska” Kyrkanen minneslund eller en gravhög kan ju i så fall vara ett lika bra alternativ, oavsett vad man nu tror på, eller anser om ett eventuellt ”liv efter detta” i och för sig.

Medianinkomsten i Botkyrka ligger på 247 452 kronor, har man sagt – och ligger därmed långt under riksgenomsnittet.

Varje år tvingas också alla de, som är medlemmar i ”Svenska” Kyrkan (eller rättare sagt den Evangelisk-Lutheranska Kyrkan i Sverige, för den är inte alls ”svenskare” än något annat samfund – över 41 % av vårt lands befolkning är dessutom inte alls med i den) och som bor i Botkyrka att betala cirka 1% av allt de tjänar – en modern variant av det medeltida ”tiondet” på allt  allt allt, år efter år – och inte ens i döden får vi svenskar frid…Våra gravar skändas ju, och våra gravstenar blir omkullvräkta av de kristna…

Varför då ens vara med ? Varför då ens vara kristen ?? Det finns få argument som håller för den saken, och färre blir de dag efter dag. Kristendomen är varken bättre eller sämre än andra religioner, och alla människor har i alla fall rätt att bli upplysta om att det finns alternativ, som medför mindre skadeverkningar.

Varje Botkyrka-bo och hederlig svensk, som vill Hedna sig kan spara minst 2474 kronor om året – på att gå ur Svenska Kyrkan – vilket går enkelt att göra numera..

Här finns en enkel blankett som du kan använda on-line – och så får du ett formulär hemskickat. Det går fort och enkelt, och så kan du i Botkyrka eller i resten av landet spara tiotusentals kronor åt dig och din familj. Bestäm över dina egna pengar – som en vuxen människa – helt enkelt.

På ett helt arbetande liv – Botkyrka-borna har oftast låg utbildning, sett emot länsgrenomsnittet – kan de spara kanske 70 – 80 000 kronor, som ju varje familj och varje barn i Botkyrka kan ha betydligt bättre glädje av, än att bara kasta bort på en religion, som ingenting ger – och som skändar människors gravar, efter deras död.

Själv har jag redan för länge sen gjort som min gamla farmor. Jag har gått ur Svenska Kyrkan helt enkelt – och jag gjorde det redan vid 18 års ålder. Jag ska inte ha någon kristen begravning överhuvudtaget. Ingen kristen präst ska stå och mässa och jamsa om Gud och Jesus över mina döda ben. Jag föredrar gravhögen eller minneslunden. Ingen kristen kommer någonsin kunna hitta min grav – och kan därmed heller inte skända den.

Lugn går jag till mina fäder, och till det land och den jord jag älskar – utan gravsten. 

Lugn vänder jag mig bort från denna kristendom, och en ökenreligion, som ingenting gav och som bara tog, tog och tog med våld och förtryck, genom flera århundraden – från miljoner och åter miljoner svenskar.

Det finns sundare och enklare religioner än kristendomen, som inte skändar gravar och som inte skadar någon !

Också nu, när många i Botkyrka och i övriga landet pendlar, och är upprörda över den bensinskatt, som Regeringen Löfvén nyss höjt – trots att man två gånger lovat att inte höja den under det senaste året – och som kan kosta varje svensk mer än 5500 kronor om året – så är det ju dags att spara. Kanske du vill satsa de pengar ”svenska” kyrkan tagit från dig och dina närmaste på dina barns utbildning, till exempelså att de får en bättre framtid och kommer bort från den kristna religionen.

Det är faktiskt ett bra alternativ inför framtiden – och jag tycker du kan minnas det tipset – först som sist !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s